Šimečkovia, Kolíkové, Rizmanovia... TOTO sa vám bude ŤAŽKO POČÚVAŤ (VIDEO)
11 | 05 | 2024 I Eka Balašková

Odvolávanie ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej (nom. SNS) sa nezaobišlo ani bez toho, aby sa poukázalo na skutočné dôvody toho, prečo je vôbec odvolávaná. Súvislosti s nedávnou históriou pripomenula aj poslankyňa Dagmar Kramplová (SNS). Po jej vystúpení prišlo to, čomu sa hovorí „trafená hus zagágala“.

Kramplová vo svojom diskusnom príspevku pripomenula peniaze prideľované Nadácii M. Šimečku, ale aj časy, kedy RTVS informovala veľmi tendenčne. Hovorila tiež o pôsobení mimovládnych organizácií a ich predstaviteľoch, čo sa znepáčilo jednému konkrétne menovanému. Toho síce nemajú v komisii, ale presne vie, ako boli peniaze prerozdeňované. Nuž a aby bolo všetko podľa správneho manuálu, nesmel chýbať ani zosmiešňujúci záver o plochozemcoch.

Kauzy a kauzičky

„Za všetky doterajšie liberálne kauzy je potrebné spomenúť prideľovanie desiatok tisíc eur nadácii Milana Šimečku. Podľa predchádzajúcich liberálnych vlád boli kultúrou skôr LGBT sprievody polonahých bláznov,“pripomenula Kramplová vo svojom príspevku v diskusií k odvolávaniu Martiny Šimkovičovej. Písomne sa do diskusie prihlásilo 13 rečníkov, z toho štyria za klub. Mimoriadnu schôdzu na vyslovenie nedôvery ministerke iniciovali opoziční poslanci za PS a SaS.

NAŽIVO: Ostrá debata v NRSR k odvolávaniu ministerky kultúry Šimkovičovej (Aktualizované)
V Národnej rade (NR) SR sa začala diskusia k odvolávaniu ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej (nominantka SNS). Písomne sa do nej prihlásilo 13 rečníkov, z toho štyria za klub. Mimoriadnu schôdzu na vyslovenie nedôvery ministerke iniciovali... Čítať ďalej
10 | 05 | 2024 | Ivan Mihale

Liberálna RTVS

Vo svojom príspevku sa nevyhla ani pripomenutiu situácie, ktorá panovala v uplynulom volebnom období vo verejnoprávnej RTVS. Bolo to v čase, keď minulá vláda obmedzovala práva občanov SR.

„Práve toto obdobie jednoznačne a nespochybniteľne ukázalo, aké významné a dôležité je zabezpečenie prístupu verejnosti k diskusii a nezmanipulovaným informáciám, v čom takzvaná RTVS v tomto období zlyhala na plnej čiare,“pokračovala Kramplová

Veľa práce si nedali

„Návrh na vyslovenie nedôvery je jeden bezvýznamný, nezmyselný kompilát liberálnych fráz a hesiel pôvodne publikovaných pravdepodobne v kontroverznom Denníku N, známom svojou liberálnou protislovenskou činnosťou,“ poznamenáva poslankyňa, ktorá sa vo svojom vystúpení nevyhla ani mimovládnym organizáciám.

„Tie tu z tohto systému vytvorili doslova extrémistickú liberálnu totalitu. Mimovládne organizácie a rôzni Milovia, Šimečkovia, Kolíkové, Godovia a Rizmanovia,“uzavrela Kramplová.  

Trafená hus zagágala!

„Počúvam NR SR, odvolávanie Šimkovičovej a zase tam koaliční politici, napr Dagmar Kramplová z SNS, rozprávajú o dotáciách na boj proti dezinformáciám, že to boli dotácie vybraným mimovládkam na extrémistickú liberálnu protislovenskú činnosť a všetky tieto veci, samozrejme spomínajú Sorosa, hovoria o rakovine v spoločnosti atď. Popritom menujú mňa, Dana Mila a ďalších v komisii,“ bráni sa bývalý člen komisie Jakub Goda, ktorému zrejme ušlo, o akom období Kramplová vo svojom príspevku hovorila.

V statuse nezabudol pripomenúť, že podporené boli aj projekty z rôznych regiónov Slovenska a oblastí kultúry, no to „im“ vraj nepasuje do príbehu. „Preto si vymýšľajú a hovoria všeobecne o zlých liberálnych mimovládkach.“

Jakub Goda. Zdroj: FB J. Godu (Autor: Dorota Holubová Photography

Plochozemci skrátka nesmú chýbať

Goda v statuse pripomína, že všetko prebehlo úplne štandardne a celá suma ani nebola prerozdelená práve preto, že dbali o efektívne minutie financií.

„Skrátka, plochozemci z SNS tu majú jasný konflikt záujmov. Snažia sa škandalizovať štandardnú dotačnú schému, ktorej cieľom bolo, aby čo najmenej ľudí malo pochybnosť o guľatosti Zeme kvôli Youtube videjkám a to sa im, pochopiteľne, nemôže páčiť,“ uzatvára Goda.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik