Česi sú znechutení: Na Slovensku bol spáchaný ATENTÁT AJ NA PRAVDU! Kto ale suspenduje novinárov?
18 | 05 | 2024 I Diana Zaťková

Michal Šimečka, predseda extrémistickej strany Progresívne Slovensko, vyrukoval s heslom „Urobíme všetko, aby Fico nevládol.“ Slová majú svoj význam a všetko znamená VŠETKO. Skonštatoval to bývalý tajomník prezidenta republiky Václava Klausa a šéf politického odboru jeho kancelárie Ladislav Jakl pre Inštitút Václava Klause.

 

To naša eurokomisárka Nerudová v programe 360 ​​stupňov televízie Prima CNN prirovnala slovenského premiéra Fica rovno k Hitlerovi. Pri tejto príležitosti ešte povedala na Ficovu adresu okrem iného toto „…keď niekto ohrozuje našu bezpečnosť… tak mu to musíme dať jasne najavo.“ No, zdá sa, že „jasne najavo“ mu to teda niekto naozaj dal. Nerudová tiež hovorila „… bol to úplne jasný signál Ficovi, že tadiaľto cesta nevedie.“ No, signál to jasný naozaj bol. Nerudová síce myslela oným signálom prerušenia medzivládnych rozhovorov so Slovenskom z českej strany, ale niekedy majú slová, ako je vidieť, aj univerzálnejšiu platnosť.

Šport a médiá. Čo majú spoločné? Médiá by mali plniť úlohu takého rozhodcu. A merať všetkým rovnakým metrom. Nikomu ostentatívne nefandiť, ​​nikoho ostentatívne nepoškodzovať. Ako každý dobrý rozhodca. Nie ako ten vo štvrtej holandskej lige, ktorý v týchto dňoch spôsobil športový škandál, keď v rozhodujúcom zápase o titul na amatérskej úrovni jednému tímu udelil tri červené karty a potom nastavil pätnásť minút, kým „jeho“ tím nevyrovnal, čo mu stačilo na onen titul. A nakoniec spolu s majstrom onen rozhodca „vybojovaný“ titul búrlivo oslavoval, zdvíhal pohár a spieval oslavné piesne. Nato bol holandským športovým zväzom doživotne suspendovaný. Obhajoval sa, že si predsa len zaspieval a poťažkal pohár.

Zdroj reprofoto: Denník N | Michal Šimečka,

Podobne trápne fandia a potom sa trápne obhajujú aj niektoré naše médiá. Niekoľko z nich zvrátene a nechutne surfuje na zločinnom atentáte na slovenského premiéra a opisuje od seba tvrdenie, aký vražedný úročník bol vraj sympatizantom akýchsi slovenských brancov. Tak nejako potichu ale našľapujú okolo toho, že priama motivácia páchateľa bola úplne jasná, pretože v súčasnej dobe otvorene a vyhroteným spôsobom podporuje Čaputovú a Ukrajinu a odsudzuje Trumpa a práve Fica. 

Už aj Česi vidia: ČO O FICOVI VYHLÁSIL PREZIDENT PAVEL? VÁŽNA VEC!
O slovenskom premiérovi povedal český prezident, že jeho víťazstvo vo voľbách je sklamaním, a to aj pre Slovákov. Bývalý minister a herec Kňažko obvinil Fica, že je demagóg a proruský autokrat. „Od pani Vašáryovej som sa dočítal, že Ficovi už... Čítať ďalej
18 | 05 | 2024 | Diana Zaťková

Mám v ruke videozáznam z protificovskej demonštrácie, kde budúci atentátnik demonštruje pod vlajkami EÚ a protivládnymi transparentmi proti prechádzajúcej kolóne s Ficom a pokrikuje: „zradcovia, kolaboranti, nechaj žije Ukrajina!“ A ďalej: „banda vykurovaná, dosť bolo Fica, dosť bolo Fica, dosť bolo Fica, dosť bolo Fica!“ Už vieme, ako to myslel.

Médiá sa žiadneho suspendovania neboja, pretože sa správajú presne ako onen holandský rozhodca. Je to cítiť v každej druhej vete spravodajstvo hlavného prúdu aj o slovenskej tragédii. Viete si predstaviť, keby sa niečo podobné stalo v opačnom politickom garde? Aká odlišná by bola dikcia, slovník, argumentácia? Čo by sa zamlčalo a čo naopak fabulovalo a podsúvalo?
 
Kiež bude Robert Fico zachránený, kiež sa uzdraví. Ale atentát bol spáchaný aj na pravdu. A ak tá sa z toho niekedy uzdraví, to teda nevie nikto.
Grigorov: Moje myšlienky sú pri Ficovi. Je to slušný človek a zaslúži si úctu!
Pozdravujem vás priatelia. Rád by som vám povedal pár slov k stredajšej šokujúcej udalosti. Niekedy je čas byť ticho, ale niekedy treba niečo povedať. Myslím, že práve teraz je ten čas. Skonštatoval to známy spevák Robo Grigorov na sociálnej sieti.... Čítať ďalej
18 | 05 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik