Premiér R. Fico absolvoval chirurgický zákrok (Aktualizované)
17 | 05 | 2024 I Ivan Mihale

Premiér Robert Fico (Smer-SD) absolvoval v piatok chirurgický zákrok.

Stav je stabilizovaný, ale naďalej vážny. Je už pri vedomí. Informovali o tom vicepremiér Robert Kaliňák (Smer-SD) a riaditeľka banskobystrickej nemocnice Miriam Lapuníková.

Aktualizované 17.05. o 13:45

"Bolo odstránené nekrotické tkanivo, ktoré zostalo po strelnej rane. Pacient je toho času pri vedomí, je stabilizovaný, ale je naďalej umiestnený na ARO. Jeho stav je naozaj vážny," priblížila riaditeľka nemocnice. K chirurgickému zákroku pristúpili po kontrolnom CT vyšetrení. Doplnila, že ide o štandardný postup. Vicepremiér doplnil, že chod krajiny nie je nijakým spôsobom zmrazený a všetky procesy fungujú ďalej.

Vyjadrenie Úradu vlády

Ako sme vás nedávno informovali, predseda vlády Robert Fico naďalej zostáva na jednotke intenzívnej starostlivosti (JIS) v Rooseveltovej nemocnici v Banskej Bystrici. TASR o tom informoval Úrad vlády (ÚV) SR s tým, že ďalšie informácie o jeho stave poskytne verejnosti, keď to situácia umožní.

ÚV v tejto súvislosti opätovne žiada médiá, politikov aj verejnosť, aby pri uvádzaní stanovísk vychádzali z oficiálne komunikovaných informácií a overovali si fakty. "Aj po štvrtkovej (16. 5.) tlačovej konferencii členov vlády a bezpečnostných zložiek sa v mediálnom priestore objavili nesprávne a zavádzajúce informácie," upozornil s tým, že zavádzajúce či klamlivé stanoviská alebo špekulácie nepomáhajú k upokojeniu situácie a zbytočne prispievajú k napätiu a rozdeľovaniu spoločnosti.

Úrad zároveň žiada médiá, aby obmedzili diskusie na stránkach a sociálnych sieťach a upustili od relácií s konfrontačným či konfliktným obsahom týkajúcich sa atentátu na predsedu vlády.

STANOVISKO NEMOCNICE K POSKYTOVANIU INFORMÁCIÍ O ZDRAVOTNOM STAVE PREMIÉRA

Hospitalizácia ústavného činiteľa pre nás predstavuje veľkú výzvu a zodpovednosť, ku ktorej sa staviame s rešpektom.

Starostlivosť o každého nášho pacienta je pre nás prioritou, rovnako ako zachovávanie jeho súkromia.

Zároveň si uvedomujeme, že v tomto prípade ide o jedného z najvyšších ústavných činiteľov a preto akúkoľvek komunikáciu o zdravotnom stave pána premiéra koordinujeme s Úradom vlády SR.

Premiérov stav je naďalej vážny. Prvé slová odborníka o možných následkoch
Zdravotný stav premiéra Roberta Fica po stredajšom útoku je naďalej veľmi vážny. Uviedol to zvolený prezident Peter Pellegrini po návšteve predsedu vlády v banskobystrickej nemocnici. Nakrátko spolu podľa jeho slov komunikovali. Aké sú jeho... Čítať ďalej
17 | 05 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik