Kandidáti do EP: Von der Leyenovej Green Deal ožobračuje Európu
13 | 05 | 2024 I Eka Balaskova

Green deal v tej forme, v akej ho presadzuje Európska komisia pod vedením Ursuly von der Leyenovej, ožobračuje Európu a je doslova likvidačný ako pre náš priemysel, tak pre našich pôdohospodárov. To je názor, ktorý prezentujú Milan Uhrík a Miroslav Suja (Republika), ktorí kandidujú do Európskeho parlamentu, kde majú veľké plány.

„Von der Leyenovej Green Deal ožobračuje Európu. Preto sme predložili návrh na jeho zrušenie a nie sme v tom sami,“ hovorí Uhrík a dodáva, že k návrhu sa pripojilo niekoľko najsilnejších vlasteneckých strán v Európe – nemecká AfD, poľská PiS, česká SPD, francúzska FN, rakúska FPÖ, španielska VOX.

„Zastavenie od reality odtrhnutej politiky Bruselu požadujú už desiatky miliónov Európanov. Ľudia vidia realitu. A aj to, že veci sa dajú robiť oveľa lepšie,“ napísal Uhrík. Vo videu Suja s Uhríkom zhrnuli niektoré body z oficiálneho návrhu na zrušenie green dealu.

Čo teda chcú

„Namiesto nesplniteľných emisných kvót, ktoré dusia naše podniky, chceme prijať také opatrenia, ktoré pomôžu našim podnikom aby boli ekologické a modernizované – lebo krachujúce podniky a chudobní ľudia prírodu neochránia!,“povedal Miroslav Suja.

„Odmietame zákaz benzínových motorov, povinné elektromobily, či tie umelo predražené obnoviteľné energie a rovnako tak odmietame aj tie plánované emisné poplatky za vykurovanie domov alebo budov, či nebodaj emisné povolenky už aj pre zvieratá,“doplnil Uhrík.

„Namiesto toho chceme obnoviť náš vidiek a na naše krásne lúky vrátiť stáda hovädzieho dobytka. Eurofondy chceme využiť na dobudovanie kanalizácií a separovanie odpadu,“ pokračoval Suja.

Spoluzodpovedný Ševčovič

„Súčasný green deal jednoducho nastavený proti ľuďom a nedá sa opraviť. Preto sme aj my v súčasťou celoeurópskeho hnutia za jeho zrušenie a preto som spolu 40 ďalším kolegami podpísal a oficiálne predĺžil návrh uznesenia na zrušenie Green Deal-u. Pod tento návrh sa podpísali popredný europoslanci z najsilnejších strán,“ povedal Uhrík s tým, že za green deal je spoluzodpovedný aj slovenský eurokomisár Maroš Ševčovič (Smer-SSD).

„Zelení progresívci a červení sociálny demokrati na čele so smerákom Marošom Ševčovičom síce náš návrh na rokovanie do pléna odmietli zaradiť, ale ukázalo sa to najpodstatnejšie – v Európe je veľká masa, ktorá sa už nebojí volať po zrušení bruselských nezmyslov! A že sila tejto masy stále rastie!,“ povedal Uhrík.

Nie sú izolovaní

„Nie je pravda, že sme izolovaní, práve naopak – hlas vlastencov, aj nás, zo Slovenska, je v Bruseli čoraz silnejší! Nekecáme, nesľubujeme, nemeníme postoje – ale máme reálnu spoluprácu a zázemie. Preto poďte v Eurovoľbách voliť hnutie Republika : Za slovenské obilie, za slovenský chlieb, za slovenskú zem!,“ vyzval k voľbám v závere videa Milan Uhrík.

MILAN UHRÍK REAGUJE VEĽKOU NULOU NA ZBIERKU NA MUNÍCIU PRE UKRAJINU!
Europoslanec Milan Uhrík (Republika) sa rozhodol, že zareaguje na občiansku zbierku na muníciu pre Ukrajinu. Na sociálnej sieti zverejnil video, v ktorom poukazuje na to, akou veľkou nulou túto iniciatívu podporuje. Na Slovensku sa v uplynulých... Čítať ďalej
12 | 05 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik