Komentujúci, na TOTO je paragraf! (VIDEO)
16 | 05 | 2024 I Eka Balaskova

V stredu popoludní svet obletela hrôzostrašná správa – po výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej atentátnik niekoľkokrát vystrelil na premiéra Roberta Fica. Stalo sa tak v momente, keď sa premiér chcel stretnúť s občanmi. V tejto súvislosti vydala vyhlásenie aj Národná koalícia, ktorej zástupcovia sú aj poslancami NR SR. To, čo sa však v súvislosti s týmto ohavným činom rozpútalo na sociálnych sieťach, sa dá nazvať hyenizmom. Lívia Pavlíková (Republika) preto informovala, že podáva trestné oznámenie.

Vyhlásenie strany Národná koalícia a nezávislí kandidáti prinášame bez redakčných úprav tak, ako ho strana uverejnila na Telegrame:

„Vážení priatelia, my, politická strana NÁRODNÁ KOALÍCIA/NEZÁVISLÍ KANDIDÁTI, chceme vyhlásiť, že odsudzujeme dnešný atentát na premiéra Slovenskej republiky Roberta Fica. Smutná udalosť, ktorá sa dnes udiala, sa bytostne dotýka celej slovenskej spoločnosti, ktorá už dlhú dobu čelí neustálej polarizácii zo strán opozície a médií hlavného prúdu. Toto šírenie nenávisti voči koalícii a osobe Roberta Fica dnes vyústilo k atentátu na nášho premiéra. Žiadame dôkladné vyšetrenie tejto udalosti a aj adekvátny trest pre páchateľa, ale tresty aj pre ľudí, ktorí tento trestný čin schvaľujú a verejne sa tešia z nešťastia. Nakoniec to najdôležitejšie: pánovi premiérovi Robertovi Ficovi prajeme skoré zotavenie zo zranení a veľa síl, ktoré teraz určite bude potrebovať.

Za NÁRODNÚ KOALÍCIU/NEZÁVISLÍ KANDIDÁTI hovorca David Hricišák

Polícia žiada pre útok na premiéra o vypnutie komentárov na sociálnych sieťach
Polícia žiada pre stredajší útok na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) o vypnutie komentárov pod statusmi na sociálnych sieťach alebo priamo v článkoch súvisiacich so stredajšou udalosťou. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru... Čítať ďalej
15 | 05 | 2024 | Diana Zaťková

Paragraf 338

V súvislosti s tým, čo sa na sociálnych sieťach strhlo, polícia požiadala prevádzkovateľov stránok, aby vypli možnosť komentovať informácie, týkajúce sa atentátu na Roberta Fica. Tie už totiž dosiahli úroveň, na ktorú sa ťažko pozerá aj kandidátke do Európskeho parlamentu, Lívii Pavlíkovej. Tá zverejnila video, v ktorom upozorňuje, že na schvaľovanie trestného činu existuje paragraf.

Reprofoto z videa
Po odcitovaní príslušného paragrafu Pavlíková prečítala niekoľko komentárov, ktoré tu citovať nebudeme. Zarážajúce však je, že získali stovky lajkov.

Trestné oznámenie

„Som toho názoru, že tieto komentáre spadajú pod spomínaný paragraf v trestnom zákone a polícia sa nimi musí zaoberať. Ak by sa podobná tragédia nedaj Bože stala takej Zuzane Čaputovej, tak by títo ľudia mali už dávno dvere rozrazené policajným komandom. Podávam trestné oznámenie na neznámych páchateľov. Nenávisť musíme zastaviť a slušnosť musíme vrátiť do všetkých sfér života na Slovensku,“hovorí Pavlíková a svoje video uzatvára ho prianím skorého uzdravenia sa premiérovi.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik