Hlas ľudu: Pani Čaputová, prečo ste boli ticho, keď Ficovi stavali šibenice?
18 | 05 | 2024 I Mária Škultétyová

A prečo ste boli ticho, keď lynčovali Šimkovičovú? Hovoríte, že napätá atmosféra nenávisti je naším spoločným dielom. Máte pravdu. Všetci máme svoj podiel viny na tom, že nenávisť nabrala obludné rozmery. Ale kde ste boli doteraz? Kde ste boli ako prezidentka, ktorej slovo zaváži? Akoby ste čakali len na to, čo sa stalo v Handlovej.

Neboli ste dobrá prezidentka, nevedeli ste sa zastať ľudí

Vás sa dotklo iba to, čo vám škodilo, čo sa vám nepáčilo.  Zastali ste sa iba seba a ešte zopár vyvolených. Ale keď sa útočilo  na tých, ktorých ste nemuseli, boli ste ticho. Keď Fica zadržali na proteste, boli ste ticho. Keď ste videli, čo robí Matovič, boli ste ticho.  Strčili ste hlavu do piesku. Aj Santusovej hrozilo nebezpečenstvo.  Lenže vy ste sa zastali čurillovcov. Zastali ste sa ich aj napriek všetkým  špinavostiam.

Mali ste množstvo príležitostí vystúpiť pred národ s výzvou na upokojenie

Neurobili ste tak ani vtedy, keď ste videli, čo sa dialo na  Šimečkových protivládnych protestoch. Neozvali ste sa, keď „kultúrna“ spoločnosť lynčovala Šimkovičovú. Neozvali ste sa, keď stavali Ficovi šibenice, keď si želali jeho smrť. Prečo ste vtedy nevystúpili s podobným vyhlásením? Možno by ste boli presvedčili atentátnika, ktorý tiež chodil na protesty. Možno práve tam sa v jeho chorej hlave zrodila myšlienka na atentát. Možno by bol pod vplyvom vašich slov od vraždy upustil. Ak cítite svoj podiel viny, máte pravdu. Boli ste slepá a hluchá. A boli ste nečinná. Lebo veď,  to je len Fico. Fico znesie všetko.

Naivný Šimečka si dokonca myslel, že sa zopakuje rok 2018. Že sa mu na námestí podarí zvrhnúť legitímnu vládu a nastoliť seba. O to mu išlo. Tak veľmi túžil po premiérskom kresle, že mu nič nestálo v ceste. Nenávisť rástla, aj hlasy po krvi sa ozývali. Šibenice a heslá: Smerom k sviniam a Fico do basy, vám neprekážali.

Ani slová mladého demonštranta, že to by chcelo niečo podobné ako bol Kuciak, ani tie nestačili. To všetko vám bolo málo, pani prezidentka! Nestačili vám ani  medializované vyjadrenia, že Ficovi voliči sú ako voliči Hitlera, že sú to dezoláti, svine v ľudskej koži. Nespomínam si, žeby ste to odsúdili. Až teraz, keď sa slová mládenca z protestu naplnili, až teraz spolu s opozíciou meníte  rétoriku.

Len ťažko tomu veriť

Keď počúvam slová opozičných politikov, ako je im ľúto, čo sa stalo, zrazu sa mi nechce veriť. Nechce sa mi veriť,  keď Šimečka navrhuje zastaviť na sto dní politické útoky. Ešte  včera Ficovi  hádzal polená  pod nohy a dnes mu je ľúto.  Dostal strach? Alebo vidí krv aj na svojich rukách?

Pani prezidentka, neskoro voláte po okrúhlom stole. Už dávno ste to mali urobiť.

Pozn. redakcie HD: Tento článok  je výlučne názorom jeho autora. Obsah sa nemusí zhodovať s názormi redakcie.

Murín: Pán Šimečka - vzorný študent prevratov. Mrazivé slová o smrti vo farebnej revolúcii
Web parlamentnilisty.cz uverejnil to, čo nie je na Slovensku možné. Uverejnil iný, ako probruselský, proamerický a provojnový názor. Spravil tak v rozhovore so Slovenským publicistom Gustávom Murínom v článku s titulkom: "Pán Šimečka, vzorný... Čítať ďalej
18 | 05 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik