Beňová opozičným voličom: NEBUDEME, AKO VY! Nebudeme vám nadávať do opíc, dezolátov, lúzy, čvargy... (VIDEO)
18 | 05 | 2024 I Eka Balaskova

Premiér SR v Banskej Bystrici po druhej operácii, ktorú absolvoval v piatok, stále bojuje o život po stredajšom (15. 5.) atentáte. O neskutočnej rozpoltenosti spoločnosti hovoria aj veľakrát nevhodné reakcie niektorých voličov opozície. Tí kontaktujú aj europoslankyňu Moniku Beňovú (Smer-SSD), dlhoročnú spolupracovníčku Roberta Fica. Tá opozičným voličom, ktorí podľa nej nič nepochopili, v statuse na Facebooku poslala jasný odkaz.

Hoci opoziční lídri sa zdržiavajú komentárov, médiá vypínajú možnosť komentovať svoje informácie o Robertovi Ficovi a jeho zdravotnom stave, niektorí ľudia nevedia dať stopku priechodu svojim emóciám voči premiérovi. V tejto súvislosti SNS hovorí o vypnutí anonymných komentárov na sociálnych sieťach. Ešte aj pár dní po otrasnom čine sa prejavujú. Monika Beňová im v statuse na Facebooku vyčíta hlúposť a nedostatok pokory. Aj ich reči o zmierlivom prístupe k situácii vníma len ako pokrytectvo.

Desivé reči u Remišovej

U predsedníčka strany Za ľudí sa zišli hneď v stredu komentátori jej statusu, ktorí svoju podporu atentátnikovi ani netajili.

„Spisovateľ Juraj Cintula, zakladateľ Literárneho klubu DÚHA v roku 2005. Slušný človek a bojovník proti násiliu postrelil zločinca, zlodeja, mafiána a člena organizovanej zločineckej skupiny Fica. Jurajovi Cintulovi prejavujem svoju úctu - za jeho boj proti zločinu,“ napísal Róbert s označením „top fanúšik“.

„Spravodlivosť u nás neexistuje. Prišla nenávisť a myslím si že Žilinka je ďalší na rade,“ prorokuje Emília.

ATENTÁT? Na festival nenávisti pozýva Veronika Remišová a jej top fanúšikovia
Poslankyňa Veronika Remišová (Matovičovo hnutie/Za ľudí) poukázala na to, že nenávisť a násilie nikdy nie sú riešením. Útok na Roberta Fica odsudzuje a praje mu skoré uzdravenie. AVŠAK! Politici vládnej koalície sú podľa nej nepoučiteľní.... Čítať ďalej
15 | 05 | 2024 | Eka Balašková

Znepokojená SNS

„SNS v najbližšom období prinesie legislatívu, kde budú zakázané všetky anonymné diskusie. V tomto období je však nutné urobiť všetky kroky, aby napätie v spoločnosti nebolo eskalované," skonštatovala hovorkyňa národniarov, Zuzana Škopcová. Ľudia, ktorí v online priestore páchajú trestný čin, musia podľa strany niesť svoju zodpovednosť.

U Beňovej šancu nemajú

„Prestaňte ma tu obťažovať, voliči opozície. Stále ste nič nepochopili?! Ak nie, tak ste len hlúpi, ak sa len tvárite a chcete ešte aj stredu obrátiť proti nám, tak vám oznamujem, že u mňa sa vám to nepodarí,“napísala Beňová.

Nechce si predstaviť podobnú situáciu

„A aby bolo teda jasné aj vám! Keby včera niekto trafil kohokoľvek z opozície čo len paradajkou do kolena, tak kvílite na námestiach že sme vrahovia a od zvolania BR OSN až po mimoriadne zasadnutie Zvazu zahradkárov by ste spolu s mimovládkami vyzývali a vypisovali listy do aleluja a vyhrážali sa zastavením od fondov, cez odchody zo Slovenska až po neviem čo,“ pokračuje rozhorčená Beňová.

Pokora - neznámy pojem

„Vy, slovo prepáčte, nemáte evidentne v základnej výbave. Buďte aspoň chvíľu ticho, nemudrujte na soc.sieťach a nájdite v sebe nejakú pokoru a slušnosť. To bezcharakterné pokrytectvo, ako teraz zrazu všetci voláte a vyzývate k zmieru je nehanebné. Nás vyzývať nemusíte, my sme vám nikto nič neurobili,“ uzatvára europoslankyňa.

Pokračovala smerom k voličom koalície

"Milí priatelia, mnohí mi posielate správy a pýtate sa na premiéra, ďakujem zo srdca za všetky vaše povzbudivé slová, želania a modlitby. Lekári a zdravotnícky personál robia všetko, aby Robertovi pomohli. Je to bojovník a všetci veríme, že to všetko zvládne. Chcem vás požiadať, alebo skôr poprosiť, aby sme sa všetci upokojili a spoločne sa pokúsili prekonať hnev, ktorý v nás atentát na Roberta Fica vyvolal.

Nejde to ľahko ani mne, verte mi. Vedela by som z fleku napísať niekoľko statusov na adresu všetkých tých, ktorí tu na Roberta denno denne nadávali, urážali ho a podobne. Lenže v tejto chvíli to k ničomu nevedie. Len by to ešte viac vybičovalo emócie v spoločnosti.

My nebudeme ako oni. Nebudeme sa im vyhrážať ani im nadávať do opíc, dezolátov, lúzy, čvargy či čohokoľvek. Nebudeme rozhodne nikam zo Slovenska odchádzať. A tiež vieme, že zajtra príde nový deň a budeme tu pre vás.

Nebudeme ani predkladať rezolúciu v EP proti Slovensku a obviňovať tam opozíciu a média z nenávistného masakru, ktorý tu od porážky v parlamentných a neskôr prezidentských voľbách predvádzajú každý deň. Nech si teraz spytujú svedomie a pozrú sa na seba do zrkadla . Oni by nás nechali zatvárať. My im poskytneme ochranu.

Neodpustím im ja za seba, nikomu, čo sa dnes stalo. Ale neprajem im, aby sa im komukoľvek stalo čokoľvek zlé. Nech žijú svoje životy v bezpečí a nájdu konečne pokoj a zmier v sebe aj v svojich bublinách.

Robo, v myšlienkach sme s Tebou," uzavrela Beňová.

SNS vyzýva na vypnutie anonymných diskusií, chce ich zakázať aj legislatívne
SNS vyzýva médiá, aby v najbližšom období vypli na jednotlivých portáloch všetky anonymné diskusie. Zákaz anonymných diskusií chce strana navrhnúť aj legislatívne. TASR o tom informovala hovorkyňa strany Zuzana Škopcová. "SNS v najbližšom období... Čítať ďalej
16 | 05 | 2024 | Gabriela Fedičová/TASR

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik