KONEČNE! Polícia koná proti nenávistným prejavom na internete 
18 | 05 | 2024 I Diana Zaťková

Polícia zaznamenala v súvislosti so stredajším (15. 5.) útokom na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) na sociálnych sieťach obrovské množstvo hanlivých a nenávistných komentárov vo vzťahu k osobe predsedu vlády SR a taktiež útokov na voličov a predstaviteľov opozičných strán. Prezídium Policajného zboru na sociálnej sieti ubezpečilo, že podozrivé príspevky dôkladne vyhodnocuje.

“Môžeme potvrdiť, že dôkladne vyhodnocujeme všetky podozrivé príspevky, ktoré nám boli oznámené alebo ktoré sme odhalili v rámci posilneného výkonu. Uvedené príspevky analyzujú naše špecializované operatívne oddelenia Policajného zboru a podľa povahy ich postupujeme na príslušný policajný útvar, ktorý vo veci vedie vyšetrovanie,” podotkla polícia s tým, že ide o desiatky rozpracovaných prípadov.

Konanie páchateľa môže byť právne kvalifikované ako trestný čin schvaľovania trestného činu, nebezpečného vyhrážania, alebo iného trestného činu. 

“Každé takéto podozrenie vyhodnocujeme jednotlivo v kontexte prítomnosti tzv. indikátorov zaujatosti, ktoré orgánom činným v trestnom konaní napomáhajú určiť, či bol páchateľ motivovaný nenávisťou alebo nie,” doplnila polícia na sociálnej sieti.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik