MEDVEĎ natočený priamo na parkovisku! V tejto OBĽÚBENEJ lokalite si dávajte POZOR
12 | 05 | 2024 I Gabriela Fedičová

V obci Žiar v okrese Liptovský Mikuláš zaznamenali pohyb medveďa v sobotu (11.5.) v popoludňajších hodinách. Prechádzal sa neďaleko terasy reštaurácie. Na zásahový tím však nevyčkal.

Reštaurácia Bodliak v lyžiarskej oblasti pridala na svoju sociálnu sieť video, na ktorom hosť zachytil, ako sa medveď prechádzal po parkovisku v blízkosti podniku. Upozornila turistov a občanov, aby na svojich vychádzkach boli obozretní. “Bol privolaný aj zásahový tím, ale huňatý návštevník na neho nepočkal,” píše na sociálnej sieti.

Medveďovi nevadilo ani kosenie

Medvedicu videli aj neďaleko Horskej chaty Žiaranka, takisto v okrese Liptovský Mikuláš. “Dnes nás prišla pozrieť medvedica zo Žiaru. Poznávacie znamenie: Nevadí jej hluk, autá, kosačka a zatiaľ ani ľudia,” píše chata na sociálnej sieti.

Richard, ktorý práve vtedy kosil, v okolí zaznamenal jedinečné video. Medvedica sa prechádzala kúsok od jeho kosačky, no takmer vôbec si ho nevšímala. “Som si kosil lúku pred chatou, keď prišiel zvedavý maco. No tváril sa, že ma nevidí,” doplnil.

FOTO + VIDEO - Facebook: Chata Žiaranka

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik