Hojsíkove samé „ééé“ a „blabla“. Zažmurkal a genocídu v Gaze nerieši (VIDEO)
13 | 05 | 2024 I Eka Balaskova

Europoslanca Martina Hojsíka zaujíma všeličo. Podpisuje sa pod žalobabské listy, v ktorých sa lživo popisuje stav napríklad práva, či mediálna situácia na Slovensku a premnožené medvede by chránil snáď aj vlastným telom. Lenže neprávosť, ktorá sa deje v Gaze ho netrápi... On túto tému skrátka nerieši, povedal v nedávnom videu. Tam sa tiež prezentuje myšlienkou, že nič nie je také čiernobiele.

Hoci aj súdny dvor hovorí o hrozbe genocídy, europoslanec Martin Hojsík sa rušiť nenechá a ako ľudskoprávny aktivista rieši obranu slovenských medveďov. Počas celého rozhovoru bol Hojsík v rozpakoch, evidentne sa vyhýbal priamym odpovediam. Nerieši, nepozná riešenia, fakty pozná, no on ich nerieši. Áno, treba vyvíjať tlak, ale úplne stačí, že USA prestali dodávať zbrane... skrátka vata, presný opak toho, čo slovenskí opoziční europoslanci prejavujú pri konflikte na Ukrajine.

Niekoľko faktov

Od začiatku izraelskej vojenskej operácie v Gaze zahynulo viac, ako 30-tisíc Palestínčanov. Pre lepšiu predstavu – to je jedno priemerné slovenské mesto.  

Organizácia Human Rights Monitor (monitoruje dodržiavanie ľudských práv, pozn. red.) hovorí, že až 90 percent týchto obetí tvorili civilisti. Predavačka z obchodu. Úradníčka z banky. Chlapček zo základnej školy, či pekár ...  

možnej genocíde hovorí aj medzinárodný súdny dvor. Preto uložil Izraelu, aby v tom nepokračoval.

Veď nemôže riešiť všetko

„Ja túto tému neriešim, nemôžem riešiť absolútne všetko,“odpovedá europoslanec Hojsík v mikine s vlajkou EÚ redaktorovi. Keby riešil menej to, čo riešiť až tak netreba, možno by mu z času vydalo aj na zabíjanie civilistov... Redaktor ho však len tak nepustil. Pripomenul mu, že tam sa deje genocída a tej my musíme zabrániť. Hojsík však robí to, čo je v rámci jeho možností.

Hoci podľa redaktora je tam problém jednoznačnejší, ako na Ukrajine, Martin Hojsík odpovedať nedokáže. „Na túto otázku odpovedať nedokážem, lebo nemyslím si, že takpovediac krajina, ktorá je pod útokmi z vonka...“ vykrúcal sa Hojsík, až doslova tápal. Po chvíli z neho vypadlo, že nesúhlasí s násilím v Gaze.

Hojsík sa pritom prezentuje, že ho to veľmi škrie, no sedem mesiacov ani reakcia.

Vzbura v Bruseli - osem štátov odmieta podpísať záväzky voči Kyjevu
"Osem krajín EÚ odmieta uzavrieť bilaterálne dohody s Ukrajinou o bezpečnostných záväzkoch: Slovensko, Maďarsko, Chorvátsko, Bulharsko, Cyprus a neutrálne štáty Írsko, Rakúsko a Malta. Na bezpečnostnej dohode s Kyjevom sa nechcú dohodnúť ani... Čítať ďalej
12 | 05 | 2024 | Ivan Brožík

Alibizmus v praxi

„To som rád,“skonštatoval Hojsík pri informácii, že USA zastavili Izraelu dodávky zbraní. Vraj treba vyvíjať tlak. To je maximum, k čomu sa v EP vplyvný pán zmohol. Prázdne slová.

Alibistický postoj pána Hojsíka presne korešponduje s postojom novinárov-aktivistov z denníka SME, podľa ktorých je v poriadku nemať názor na niektoré veci, lebo nie všetko je čiernobiele. Témou bola Gaza.

Potrebujeme v Europarlamente ľudí, ktorí si nad jedným konfliktom ako Pilát umývajú ruky, no pri druhom im je všetko jasné a sú schopní ísť až do krajnosti?

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik