Šéf dôchodcov Michal Kotian spoznal atentátnika: Dvakrát sa mi vyhrážal!
17 | 05 | 2024 I Ivan Mihale

Predseda Jednoty dôchodcov Slovenska Michal Kotian sa po prezidentských voľbách dva krát dostal do nepríjemnej tesnej blízkosti atentátnika Juraja Cintulu, ktorý v stredu 15.5. viackrát postrelil predsedu vlády Roberta Fica. Dokonca sa mu dvakrát vyhrážal.

K prvému nepríjemnému stretnutiu s Cintulom došlo v apríli počas protestu pred parlamentom, ktorý organizovala parlamentná opozícia a mimovládne organizácie. Cintula oslovil okoloidúceho Kotiana ako „smerohlasáka“ a vyzval ho nech si dáva na seba pozor. K druhému ešte nepríjemnejšiemu stretnutiu s atentátnikom došlo asi týždeň potom a to priamo v budove NR SR pri informačnom pulte, pri ktorom sa musí registrovať každá návšteva. Počas toho ako sa predseda JDS Kotian registroval, stál Cintula v rohu pri telefóne, pričom sa hlasno na neho osopil.

„Čo zas ideš bonzovať ty smerohlasák?“ vykríkol Cintula a dodal desivo znejúcu vyhrážku „ja mám celkom nabrúsený nožík“.  V tom momente bol Kotian od neho vzdialený približne dva metre. V tejto chvíli nie je jasné či Juraj Cintula nakoniec navštívil NR SR a ak áno, ktorý poslanec ho prijal ako svoju návštevu.

Predseda Jednoty dôchodcov Slovenska, najväčšej organizácie zastupujúcej dôchodcov na Slovensku upozorňuje na narastajúce množstvo urážok a vyhrážok, ktoré zaznamenal po prezidentských voľbách. Útoky smerujú aj voči jeho rodine. „Môjmu synovi prišiel dokonca domov výhražný list, v ktorom bolo napísané, že vedia kde býva, “ hovorí Kotian, ktorý nerozumie prečo je terčom vyhrážok, keď len bojuje za lepšie postavenie dôchodcov na Slovensku .

Jednota dôchodcov Slovenska tvrdo odsúdila stredajší útok na premiéra Roberta Fica, vyjadrila mu plnú podporu a želanie skorého zlepšenia zdravotného stavu.

Autor: Ján Rohar

Gen. Viktorín: Západ žil v ilúzii, ktorá stála Ukrajinu priveľa životov (VIDEO)
V utorok v spravodajste SkyNews vyšiel rozhovor s generálom Petrom Pavlom, prezidentom Českej republiky. Ten v ňom priznal, že Ukrajina nedokáže obnoviť kontrolu nad svojim územím. Správa prekvapila aj armádneho generála Jozefa Viktorína... Čítať ďalej
17 | 05 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik