Kde boli doteraz tí rozcítení, tí mierumilovní, tí láskaví a nežní?
16 | 05 | 2024 I Ivan Brožík

Prvý raz burácal dav na námestiach "Fica obesiť" ešte v roku 2015. Odvtedy v podstate na každom verejnom buričstve opozície. Presnejšie, "protificovskej opozície". A kto práve Fica nevešal, ten o to hlasnejšie vrieskal, že "do basy s ním". Medzitým zabili generála Lučanského, ak nie priam zavraždili, Matovičovi potokmi tiekla nenávistná pena od úst aj po nápise na tričku "Mafii vás nepredáme" a v parlamentných výtržnostiach spolu s Pročkami a Galkami až mutovali od zúrivosti. Šimečka mobilizoval k hádzaniu "každého polena, ktoré nájdeme". Nikto z ctených politológov, psychológov, sociológov a iných vtedy mlčanlivých "...lógov" ani len nepípol.... Teraz? Všetci zrazu volajú po zastavení nenávisti - prví sa s tým ozvali práve tí menovaní.

Nenávisť nespadla z neba v Handlovej. Ale kým si ju do detailov nevšimol celý svet, bola to taká naša milá, až takmer Bohumilá nenávisť, progresívna, liberálna a teda logicky normálna. Doplňme, že KDH alibisticky, no spolupáchateľsky mlčalo a saS si viedla svoju do veľkej miery navonok "fajnovú" "protificovskú" vojnu na život a na smrť. Matovičova Kresťanská únia dnes žiada kresťanskú lásku, ale straníckemu či klubovému kolegovi Pročkovi nepovie ani mäkké "f" na jeho nekresťanskú nenávisť, často až amok. Farizejstvo, hnus, faloš, pretvárka. Ešte aj z takmer zabitia premiéra vytĺcť toľko, čo sa len z verejnej mienky dá. A nevidieť sa v zrkadle včerajších výkrikov a neraz i činov koncentrovanej nenávisti. Ešte predvčerom volali po "krvi" pred vyburcovanými davvmi na námestiach. A ešte včera chceli opäť vrieskať na námestí, ale to už sa naozaj nedalo.

Lebo to bolo včera, dnes máme "iný kabát". V prezliekaní kabátov sú naši politici priam olympijskí rekordéri, už od prevratu. Tí, moderní, "proeurópski", zrazu tak "západní". Tak akosi neomarxistickí.

AKTUÁLNE Ďalšiemu POLITIKOVI z vládnej koalície sa VYHRÁŽAJÚ zastrelením: Polícia a úrad prijímajú opatrenia
Na pozore sa má ďalší politik. Nitrianskemu županovi a poslancovi NR SR sa totiž niekto vyhráža zastrelením. Branislav Becík už podal trestné oznámenie. Nitrianskemu županovi Branislavovi Becíkovi (Hlas) sa niekto vyhráža zastrelením. Má ísť o... Čítať ďalej
16 | 05 | 2024 | Gabriela Fedičová

Žalúdok sa obracia aj, no nielen z Demokratov

"Násilie v akejkoľvek podobe je neprijateľné bez ohľadu na to, či s niekým súhlasíme alebo nesúhlasíme. Sme šokovaní tým, čo sa udialo, predsedovi vlády prajeme skoré uzdravenie a zotavenie," uviedli Demokrati." Bytosti najnovšie bez ksichtov a bez chrbtíc. Že bez mozgov, to sa vedelo už dávno.To chcú nahovoriť tým, ktorých majú za opice, dezolátov a konšpirátorov, teda, voličom koalície, ktorej predseda vlády včera takmer podľahol atentátu z guľovej zbrane sympatizanta Progresívneho Slovenska?. Necíti Šimečka aspoň trochu sebareflexie? Trochu vlastnej viny? Teatrálne oznámil, že ruší protestné aktivity. To mu mali už dávno zatrhnúť orgány činné v trestnom konaní. V prezidentskom paláci by mali tiež naištalovať viac zrkadiel. Majú ich tam málo. Tak málo, ako málo je uveriteľné volanie ešteprezidentky po obrúsení nenávisti. Kto tu koho nenávidí? Prívrženci PS, ktorí strieľajú do premiéra, alebo tí, ktorí sa na to musia iba prizerať? Kam ešte vyženú vášne politickí miláčikovia pani prezidentky? Do akej podoby? Kto nenávistne od demokratických volieb vyrevuje na námestiach? Kto nenávistne vyrevuje z javísk? Nech nikto ani len neskúša hlesnúť, že sú to voliči koalície. Vieme všetci, kto sial a výdatne živil nenávisť. Nech sa tým smerom obráti pani ešteprezidentka s celým svojim apelom a rovno môže aj k sebe samej. Navšetko expertka Remišová píše v jednom statuse, že "nenávisť nie je riešením" a hneď v druhom, ďalšom, sa nenávistne vyleje na HLAS. Rýdzi charakter - ukážka priam výstavná!

Nenávistné výkriky "preč s nenávisťou"

Nemožné je vo vyjadreniach opozície i ešteprezidentky realitou. Nenávistne volať po obrúsení nenávisti. A to hneď "deň po..." Kto im má veriť túto absolútnu dvojtvárnosť? A znovu si zopakujme - kto tu koho nenávidí, kto koho zabil v base, kto koho väznil v domácom väzení v čase Covidu, kto komu nadáva do opíc, kto sa ešte pred týždňom vystatoval, ako zrušil ústavou garantovanú slobodu slova a názoru a dušoval sa, že by to spravil kedykoľvek opäť? Sympatizant ktorej politickej strany spáchal atentát na premiéra a ešte sa aj vyjadril, že ho nenávidel? Pardon, niečo je tu fakt totálne zvrátené a žvásty týchto zrazu vnímavých a citlivo vnímavých ešte k tomu, to nie je volanie proti nenávisti, to sú nenávistné reči v sezónne vymenenom kabáte. Ako keby osy začali iniciatívne z čistej lásky k svetu znášať zrazu med. V jednom z červených denníčkov si ráno prečítame výzvu ich svätej komentátorskej trojice proti nenávisti a o dve hodiny neskôr to isté médium bez chrbtice uverejní nenávistný postreh proti HLASu. Zošaleli? Odtrhli sa od reality? Nechápu, že to oni majú premiérovu krv na rukách? Nevnímajú nič? Iba ich vlastné lži, ktorými sú tak prelezení? Alebo - ani tie? Žiadna sebareflexia?

Najvyššie štádium nenávisti je totálna ignorácia

Chce opozícia a mainstrem dospieť až do štádia, že budú totálne ignorovaní? Potom môžu pokojne pokračovať tak, ako idú od včera. Tak bezmocne smutno - trápni neboli ešte nikdy, v celej svojej existencii. Iba Boh vie, koľkokrát si od včera museli umyť zuby, keď cez ne - tak isto museli - precediť to falošné z ich strany - "dosť bolo nenávisti". Farizejské, odporné, priehľadné, nedôveryhodné. Pretože oni sami sa o vlastnú dôveryhodnosť pripravili už dávno. Aj s ich univerzálne použiteľným buričským davom.

A revolucionár z krajiny niekde v Južnej Amerike by už konečne mal dosnívať svoj sen o štátnom prevrate, ktorý postupne pretavuje do praxe od volieb, hodiť so zvyškami cti uterák do politického ringu a naďalej sa venovať už len "vedeckej" spisbe majdanových manuálov.

Šokovaný Murín reaguje: Toto je práca súčasných hejterov z opozície!
Spisovateľ Gustáv Murín si na Facebooku tradične nedáva servítku pred ústa a o atentáte na premiéra Roberta Fica píše priamo a bez obalu – jednak o tom, kde majú takéto „akcie“ korene, ale aj o úpadku českej vlády, ktorá ústami ministra vnútra... Čítať ďalej
15 | 05 | 2024 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik