MATOVIČOVCI OPÄŤ ÚTOČIA!
18 | 05 | 2024 I Diana Zaťková/TASR

Hnutie Slovensko expremiéra Matoviča vyzvalo na odstúpenie ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka (Hlas-SD) z funkcie. Zároveň vyzvalo vládu na stiahnutie "provokatívnych" návrhov zákonov z Národnej rady (NR) SR, najmä zákona o Slovenskej televízii a rozhlase (STVR).

Znova tu máme dvojaký meter?

Podľa lídra hnutia Igora Matoviča má tak koalícia potvrdiť, že výzvy k pokoju po atentáte na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) myslí vážne. Informoval o tom na sobotnej tlačovej konferencii. Zároveň potvrdil účasť na stretnutí strán v Prezidentskom paláci. Zrejme si neuvedomil, že za atentátom stojí predovšetkým jeho štvavá politika, a tak by sa mal upokojiť sám Matovič.

Minister podľa hnutia vzhľadom na atentát vo funkcii zlyhal a mal by odstúpiť, alebo by ho mala stiahnuť vláda. "Matúš Šutaj Eštok by mal vytiahnuť hlavu z piesku, prijať politickú zodpovednosť a ako prejav úcty voči premiérovi a v úcte voči voličom, ktorým sľúbil bezpečnejšie a pokojnejšie Slovensko, vzhľadom na to, že exemplárne zlyhal, by mal okamžite zo svojej funkcie odstúpiť," vyhlásil Matovič. Zabudol asi, že jeho vlastný minister vnútra Roman Mikulec po vražde v Teplárni ani brvou nepohol, nieto, že by odstupoval. Znova tu máme dvojaký meter?

SNS nevychádza z údivu: OKRÚHLY STÔL ZMIERENIA S MATOVIČOM? To naozaj, pani Čaputová? (VIDEO)
Koaličná SNS zvolala na pondelok (20. 5.) svoj poslanecký klub, pričom očakáva definitívne stanovisko od Smeru-SD o účasti alebo neúčasti na stretnutí, na ktoré po atentáte na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) pozvala politické strany prezidentka... Čítať ďalej
18 | 05 | 2024 | Diana Zaťková

Nejak si to nevie zrovnať v hlave

I napriek tomu podľa Matoviča neexistuje väčší a explicitnejší dôkaz zlyhania ministra vnútra ako atentát na premiéra. Poukázal na to, že premiér ho verejne upozornil na riziko útoku na vládneho politika. Šéf rezortu mal podľa neho zabezpečiť preventívne opatrenia, napríklad zrušiť výjazdové rokovania vlády. Odstúpiť by mal podľa neho aj z úcty k premiérovi. 

Reakcia ministerstva

Ministerstvo vnútra v reakcii uviedlo, že sa čuduje médiám, "že dávajú v tomto čase priestor tomu najväčšiemu zlu v slovenskej politike, ktoré nesie primárnu zodpovednosť za aktuálny stav v krajine".

Opozičné hnutie žiada tiež stiahnutie návrhu zákona o STVR z parlamentu. "Provokovať v takejto situácii ľudí tým, že napriek tomu, čo sa stalo, budú chcieť zobrať slobodu novinárom a zamestnancom verejnoprávnych médií a budú chcieť urobiť z verejnoprávnych médií sluhov svojej vládnej moci je prejav toho, že vôbec nemyslia svoje slová o tom, že chcú zabezpečiť pokoj, vážne," vyhlásil Matovič.

Eštok rázne: ZODPOVEDNOSŤ ZA ATENTÁT MÁ STRELEC, NIE OCHRANKA OBETE! (VIDEO)
Nestačím sa čudovať. Zasa sa tu zopár politikov, "akože odborníkov" a nepoučiteľných novinárov, snaží nahovoriť ľuďom, že za atentát na premiéra je pomaly zodpovedná jeho ochranka. Skonštatoval to minister vnútra Matúš Šutaj Eštok na sociálnej... Čítať ďalej
18 | 05 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik