Mamu Veroniku poslali z NEMOCNICE domov, o chvíľu ZOMRELA! Ukrutne trpela, zo slov manžela trhá srdce
12 | 05 | 2024 I Gabriela Fedičová

Veroniku (†38) niekoľko mesiacov sužovali ukrutné bolesti hlavy. Avšak aj napriek tomu, že ju niekoľkokrát prehliadli lekári i zdravotní záchranári, potrebné vyšetrenie hlavy prišlo príliš neskoro.

Smutný príbeh pre TV JOJ vyrozprával manžel Petar z obce Most pri Bratislave, ktorý svoju manželku navždy stratil minulý týždeň. “Nemám chuť ani žiť. Budem sa snažiť pomôcť aspoň našej dcére. My sme mali neskutočnú lásku,” začína svoje rozprávanie. Ako pokračuje, vážne zdravotné problémy jeho manželku začali trápiť ešte vlani v decembri. Trikrát preto museli volať privolať sanitku.

Mala bolesti, ale vraj išlo iba o bežnú diagnózu

“Mala strašné bolesti hlavy. Neskutočné bolesti, tŕpnutie ruky a nevedela sa ani pohnúť z postele. Volali sme pohotovosť. Tu došli, povedali, máte panický atak, to je bežné, dýchajte do sáčku,” spomína manžel. Rovnaké slová počula aj od obvodnej lekárky. Silnú bolesť hlavy si podľa manžela celé týždne tlmila liekmi na to určenými.

Zvrat nastal až minulý týždeň, keď veronika v noci 20-krát silno zvracala. Manžel sa bál, že sa otrávila, preto volal na tiesňovú linku. Privolaná sanitka ju odviezla do nemocnice v Ružinove, odtiaľ ju ale prepustili krátko pred piatou hodinou ráno.

Veronika ale stále zvracala aj cestou domov. “Hovorila zomieram, zomieram. Hovorím – zlato, volám sanitku. Nie oni mi nič nepomôžu, ja zomieram,” opísal manžel desivé momenty. Sanitka prišla po pár hodinách opäť, následne žena upadla do bezvedomia.

Záhadná smrť bývalého sudcu! Našli ho mŕtveho
Navždy odišiel sudca Ján Vanko (72†), ktorý pôsobil ako predseda Krajského súdu v Nitre. Okrem toho bol aj trestným sudcom a podpredsedom Súdnej rady SR. Podľa informácií TV JOJ zomrel počas rekreácie v Nízkych Tatrách. V noci jeho bezvládne telo... Čítať ďalej
12 | 05 | 2024 | Gabriela Fedičová

Na bolesti hlavy ju nikdy neliečili

Ako pokračoval pre televíziu, následné CT vyšetrenie v nemocnici až neskoro odhalilo, že Veronika mala na mozgu cystu. Vtedy však už upadla do bezvedomia a nastala mozgová smrť. Kde nastala chyba?

Nemocnica v Ružinove uvádza, že všetko vykonali správne. Podľa univerzitnej nemocnice sa pacientka sťažovala na bolesti hlavy až pri druhom príjme. A vtedy ju museli už resuscitovať. Následne ju previezli na ARO, kde jej robili ďalšie vyšetrenia. “Ktoré preukázali obštrukčný hydrocefalus spôsobený malou cystou. Pacientka dostala komplexnú liečbu na opuch mozgu. Žiaľ jej prognóza bola nezlučiteľná zo životom. Pacientka nebola nikdy liečená na bolesti hlavy, napriek tomu, že sa opakovane sťažovala svojej obvodnej lekárke,” uviedla hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Eva Kliská. Obvodná lekárka na žiadosť o vyjadrenie pre média nereagovala.

Manžel sa môže obrátiť na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou, ktorý môže overiť, či bola zdravotná starostlivosť poskytnutá správne. Ako dodal, je rozhodnutý, že bude bojovať do konca.

TO BUDÚ zaujímavé súboje! Chmelár vs. Váššáryová, Cifrová Ostrihoňová, Erik Kaliňák a ďalší
Očakávané víkendové diskusie opäť prinesú zaujímavé súboje. Na Ta3 sa predvedie Veronika Ostrihoňová, Na Markíze bude diskutovať Igor Matovič sám . Zaujímavý bude aj duel Eduard Chmelár a Magda Vášáryová. Prehľad hostí vo víkendových diskusných... Čítať ďalej
12 | 05 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik