POSLEDNÉ HODINY PRÍJEMNÉHO POČASIA! TOTO SA NA NÁS RÚTI
14 | 05 | 2024 I Gabriela Fedičová

Príjemné počasie vydrží už len chvíľu. Pripravte sa na zmenu, ktorá so sebou prinesie dážď a búrky.

Od začiatku týždňa si užívame stabilné počasie. Vietor je iba slabší a teploty stúpajú do +25 °C. Rovnaká situácia nás čakala aj v utorok.

Teploty sa pohybujú od + 20°C až +25 °C, na Orave a pod Tatrami +18 °C. V nadmorskej výške nad 1 500 metrov sa teplota vyšplhala na +11 °C.

Rovnaká situácia sa očakáva aj v stredu.

Čaká nás zmena

„Užívať si jarné lúče je síce príjemné, ale nie vždy praktické. Najmä záhradkári by po výdatných slnečných dňoch uvítali, keby už dážď polial záhradu namiesto nich. Toto želanie by sa im mohlo splniť už v polovici týždňa,“ informuje iMeteo.sk.

V druhej polovici týždňa sa tlaková výš stiahne a prestane mať vplyv na počasie v Európe. Podľa portálu sa tak od štvrtka môžeme pripraviť na zrážky a búrky.

„Do našej oblasti sa budú dostávať jednotlivé frontálne vlny, ktoré spoločne s brázdou nižšieho tlaku vzduchu prinesú premenlivé, daždivé a lokálne aj búrlivé počasie, ktoré môže byť miestami nebezpečné,“ dodáva server.

Politológ vyvracia tvrdenie prezidentky a opozície
Člen poradného tímu premíéra Roberta Fica (Smer-SSD), politológ a historik Eduard Chmelár vyvracia jedno veľmi populárne tvrdenie opozície a prezidentky. Tá sa mnohokrát až výsmešne vyjadruje ku koncepcii suverénnej slovenskej zahraničnej politiky.... Čítať ďalej
14 | 05 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik