Gyimesi: Viac, ako ruskej armády sa bojím európskych šialencov
16 | 05 | 2024 I Eka Balaskova

Podpredseda maďarskej strany Aliancia Győrgy Gyimesi sa na sociálnej sieti „priznal“, že väčšiu obavu, ako z ruskej armády, má zo šialených plánov európskych lídrov. Tí podľa neho toľkokrát posunuli vlastné červené čiary, že im už neverí.

Gyimesi pritom pripomína, že hoci sa nás všetci snažia presvedčiť, ako Ukrajina bojuje aj za nás, je stále viac jasné, že Ruskom sa ani EÚ, ani NATO nemusia cítiť ohrozené. Podľa Gyimesiho sú tieto reči len zastierací manéver pre vlastné chyby. Pripomína, že aj pápež stále viac hovorí o mieri, len vedenie EÚ stále rinčí zbraňami. S Macronovými chúťkami vyslať jednotky na Ukrajinu Gyimesi hovorí o vážnej hrozbe veľkého konfliktu, do ktorého spoza oceánu „prilieva olej“ USA – s vedomím, že bojiskom bude Európa.

Posuvné červené čiary

„Spomínate si na červené čiary, ktoré si sami kreslili po začatí konfliktu na Ukrajine? Najprv to boli tanky, ktoré nechcel Západ dodávať, aby neeskaloval napätie. Potom to boli rakety, neskôr bojové lietadlá. Posledným tabu ostávalo vyslanie bojových jednotiek aliancie, či koalície ochotných ísť zomierať pre Ukrajinu. Slová “pre Ukrajinu” treba zopakovať, pretože faktom ostáva, že Rusko Európu ani EÚ ani NATO priamo neohrozuje. Neobávam sa povedať, že ani nemôže, pretože vojensky na celé NATO nemá,“ zdôrazňuje Gyimesi.

AKTUALIZOVANÉ ATENTÁT NA PREMIÉRA ROBERTA FICA! (Minúta po minúte)
Mimoriadne šokujúca správa. Premiéra Roberta Fica po výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej postrelili. Fica postrelili, vezú ho do nemocnice. Výstrely padli pred domom kultúry, kde zasadala vláda, keď išiel premiér medzi ľudí. Podľa svedkov,... Čítať ďalej
15 | 05 | 2024 | Diana Zaťková

Aká je realita

„A tu sa argumentácia progresívcov a ostatných, ktorí sa ešte stále hrajú na vojakov dostáva do príkreho rozporu s realitou. Nie, Ukrajina nebojuje za nás, nie je to naša vojna, nie sme vo vojne a ani po prípadnej prehre Ukrajiny nebude nasledovať Slovensko, ako sa nás snažia presviedčať vojnoví štváči. A prečo to hovoria? Pretože sa tým snažia legitimizovať svoje obrovské chyby, ktoré spáchali od začiatku vojny. Sankcie nefungujú, vojenská pomoc je neúčinná, ukrajinská protiofenzíva katastrofálne zlyhala a Rusko sa napriek všetkým propagandistickým rečiam bezpečne, krok za krokom posúva a smeruje k víťazstvu vo vojne,“ podotýka Gyimesi.

Aj pápež nabáda na mier, len EÚ chce zbrojiť...

„V tejto situácii, keď aj sám pápež hovorí o odvahe vztýčiť bielu vlajku NATO seriózne uvažuje o zriadení fondu v sume 100 miliárd dolárov po dobu 5 rokov na priamu vojenskú podporu Ukrajiny! Počujete dobre! Teraz to už nemá byť vojenská pomoc jednotlivých krajín NATO na bilaterálnej úrovni, ale priamy vstup NATO ako celku do vojny s hrozivým odôvodnením: „aj týmto spôsobom priblížime Ukrajinu k NATO”. Rozumiete tomu?,“ uvažuje Gyimesi.

O čo si tu (v Európe) koledujeme

Keď si k tomu pripočítame šialené plány Macrona s vyslaním vojakov (niektorí tam už dokonca sú), tak s kľudným svedomím môžem vyhlásiť, že títo vojnychtiví blázni nás silou mocou vťahujú do vojny s Ruskom a koledujú si o tretiu svetovú. S výraznou podporou USA, tisícky kilometrov od ich hraníc, kde bojovým poľom by zas bola Európa,“uzatvára Gyimesi.

Juraj Blanár: Misia v Južnej Kórei prinesie veľké investície (VIDEO)
Pred tým, ako do funkcie nastúpil minister zahraničia Juraj Blanár (Smer-SSD) a hovorilo sa len o jeho nominácii, opozícia škriekala, aký je to neschopný človek, čo nemá ani šajnu o diplomacii a ako pre Slovensko nedosiahne absolútne nič. Juraj... Čítať ďalej
15 | 05 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik