Minister Šutaj Eštok zverejnil zlú správu z Bruselu
15 | 05 | 2024 I Gabriela Fedičová

V Bruseli bol definitívne schválený takzvaný migračný balíček, informuje na sociálnej sieti minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (HLAS - SD).

Šutaj Eštok zdôrazňuje, že migračný balíček zavádza neprijateľný princíp, že členské štáty buď dobrovoľne prevezmú časť nelegálnych migrantov od najviac zaťažených krajín, alebo budú platiť akési „odškodné“ v podobe desiatok tisíc eur za jedného migranta.

"Nové predpisy dnes spolu so Slovenskom nepodporili ani Maďarsko a Poľsko, niektoré časti ani Rakúsko. Dnešné hlasovanie však bolo len formalitou – skutočné rozhodnutie prijal pred mesiacom Európsky parlament," vysvetľuje ďalej minister vnútra.

Tu sa podľa neho presne ukazuje, aké dôležité bude, koho si Slovensko 8. júna zvolí za svojich budúcich europoslancov. "Či to budú ľudia, pre ktorých bude slovenský národnoštátny záujem na prvom mieste, alebo osoby, ktoré kvôli svojej liberálnej a progresívnej agende urobia hocičo, čo Slovensko reálne poškodí"

Na sociálnej sieti Šutaj Eštok uvádza, kto zo súčasných slovenských europoslancov tento migračný balíček podporil.

"Lucia Ďuriš Nicholsonová, ktorú do Európskeho parlamentu poslala SaS (ktorá má inak plné ústa rečí proti nelegálnej migrácii, len škoda, že to potom dopadne takto) a Vladimír Bilčík s Jozefom Mihálom, ktorí prišli na kandidačnej listine koalície Progresívne Slovensko/Spolu – tam to naozaj nikoho nemôže prekvapiť," píše ďalej minister vnútra.

"Ešte raz: liberálni a progresívni „slovenskí“ europoslanci nielenže neváhajú kydať priamo v Bruseli na svoju vlasť, ale priamo sa podpisujú pod rozhodnutia, ktoré poškodzujú Slovensko," zdôrazňuje opäť Šutaj Eštok. A dodáva, že preto je dôležité 8. júna voliť a poslať do Európskeho parlamentu ľudí, ktorí nikdy nepovýšia ideológiu nad záujmy svojej vlasti. HLAS podľa Šutaja Eštoka garantuje, že jeho kandidáti majú tieto priority „upratané“ a podpory nelegálnej migrácie sa od nich nikdy nedočkáte.

Minister Raši: Napriek silným slovám českej vlády medzivládna spolupráca funguje
Minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Richard Raši dnes v Prahe podpísal spoločnú deklaráciu k budúcnosti politiky súdržnosti po roku 2027. Vyhlásenie má komunikovať záujmy krajín V4 a ďalších krajín strednej a východnej časti... Čítať ďalej
14 | 05 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik