ŽALOBA NA DENNÍK N! Propagandistické denníky PS robia ťažkú, ideologickú nadprácu pre slovenskú opozíciu, hovorí Taraba (VIDEO)
11 | 05 | 2024 I Eka Balaskova

Keď koalícia hovorí o hysterickej opozícii, asi na tom niečo bude. Teda – minister životného prostredia Tomáš Taraba (SNS/Život-NS) má minimálne jeden dôkaz. V pondelok, (6. mája) vyšiel článok, ktorý ministerstvo obviňuje z obchodovania so schránkovou firmou, čoho sa chytil Richard Sulík (SaS), aby Tarabovi vysvetlil, ako to má fungovať... Vznikla z toho „videoprestrelka“ na sociálnych sieťach, ktorú uzatvára Tomáš Taraba. Prekvapivo a jasne vysvetlil, čo si Sulík a jemu spriaznené médiá neoverili.

Richard Sulík Tomáša Tarabu upozornil na ceny elektrickej energie a že Vodohospodárska výstavba predáva elektrickú energiu nerentabilne. Tomáš Taraba v stredu reagoval takmer komplet vysvetlením, aby v piatok (10. 5.) vo videu ponúkol rozuzlenie celého problému – zo zmluvy súčasnej vlády sa vykľula zmluva, ktorá bola podpísaná ešte za Ódora, zo schránkovej firmy s nízkou bonitou je tu zrazu firma, ktorá platí tri mesiace vopred a médiám, ktoré písali lživo, príde predžalobná výzva.

Kto je filozof a kto neznalec

„Pán Taraba, po vašej odpovedi mi je úplne jasné, že tá schránková firma je príprava na tunel v štýle Interblue. Naakoniec, SNS má toto v krvi. Ale nabudúce skúste porozprávať menej hlúpostí. Teraz ste mohli byť za filozofa, takto ste za neznalca,“ zhodnotil Tarabove informácie Richard Sulík.

Taraba však vysvetlil, ako to funguje a prečo sa elektrická energia predáva tak, ako sa predáva, navyše tiež ozrejmil, prečo Gabčíkovo nie je odstavené na dlhší čas. Rečiam o schránkovej firme sa však veľmi nevenoval, čo mohlo vyzerať, že sa téme vyhýba,

Taraba vysvetľuje, prečo sa z liberála Sulíka stal komunista! (VIDEO)
Koalíční a opoziční politici si ani v tomto období nič nedarujú. Richard Sulík (SaS) vyčítal ministrovi životného prostredia Tomášovi Tarabovi (SNS/Život-NS), že nedohliada na predaj elektrickej energie Vodohospodárskou výstavbou za najvyššiu možnú... Čítať ďalej
09 | 05 | 2024 | Eka Balaskova

Sprcha prišla v piatok

„Nie je nič krajšie, ako keď máte rukolapný dôkaz, ako propagandistické denníky PS robia ťažkú, ideologickú nadprácu pre slovenskú opozíciu,“hovorí Taraba v piatkovom videu s tým, že počas tohto týždňa sa tieto médiá snažili spustiť príbeh o netransparentnom predaji elektrickej energie cez schránkovú firmu.

„Ja som na tlačovom oddelení na ministerstve životného prostredia povedal – Denníku N, Aktualitám, kadejakým tým SaSkárskym pofidérnym portálom ani len neodpovedajte, pretože oni si napíšu, čo oni chcú. Môžete im dať milión strán pravdy, oni si napíšu lož, pretože oni majú zadanie,“ pokračuje Taraba, aby sa konečne dostal k jadru problému.

Dve veci im schválne nepovedal

„Povedal som, nech im to nikto nekomunikuje. Tá podľa nich fiktívna firma bola totiž spoločnosť, ktorá kontaktovala Vodohospodársku výstavbu v čase Ódora. Ona ich kontaktovala ešte v októbri, pred nástupom našej vlády,“ vyšiel minister s pravdou von.

Dôvod, prečo kontaktovala Slovensko bol, že mala odberateľov na Ukrajine – rôzne distribučné spoločnosti, ktoré boli vystavené výpadkom elektrickej energie a chcela mať možnosť nakúpiť elektrickú energiu nie len na Slovensku, ale aj v iných štátoch,“ dopĺňa Taraba druhú skutočnosť.

Obsesia robiť zo všetkých zlodejov

Taraba ešte dodáva, že tí, ktorí sa snažili rozbehnúť tento príbeh o tom, ako chce Tomáš Taraba nesmierne zbohatnúť na elektrine cez schránkovú firmu.

„Dnes sa im ozvala tá firma, povedala im, že sa ohradzuje voči tvrdeniu, že je nejaká schránková, ona má všetky povolenia. Písali o tej firme, že nemá bonitu, pritom ak by kúpila slovenskú energiu, musí ju tri mesiace vopred zaplatiť, taká je v zmluve klauzula. Najbonitnejší je klient, ktorý vám vie dopredu zaplatiť. A toto všetko títo propagandisti nevedeli a písali o nich, ako o tunelároch a schránkovej firme,“ hovorí Taraba a dodáva, že na celej veci pracovali právnici a výsledkom ich práce je predžalobná výzva na všetkých, ktorí takto poškodzovali dobré meno Vodohospodárskej výstavby.

NEZABUDNITE! Deň matiek si pripomíname už 110 rokov
Deň matiek je sviatok venovaný oslavám matiek a materstva, počas ktorého vyjadrujeme lásku a úctu ženám - matkám. Prvá oficiálna oslava Dňa matiek sa ako celonárodný sviatok konala pred 110 rokmi v Spojených štátoch amerických. Na druhú májovú... Čítať ďalej
11 | 05 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydenni