Utlmenie kampane? Kdeže, Demokrati veselo pokračujú
17 | 05 | 2024 I Ivan Mihale

Zvolený prezident Peter Pellegrini vyzval všetky politické strany, aby načas prerušili alebo utlmili kampaň pred blížiacimi sa eurovoľbami. Konfrontácia a vzájomné obviňovanie sa politikov je to posledné, čo krajina potrebuje. Pellegrini to uviedol v rámci spoločného vyhlásenia s prezidentkou SR Zuzanou Čaputovou k spoločenskej situácii po stredajšom (15. 5.) útoku na premiéra Roberta Fica (Smer-SD).

Pellegriniho výzvu na prerušenie kampane do eurovolieb nebudú akceptovať všetky strany. Demokrati a bývalé OĽaNO hovoria, že v kampani pokračujú.

Demokrati aktivity neutlmia

Ani mimoparlamentná strana Demokrati, na ktorej čele stojí exminister obrany Jaroslav Naď, sa nechystá utlmiť svoje aktivity. V deň útoku zrušili plánovanú diskusiu, no Naď hovorí, že dnešným dňom pokračujú. "Dnes sa vidíme na diskusii v Michalovciach s Rasťom Káčerom a Juraj Šeliga, Eduard Heger, Monika Podhorány Masariková. Áno, situácia je vážna, no o to viac je dôležité sa rozprávať, upokojovať ľudí a zrozumiteľne vysvetľovať, čo nás ďalej ako krajinu čaká a ako sa k situácii môžeme konštruktívne postaviť, " píšu Demokrati na Facebooku.

Treba pripomenúť, že v parlamentných voľbách v okrese Michalovce získali iba smiešnych 2,25% (1073) voličských hlasov a v okrese silno dominuje strana Smer-SSD a Hlas-SD.

OĽaNO a ich kampaň

Podľa portálu Aktuality líder eurokandidátky hnutia Slovensko Peter Pollák hovorí, že kampaň je prirodzenou súčasťou každých volieb. Aktivity nateraz prerušil, no plánuje v nich pokračovať. „My sme prerušili kampaň včera aj dnes, a teda hovorím o mojej osobnej kampani, lebo v hnutí ešte budeme o tom hovoriť. Ale ja som pripravený od zajtra ísť znova do terénu a robiť všetko pre to, aby sme v týchto voľbách uspeli. Súčasťou každých volieb je kampaň, tak to je prirodzené. Ak Pellegrini dokáže vybaviť to, aby sa preložili voľby, budem za, ale to sa mu asi nepodarí,“ skonštatoval Pollák.

Hnutie Republika pokračuje tiež, avšak s jasným cieľom

Milan Uhrík stredajší atentát označil ako dôsledok progresívneho radikalizmu, proti ktorému sa chce postaviť vo voľbách. „Na prerušenie kampane nevidíme dôvod. Išlo o politický atentát, s politickým pozadím. Treba to nahlas pomenovať, a nie si pred tým zakrývať oči. Sami voláme po upokojení nálad v spoločnosti, ale riešenie problému s progresívnym radikalizmom, ktorý prerástol až do včerajšieho atentátu, musí byť politické. Našou úlohou je toto nebezpečenstvo zastaviť, nie pred ním cúvať,“ povedal Uhrík.

Premiér R. Fico absolvoval chirurgický zákrok (Aktualizované)
Premiér Robert Fico (Smer-SD) absolvoval v piatok chirurgický zákrok. Stav je stabilizovaný, ale naďalej vážny. Je už pri vedomí. Informovali o tom vicepremiér Robert Kaliňák (Smer-SD) a riaditeľka banskobystrickej nemocnice Miriam... Čítať ďalej
17 | 05 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik