SÚHRN UDALOSTÍ! Premiérov stav je stabilizovaný, kampaň pred eurovoľbami sa utlmí
16 | 05 | 2024 I Gabriela Fedičová

Stav premiéra Roberta Fica (Smer-SD) po atentáte je naďalej vážny. Viaceré politické strany už potvrdili, že v reakcii na situáciu zrušia alebo obmedzia kampaň pred eurovoľbami.

TASR prináša súhrn udalostí.

         - Premiér podstúpil päťhodinovú operáciu a je hospitalizovaný na oddelení ARO v Rooseveltovej nemocnici v Banskej Bystrici. Jeho stav je stabilizovaný, ale nie je mimo ohrozenia života. Rozsah zranení spôsobený štyrmi strelnými ranami je rozsiahly. O vývoji Ficovho zdravotného stavu sa bude pravidelne informovať.
        - Vo štvrtok mimoriadne zasadala Bezpečnostná rada aj vláda, na ktorej sa vyhodnocovala aktuálna bezpečnostná situácia. Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) avizoval, že všetky rizikové skupiny ľudí budú mať posilnenú ochranu. Polícia potvrdila, že dohliada napríklad na bezpečnosť všetkých poslancov parlamentu, monitoring bol zvýšený napríklad aj v okolí televízií a denníkov.
         - Prezidentka Zuzana Čaputová spoločne so svojím nástupcom Petrom Pellegrinim pozvú do Prezidentského paláca lídrov všetkých parlamentných politických strán. Cieľom je upokojiť situáciu a odmietnuť násilie. Vyzývajú tiež všetky politické strany, aby načas prerušili alebo výrazne utlmili kampaň pred blížiacimi sa eurovoľbami. Viaceré koaličné aj opozičné strany už potvrdili, že tak aj urobia.
        - Útočníka polícia obvinila z pokusu o úkladnú vraždu. Pracuje sa iba s verziou, že išlo o politicky motivovaný akt. Podozrivý nie je členom žiadnej radikalizovanej politickej skupiny, ide o osamelého vlka. Kroky strelca mali akcelerovať po prezidentských voľbách, s výsledkami ktorých nesúhlasil. Na ďalšie informácie je uvalené embargo Generálnou prokuratúrou SR.
        - Policajný prezident Ľubomír Solák upozornil, že po atentáte narástol podiel hybridných hrozieb vo virtuálnom priestore. Polícia preveruje desiatky podozrivých, ktorí na sociálnych sieťach útok schvaľovali. Registruje aj vyhrážky členom vlády a iným politickým špičkám.
        - Vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby začal v súvislosti s atentátom trestné stíhanie pre marenie úlohy verejným činiteľom, ex offo. Inšpekcia spustila tiež kontrolu týkajúcu sa zásahu policajtov Úradu na ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií. Inšpekcia koná aj v prípade únikov informácií z polície o prípade.

HYENIZMUS! Muža s ťažkým zdravotným POSTIHNUTÍM zbili do KRVI! Skončil na OPERAČNOM stole
Totálny hyenizmus! V jednom z trenčianskych podchodov zbili za bieleho dňa zdravotne postihnutého muža. O neľudskom prípade informoval jeho vlastný syn na sociálnej sieti, ktorý hľadá vinníkov. Odporný čin sa stal minulý týždeň 8. mája v... Čítať ďalej
16 | 05 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik