Nemeckí politici zošaleli - chcú spustiť paľbu z územia Nemecka
12 | 05 | 2024 I Ivan Brožík

Načo dodávať protiraketové systémy Ukrajine, keď ruské rakety môžeme likvidovať aj z územia Nemecka? Tak znie totálne šialený návrh poslancov nemeckého Bundestagu.Informuje o tom RIA Novosti s odvolaním sa na denník Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Zdá sa, že "vtip" z éry hlbokého socializmu o tom, ako láskaví Záhoráci mávajú na ruské rakety, keď letia nad našim územím naproti americkým Pershingom, sa stáva už nie vtipom, ale desivou realitou.

Nemci sa zbláznili a punktum

Skupina poslancov nemeckého parlamentu podporila myšlienku zostreľovania ruských rakiet nad Ukrajinou z územia krajín NATO.  Ako povedal Roderich Kiesewetter , člen opozičnej Kresťanskodemokratickej únie (CDU) , s pomocou „cezhraničnej“ protivzdušnej obrany môžu západné krajiny zostreliť ruské rakety nad Ukrajinou.

Globálnou vojnou "uchránime" ukrajinský front

"Ukrajinská protivzdušná obrana sa tým odľahčí a umožní jej tak chrániť front," - povedal autor šialenstva. Ako príklad poslanec pripomenul kroky americkej, britskej a francúzskej armády pri odrazení útoku Iránu na Izrael v apríli.

Myšlienku podporili aj viacerí poslanci zo strán vládnej „semaforovej“ koalície. Agnieszka Brugger zo strany Zelených označila za „správne“ umiestniť systémy protivzdušnej obrany na hranice krajín susediacich s Ukrajinou, aby pokryli jej západné regióny.

Silou mocou spraviť z Európy ruské terče

"Z dlhodobého hľadiska by sa nemalo vylúčiť poskytovanie protivzdušnej obrany Ukrajine Poľskom a Rumunskom," - povedal jej spolustraník, predseda Výboru Bundestagu pre európsku politiku Anton Hofreiter .Poslanec Markus Faber z frakcie Slobodných demokratov (FDP) zas vyjadril názor, že vzdušný priestor nad pohraničnými regiónmi Ukrajiny „v princípe“ môže byť chránený systémami protivzdušnej obrany z území krajín NATO. Zároveň je podľa neho už teraz nedostatok odpaľovacích zariadení a rakiet. (Našťastie - pozn. red. HD.)

Musíme ho zadržať! Macron znova varuje pred Ruskom
Macron: Európa musí byť pripravená zadržať Rusko. Európa musí byť pripravená zadržať Rusko, ak Moskva „zajde príliš ďaleko“ v konflikte na Ukrajine, povedal francúzsky prezident Emmanuel Macron na sociálnej sieti X. Zastavme ich! „Ak v... Čítať ďalej
12 | 05 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik