Juraj Štubniak: Strelcovi niekto kvalitne premazal harddisk (VIDEO)
19 | 05 | 2024 I Eka Balaskova

Kandidát na europoslanca Juraj Štubniak (Zdravý rozum) hneď po voľbách vyzýval súčasnú vládnu koalíciu, aby sa v medziach zákona vysporiadala aj s RTVS. Stalo sa tak až časom, preto verí, že s nástupom novej predsedníčky Súdnej rady, po prijatí zákona o STVR aj na Slovensku konečne zavanú „normálne vetry“. Hneď v úvode relácie: Rozhovory na palete bola reč aj o tom, čo aktuálne najviac hýbe slovenskou spoločnosťou, o atentáte na premiéra Fica (Smer-SSD).

V Rozhovoroch na palete Štubniak upozornil, že atentát na premiéra je možné pripísať aj konkrétnym politickým silám a médiám, ktoré roky burcujú práve proti Robertovi Ficovi. Tvrdí tiež, že keby vláda riešila situáciu v RTVS už v októbri, k tomuto atentátu nemuselo prísť. Dotkol sa aj vraždy novinára Kuciaka, zmienil sa o Emilovi Hodálovi, čo celé vyústilo do strieľajúceho seniora. Reč bola aj o PS, ale aj o tom, prečo do EP kandiduje on sám.

Nikomu sa ani len nesnívalo

„Nechcem povedať, že sme to mohli čakať. My sme ani v päte nemali, že sa aj u nás môže, na tomto Bohabojnom Slovensku, kde nikto proti ničomu poriadne neprotestuje, že sa niečo takéto môže stať,“komentuje Štubniak dôsledky toho, ako neskutočne je spoločnosť masírovaná médiami a neskutočne rozdelená. Je presvedčený o jednoznačnej politickej motivácii útoku, ktorý sa dá pripísať ako politickým silám, tak konkrétnym médiám, ktoré deformujú realitu a manipulujú s faktami. Neprekvapilo by ho ani keby raz vyšlo najavo, že atentátnik mohol byť inštruovaný možno aj tajnými službami, veď by to nebol prvý prípad v histórii. Jedným dychom však upozorňuje, že nechce konšpirovať a závery necháva jedine na OČTK.

Štubniak povzbudivo: ROBERT, DÁTE TO! (VIDEO)
Informácia o atentáte na Roberta Fica v stredu, 15. mája pohla celým Slovenskom. Výnimkou nie je ani Juraj Štubniak, kandidát na europoslanca za stranu Zdravý rozum. Toho správa zastihla pri práci v záhrade. Na sociálnej sieti zverejnil video, v... Čítať ďalej
15 | 05 | 2024 | Eka Balaskova

Fico niekomu dlhodobo prekáža

„V každom prípade je nepochybné, že spoločnosť je polarizovaná a niekomu tu ide o niečo veľké,“myslí si Štubniak. Atak na predsedu vlády bol pokusom o politickú destabilizáciu Slovenska. Všetky veľmoci majú v „psy-op“ (psychologických operáciách, ktoré majú za úlohu zmanipulovať verejnú mienku, pozn. red.). Aj preto súhlasí s prijatím zákona o tzv. zahraničných agentoch, ktorý by odhaľoval pôsobenie politických mimovládok na Slovensku. „Ten už tu mal byť dávno.“ Keby sa však situácia v RTVS riešila hneď v októbri, k atentátu vôbec nemuselo prísť.

Kuciak bola predohra

Myslí si, že atentát na premiéra bude väčším prelomom v ďalšom vývoji SR, ako bola vražda novinára Kuciaka a jeho priateľky. Kuciaka pri všetkej úcte, poznali hlavne ľudia z branže a kolegovia, kým premiéra pozná každý a v negatívnom podtóne veľká časť spoločnosti.

Nenávisť do slovenskej spoločnosti systematicky zasieva opozícia, najmä Šimečkovo Progresívne Slovensko. Ako príklad pripomenul aj kauzu študenta Emila Hodála z roku 2019, ktorý chcel “strieľať” pronárodne orientovaných ľudí.

Nenávisť treba podľa neho zastaviť a konať pri tom v súlade so zákonom. Je tu veľké riziko toho, že ľudia sa začnú obávať navštevovať kultúrne podujatia. Musí preto nastať prelom, lebo v konečnom dôsledku tu budeme po sebe strieľať.

Z Cintulu niekto spravil zbraň

Témami atentátnika bol nesúhlas s „rekonštrukciou“ verejnoprávneho tele-rozhlasu, odvolaním Jána Mazáka z postu šéfa Súdnej rady, či účasť na všemožných protivládnych protestoch. Štubniak si myslí, že mu niekto „kvalitne preformátoval hard-disk“. V tejto súvislosti poukazuje na Šimečkovu rétoriku o tom, ako treba poraziť Fica, ale aj o tom, ako vyzerajú bilbordy Demokratov, ktorí na nich bojujú proti zlu.

Levičania o atentátnikovi Cintulovi: Nedalo sa s ním diskutovať
Narodil sa v Bardejove. Neskôr sa za prácou baníka presťahoval do Handlovej a potom ho ako kamenára, pozvali do Levíc, kde pôsobil aj ako spisovateľ. Ľudia, ktorí Juraja Cintulu poznajú a prichádzali s ním do kontaktu ale nechápu, ako ho médiá môžu... Čítať ďalej
18 | 05 | 2024 | Eka Balaskova

Eurovoľby a názor na PS

Na poznámku, že bývalá moderátorka Veronika Cifrová Ostrihoňová by v prípade zvolenia do EP cenzurovala sociálne siete a nezávislé médiá, lebo veď to podľa nej nie sú médiá, ale dezifoweby konštatoval, že hnutie Progresívne Slovensko, za ktoré kandiduje, je „zdegenerovaný politický subjekt”.

Prečo kandiduje

Do EP za stranu Zdravý rozum nekandiduje preto, aby sa mohol hrdiť tým, že je europoslancom. Chce podporiť myšlienku návratu k logickému mysleniu a zdravému rozumu. Ideálny kandidát na europoslanca by podľa neho mal mať “Slovensko v srdci”.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik