AKTUÁLNE Atentátnik sa dnes postaví pred sudcu
18 | 05 | 2024 I Diana Zaťková

Prokurátor navrhuje väzbu pre obvineného muža (71), ktorý viacerými strelami ťažko zranil predsedu vlády SR Roberta Fica. Informuje o tom denník Plus1deň.

O návrhu na vzatie obvineného do väzby dnes bude rozhodovať Špecializovaný trestný súd.

"Prokurátor žiada pre obvineného väzbu z dôvodu možného úteku, ako aj z dôvodu pokračovania v trestnej činnosti, teda útekovú a preventívnu väzbu," informovala hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková. Sudca pre prípravné konanie určil termín výsluchu na doobeda.

Návrh prokurátora Generálnej prokuratúry SR na vzatie obvineného Juraja C. do väzby prevzal ŠTS v piatok (17.5.) o 13.39 h. Muž je obvinený z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy spáchaného v štádiu pokusu.

Antenát na predsedu vlády SR sa odohral v stredu (15.5.) v Handlovej. Juraj C. (75) vypálil smerom na Roberta Fica päť rán, z toho ho štyri trafili. Dôchodcu zadržali policajti rovno na mieste činu. Pred útokom mal strelec zakričať "Robo, poď sem!""

Novinárov zatiaľ do budovy súdu z bezpečnostných dôvodov nepúšťajú. Do areálu došla väzenská stráž aj dodávka plná kukláčov.

Článok budeme aktualizovať.

Uhrík to Ódorovi a jeho Progresívcom VYTMAVIL: POTÁCATE SA OD KRÍZY KU KRÍZE!
Posledných 25 rokov vládnu v Európskej únii (EÚ) kresťanskí demokrati, socialisti a najnovšie aj liberáli a výsledkom je, že sa únia potáca od krízy ku kríze. A v tomto chce pokračovač expremiér Ľudovít Ódor a jeho Progresívci? V TASR TV to povedal... Čítať ďalej
18 | 05 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik