Nepríjemný zážitok! Vo vlaku ich doštípali ploštice!
12 | 05 | 2024 I Eka Balašková

Obyčajná cesta vlakom sa premenila na veľmi nepríjemnú spomienku. Pár sa v noci zo štvrtka (2. mája) na piatok vydal z Prahy na východ Slovenska lôžkovým vozňom, veď prečo by v Košiciach nevystúpili oddýchnutí... Lenže v posteľnej bielizni vo vlaku s nimi cestovali nepríjemní spoločníci a pár si odniesol aj štípance od ploštíc,   irozhlas.cz.

Po tom, čo na problém upozornili, ich zamestnanci spoločnosti presunuli do iného vagónu. Spoločnosť Regiojet uviedla, že prípad zaznamenala a aktívne sa ním zaoberá.

Vojtech cestoval 2. mája s partnerkou z Prahy na východné Slovensko vlakom železničného prepravcu RegioJet. Z východiskovej stanice vyšli o 21.52, lístky mali zakúpené do lehátkového vozňa.

PEKLO v slovenskom parlamente si všimli aj v ČESKU: OPOZÍCIA VULGARIZMAMI PRERAZILA ĎALŠIE DNO! (VIDEO)
Klondike v neziskovkách! Samá dúha, ale ide vám o kšefty. Slovenský parlament zažil v piatok počas rokovania o odvolaní slovenskej ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej horúce chvíle, píšu české Parlamentní Listy. Prejav podpredsedu strany... Čítať ďalej
11 | 05 | 2024 | Diana Zaťková

„Zhasli sme, uložili sa na ležadlá a sledovali seriál. Zhruba po dvoch hodinách jazdy začala partnerku svrbieť ruka. Po rozsvietení sme si všimli, že má v oblasti ramien a nôh veľké začervenané fľaky,“opisuje pre irozhlas.cz Vojtech. Po bližšej ohliadke kupé dvojica zistila, že v lôžkovinách aj čalúnení sú ploštice, urobili pár záberov a z kupé odišli. Informovali vlakvedúcu, ktorá ich premiestnila do iného vozňa a prisľúbila spísať hlásenie. Z rovnakého dôvodu boli presunutí aj iní dvaja spolucestujúci.

Irozhlas / archív Vojtecha

„Tento prípad sme zaznamenali av súčasnej dobe sa ním aktívne zaoberáme. Ostatných cestujúcich informujeme v prípade potreby a prijímame opatrenia, ktoré zaistia bezpečie všetkých pasažierov,“odpovedala na otázku servera irozhlas.cz PR manažérka spoločnosti RegioJet Alexandra Janoušek Kostřicová. Z jej odpovede však nie je jasné, či bol prípad vyriešený. V takýchto situáciách spoločnosť cestujúcim ponúka kompenzáciu cestovného.

„Kompenzácie sú prevádzané priamo na konto zákazníka vo forme kreditu, za ktorý je možné zakúpiť ďalší cestovný lístok alebo si kompenzáciu vyzdvihnúť v hotovosti na našej pobočke. V prípadoch, keď dôjde k zasiahnutiu cestujúcich, poskytujeme aj dodatočnú pomoc, vrátane pokrytia nákladov na dezinfekciu či dezinsekciu,“ približuje. Vojtech s partnerkou síce kompenzovaní boli, no celková komunikácia prepravcu ich sklamala.

Problém totiž nahlásili jednak písomne, ale aj prostredníctvom infolinky prepravcu.

„Po tom, čo neprišla žiadna odpoveď a ani na sociálnych sieťach som nezaznamenal, že by na toto RegioJet upozornil, som opäť na linku zavolal 6. mája. Tu mi bolo iba povedané, že reklamácia bola odoslaná a je súčasťou štandardnej zákonnej tridsaťdňovej lehoty, ktorú má prepravca na vyjadrenie,“ popisuje Vojtech.

Ruskí vojaci ohlásili lov na "divé husi" (nielen) z Francúzska
Síce tam nie sú - aspoň podľa vyhlásení ctených predstaviteľov "Západu" a NATO, ale ich telesné pozostatky v zónach vojenských operácií pribúdajú. A neraz po celých desiatkach. Ruská armáda sa naopak - na rozdiel od vojakov "Západu"- netají tým, že... Čítať ďalej
10 | 05 | 2024 | Ivan Brožík

„Vo vlakoch vykonávame pravidelnú dezinfekciu a dezinsekciu. Pokiaľ je výskyt nahlásený, prijímame okamžité opatrenia, vozidlo je odstavené a je vykonaná dezinfekcia a dezinsekcia mimo plánovaného harmonogramu,“ doplnila informáciu Janoušek Kostřicová.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydenni