Kollár sa rozhovoril o Jaroslavovi Spišiakovi (VIDEO+FOTO)
12 | 05 | 2024 I Eka Balaskova

Jaroslav Spišiak, dnes poslanec Progresívneho Slovenska sa v akomsi „závetrí“ slovenskej politickej scény pohybuje už mnoho rokov. V 90-tych rokoch, keď pôsobil v Dunajskej Strede, si vybudoval povesť „slovenského Cattaniho“, neskôr bol pravou rukou niekoľkých ministrov, či policajných prezidentov. Bolo preto zrejme len otázkou času, kedy sa nejaké materiály o pánu Spišiakovi dostanú do rúk Zoroslava Kollára. Stalo sa a tak prichádza s videopozdravom Jaroslavi Spišiakovi číslo 1.

Materiál, ktorý sa ku Kollárovi dostal, zrejme pochádza z prostredia SIS, alebo polície a obsahuje súbor informácií, ktoré o Spišiakovi nie sú verejne známe. Vlastne – neboli, až do vyjdenia videa, keďže Kollárove videá majú silný nábeh na virálnosť. Svoje video Kollár začína rekapituláciou známych faktov zo Spišiakovej kariéry, pár pozoruhodnými výrokmi, ktorými sa Spišiak vie blysnúť. Hoci vypracoval dva mafiánske zoznamy, nebol v nich nik z jeho dunajskostredských mafiánskych takmer kamarátov. Ich brutalita pritom bola známa po celej krajine. V tejto časti však Kollár cituje z vyššie zmienenej správy, pričom ak je to, čo sa tam píše pravda, Spišiak môže byť vďačný za poslaneckú imunitu.

Policajná kariéra

Kollár vo videu rekapituluje známe míľniky Spišiakovej služobnej kariéry – v r. 1990 nastúpil na OR PZ v Dunajskej Strede a prvá polovica deväťdesiatych rokov absolvoval bratislavskú Akadémiu policajného zboru, od  1. decembra 1998 bol okresným riaditeľom riaditeľ, v roku 2001 ho minister Ivan Šimko vymenoval za 1. viceprezidenta policajného zboru.

„Od roku 2006 začal pôsobiť ako riaditeľ ochrany podniku v Slovnafte, v roku 2010 ho Danielito vymenoval za policajného prezidenta a potom sa v roku 2020 stal poradcom ministra Romana Mikulca. Dnes je poslancom národnej rady slovenskej republiky za progresívne Slovensko,“rekapituluje Kollár.

Naď to priznal na plné ústa: ÁNO, VYPÍNALI SME NEPOHODLNÉ WEBY! A ČO? (VIDEO)
A to si hovorí DEMOKRAT! Exminister obrany Jaroslav Naď (Demokrati) sa pekne predviedol! Ukázal pravú tvár „demokrata“ – podľa neho bolo správne vypínať weby, ktoré čitateľom, či poslucháčom prinášajú iné informácie, ako propagandu, s ktorou sa... Čítať ďalej
11 | 05 | 2024 | Eka Balaskova

Zabávač

Kollár pripomína, že ako policajný prezident Spišiak bavil občanov zvláštnymi výrokmi a prikladá aj dokrútku, v ktorej Spišiak vysvetľuje zvláštnu matematiku: „Čiže keď tu nehody splním len na 99 a vraždy splníme na 101 alebo 102 tak dohromady to bude tých 100 percent, tak ostatné bude naplnené na 100 percent.“ A Kollár dodáva, že veľakrát šokuje aj dnes. Napríklad prípadným hlasovaním za registrované partnerstvá, či prístupnosťou debatám o legalizácii drog.

Čo nebolo v povestných mafiánskych zoznamoch

Kollár pripomína, že na verejnosť najskôr v roku 2005 a potom v r. 2011 unikli tzv. mafiánske zoznamy. Vypracovala ich polícia počas Spišiakovho pôsobenia vo funkcii viceprezidenta PZ a neskôr prezidenta PZ.

„Zaujímavé na nich bolo nie to čo tam bolo, ale to čo tam nebolo. Jaroslav Spišiak pôsobil od svojich policajných začiatkov v Dunajskej Strede, až to dotiahol na pozíciu okresného riaditeľa policajného zboru Dunajskej Stredy. Sám často hovoril v rozhovoroch pre médiá, že všetky zločincov a mafiánov z Dunajskej Stredy poznal osobne - veď tam pôsobil 10 rokov a Dunajská Streda nie je až také veľké mesto,“ hovorí Kollár a Spišiak v dokrútke spomína, ako sa počas nočných rozprávali a že boli viac-menej kamaráti.

Mafiánske zoznamy bez Dunajskostredčanov

„Napriek tomu sa v zoznamoch v roku 2005 ani v zoznamoch z roku 2011 neobjavila žiadna mafiánska skupina z Dunajskej Stredy. Dnes je verejnosti s odstupom času známe, že ak spočítate počet vrážd spáchaných všetkými známymi mafiánskymi skupinami na Slovensku, tak to číslo ešte stále mierne zaostáva za počtom vrážd spáchaných mafiánskymi skupinami z Dunajskej Stredy,“ ozrejmuje Kollár s tým, že je veľmi zaujímavé, ak si tento fakt pán Spišiak nevšimol. Ten pán Spišiak, ktorý veľmi rád hovorí o závažných trestných činoch, či o trestnom práve aj v politickej rovine. A za svoju prácu bol podľa Kollára veľmi slušne platený.

Šimečkovia, Kolíkové, Rizmanovia... TOTO sa vám bude ŤAŽKO POČÚVAŤ (VIDEO)
Odvolávanie ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej (nom. SNS) sa nezaobišlo ani bez toho, aby sa poukázalo na skutočné dôvody toho, prečo je vôbec odvolávaná. Súvislosti s nedávnou históriou pripomenula aj poslankyňa Dagmar Kramplová (SNS). Po jej... Čítať ďalej
11 | 05 | 2024 | Eka Balašková

Spišiakov boj proti korupcii

Témou dnešného videa bude práve korupcia, teda ovplyvňovanie verejného obstarávania na Ministerstva vnútra SR. „Existuje osoba, ktorá sa volá Jozef Budaj. Je vlastníkom, alebo spoluvlastníkom niekoľkých firiem. Jedna z nich, firma Bell Tek sa okrem iného zaoberá aj výrobou výrobkov obranného priemyslu. Kollár ďalej cituje zo správy:

Podčiarknuté, zhrnuté...

„Podstatné som odcitoval náš „Cattani“, bojovník proti zločinu a korupcii sa snažil ovplyvňovať tender na ministerstve vnútra a keď sa vláda začala rúcať, tak sa bál, že aj jeho zavrú. Určite nebude pre políciu a prokuratúru problém všetky okolnosti uvedené v správe preveriť a ak sú informácie v nich uvedené sú pravdivé, tak pán Spišiak môže byť rád, že je poslancom Národnej rady Slovenskej republiky a nebudú mu môcť iba tak vykopnúť ráno dvere, ako to doprial všetkým ostatným,“ konštatuje Kollár a na záver dopĺňa svoje tradičné prianie pre nespravodlivých sudcov, ktoré by mali byť vyzlečení z talára.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydenni