"TOTO NEMÔŽE ZOSTAŤ LEN TAK!" Gedra a Glück majú odkaz pre Naďa a ďalších!
14 | 05 | 2024 I Gabriela Fedičová

Poslanci Juraj Gedra a Richard Glück, obaja nominanti SMER-SSD sa rozhodli nemlčať a konať. Sú presvedčení, že: "TOTO NEMÔŽE ZOSTAŤ LEN TAK!" Keďže “štandardné média” – údajný ochrancovia demokracie pokrytecky čušali, zatiaľ čo bývalá vláda vypínala weby tým alternatívnym médiám, prelomili mlčanie .

"Keďže údajný ochrancovia demokracie “štandardné média” vtedy pokrytecky čušali, my konáme a mlčať o tom určite nebudeme," uviedli Gedra a Glück na sociálnej sieti.

„ Bývalý minister obrany Jaroslav Naď sa verejne priznal, že to bol on, ktorý zadával politickú objednávku na vypínanie nepohodlných webov a alternatívnych médií… Inými slovami – on dal politický pokyn na vypnutie a vymazanie iného a v tom čase hlavne kritického názoru,“ prízvukoval Glück.

„Neveríte, nech sa páči!,“ povedal Glück a video pokračovalo zostrihom z diskusie poslaneckého klubu exministra Naďa, kde sa pochválil, ktorým redakciám vypol webové stránky, pokiaľ bol pri moci. Naď dokonca tvrdil, že údajne vďaka tomu vyhrala súčasná koalícia voľby.

„Pán Naď, okrem toho, že si Vás už národ navždy bude pamätať ako ministra, ktorý rozdal protiústavne našu obranu a človeka, ktorý občanov Slovenskej republiky nazýval dezolátmi a opicami, len preto, že mali kriticky pohľad na vašu prácu, tak ste sa ako predstaviteľ strany Demokrati verejne priznali k sabotáži samotnej demokracie,“ povedal poslanec Juraj Gedra.

„Keďže ste ako politici neboli schopní súťažiť férovo, tak ste sa podlo rozhodli zneužiť moc a siahnuť na despotické a autokratické nástroje: umlčať a vymazať iný názor..,“ dodal.

„Aby sme neostali len pri slovách – beriem si to za svoje a ako člen Kontrolného výboru Národnej rady slovenskej republiky pre činnosť NBU budem na najbližšom zasadnutí žiadať celé spisy a dôvody, prečo sa na politickú objednávku vypínali tzv. nepohodlné média!,“ sľúbil Glück.

„A áno, budeme žiadať aj o vyvodenie zodpovednosti!,“ dodal Glück.

„Prepáčte, ale kde boli v tom čase tie naše tzv. štandardné média, ktoré sa označujú za tých „strážcov demokracie“? DenníkN, SME, AKTUALITY, MARKÍZA, JOJKA…. Všetci poslušne mlčali, pretože im toto rozhodnutie rovnako vyhovovalo…,“ dodal Gedra.

„Presne toto bol ten moment, kedy ste stratili právo sa označovať za strážcov demokracie a stratili ste dôveru väčšiny obyvateľov…,“ reagoval opäť Glück.

„Nie je predsa žiadne tajomstvo, že sledovanosť správ na markíze klesla o polovicu a videá DenníkaN majú objektívne…. no žalostný ” úspech “,“ dodal Glück a Gedra ho doplnil : „A čo tie vypnuté média a informačné kanály? Hlavné správy, Zem a vek, Mimi Šramová, Infovojna, Martin Daňo, ale aj Dany Kollár, Slobodný vysielač…?“

„Dnes sa hlavne vďaka vám tešia historickej sledovanosti v státisícoch! Práve preto, že dávajú priestor aj inému pohľadu na svet!,“ povedal Gedra.

„Samozrejme, toto devastuje našich tzv. progresívnych demokratov, ktorým demokracia vyhovuje len vtedy, keď sa im hodí…A aké je ich „demokratická“ odpoveď na úspech alternatívy?,“ opýtal sa Gedra.

„Veď sa pozrite sami…,“ povedal Gedra. Video pokračovalo zostrihom z diskusie PS, v ktorom kandidátka do eurovolieb, moderátorka Veronika Cifrová-Ostrihoňová tvrdí, že alternatívne médiá odmieta, pretože ich považuje za fake news. Uviedla tiež, že EÚ je dôležitá práve na tej úrovni, že dokáže regulovať algoritmy a tlačiť na sociálne platformy, aby zabránili šíreniu tohto pre nich nepriaznivého obsahu.

„To je strach z iného názoru priatelia, čo?,“ opýtal sa Glück.

„Toto sú ti naši tolerantní, slušní, progresívni demokrati, ktorí sa za to už ani nehanbia, ba dokonca je to ich politický program : Vymazať a umlčať všetkých ľudí, ktorí si myslia niečo iné!,“ dodal.

„Dámy a páni z Progresívneho Slovenska… Viem, že poučenia z histórie vám veľa nehovoria, iný názor sa neraz pokúsili umlčať alebo vymazať…No výsledok dopadol vždy rovnako…Iný názor vyhral,“ povedal Gedra v závere videa.

(Hlavný denník tiež patril k médiám, ktoré boli vypnuté - pozn.redakcie).

VIAC VO VIDEU:

NKÚ ZASADIL RANU PRE MATOVIČA! JEHO REAKCIA JE ŠOKUJÚCA!
Podľa Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) riadenie pandémie koronavírusu na Slovensku zlyhalo. Informoval o tom portál spravy.rtvs.sk s tým, že to vyplýva z výsledkov kontrol. Podľa správy vláda svoje povinnosti presúvala na samosprávy. Úrad... Čítať ďalej
14 | 05 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

BUDE DUSNO! Do hokejovej Prahy sa chystá tisíce traktorov. Poľnohospodári majú dosť vlády
V Česku poľnohospodári v protestoch , ktoré pripravujú na budúci týždeň, pritvrdia. Ich cieľom je zasiahnuť Ministerstvo poľnohospodárstva, uviedol v Dvadsiatich minútach Radiožurnálu predseda poľnohospodárskeho zväzu a viceprezident Agrárnej... Čítať ďalej
14 | 05 | 2024 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik