Vlnu solidarity vyjadrujú slovenskému premiérovi lídri z celého sveta
18 | 05 | 2024 I Ivan Mihale

Premiérovi Robertovi Ficovi (Smer-SD) vyjadrilo solidaritu viac ako 200 lídrov krajín z celého sveta a zároveň významných medzinárodných organizácií. Ďalšie reakcie neustále pribúdajú. TASR o tom informoval komunikačný odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR.

Blanár ďakuje

Rezort slovenskej diplomacie prijal doposiaľ množstvo osobných, telefonických aj písomných prejavov úprimnej solidarity slovenskému premiérovi zo 77 krajín sveta. Išlo o prezidentov, predsedov vlád, ministrov, poslancov a politických predstaviteľov, členov diplomatického zboru, zastupiteľských úradov, vysokých predstaviteľov, generálnych tajomníkov, komisárov či prezidentov medzinárodných organizácií.

"Ďakujem za prejavenú ľudskosť a predovšetkým podporu predsedovi vlády Robertovi Ficovi a zároveň celému Slovensku. Mimoriadne si vážim, že zástupcovia naprieč všetkými kontinentmi sveta odsúdili tento zákerný čin. Takýto útok na slovenskú demokraciu je potenciálnym ohrozením pre všetky demokracie sveta," zdôraznil minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Juraj Blanár (Smer-SD). Doplnil tiež, že viaceré štáty vyjadrili šok i zhrozenie z atentátu. "V tejto ťažkej chvíli pre slovenského premiéra a pre našu vlasť si o to viac ceníme toto silné spojenie v spolupatričnosti," dodal.

Minister vyzdvihol aj vyjadrenia najvyšších zástupcov Organizácie Spojených národov a Rady Európy, Európskej únie, Severoatlantickej aliancie, Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe, Organizácie pre hospodársku spoluprácu a rozvoj spolu s viacerými ďalšími inštitúciami. "Naša vďaka patrí všetkým tým, ktorí ešte naďalej posielajú tieto prejavy súdržnosti," uzavrel šéf slovenskej diplomacie.

NAJNOVŠIE INFORMÁCIE O STAVE PREMIÉRA: V Banskej Bystrici sa udialo niekoľko zázrakov (VIDEO)
Tlačová konferencia o zdravotnom stave premiéra Roberta Fica po atentáte v Handlovej. Pozrite si najnovšie informácie, ktoré podáva ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková a vicepremiér a minister obrany Robert Kaliňák. R. Kaliňák: V Banskej... Čítať ďalej
18 | 05 | 2024 | Diana Zaťková

Chmelár dopĺňa

"Len pre vašu predstavivosť a informovanosť: Neviem, či Slovensko bolo niekedy v takom centre pozornosti celého sveta, ako práve v týchto dňoch. Prejavy solidarity prúdia doteraz na Úrad vlády SR, na Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR i na Úrad prezidentky SR nielen z krajín EÚ, ale od neuveriteľných viac ako 200 lídrov prakticky zo všetkých kontinentov od Brazílie až po Indiu, od USA až po Rusko, od Iránu až po Vatikán," doplnil poradca vlády.

Tento je napríklad od palestínskeho premiéra Mohammada Mustafu.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik