Bola hrozba bombových útokov iba TESTOM PRIPRAVENOSTI ŠTÁTU? (VIDEO)
11 | 05 | 2024 I Diana Zaťková

V súvislosti s hrozbami bombových útokov na školách mohlo ísť podľa poslancov Národnej rady (NR) SR Tibora Gašpara (Smer-SD) a Gábora Grendela (Slovensko, KÚ, Za ľudí) o testovanie štátu, či je schopný zabezpečiť situáciu pri takejto hrozbe. Zhodli sa na tom v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy. Gašpar nevylúčil, že pre situáciu dôjde k zvolaniu Bezpečnostnej rady. Grendel zvolanie Bezpečnostnej rady očakáva tiež.

To, že výhražné e-maily, ktoré tento týždeň dostali školy po celom Slovensku, prišli z ruskej domény, automaticky neznamená, že je za tým Ruská federácia. Povedal v relácii Tibor Gašpar. „Nechcem ich tým obhajovať, ale treba pracovať so všetkými verziami,“ dodal.

Aj podľa Grendela je predčasné pýtať sa, či za hrozbami bola ruská spravodajská služba.

S ruským veľvyslancom sa stretneme budúci týždeň, povedal Gašpar. Podľa Grendela to nie je vhodné

Stretnutie s ruským veľvyslancom Igorom Bratčikovom sa na pôde parlamentu uskutoční budúci týždeň. V diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy to avizoval poslanec Smeru-SD a predseda branno-bezpečnostného výboru Národnej rady SR Tibor Gašpar.

„Považujem za prirodzené, ak akreditovaní veľvyslanci na Slovensku prejavia záujem o stretnutie so mnou. Je to v poradí štvrtý veľvyslanec, ktorý takýto záujem prejavil,“ vysvetlil.

O stretnutie údajne požiadala ruská strana a má sa na ňom zúčastniť ďalších päť až osem poslancov koaličných klubov. „Témou bude určite vojna na Ukrajine, ale aj poďakovanie sa za to, čo sa stalo na konci druhej svetovej vojny,“ priblížil Gašpar.

Pripomenul, že súčasná vláda chce slovenskú zahraničnú politiku orientovať na všetky štyri svetové strany. V stretnutí s veľvyslancom krajiny, ktorú aj Slovensko označilo v téme vojny na Ukrajine za agresora, nevidí žiadny problém.

„Nie je to vhodné, najmä od predsedu branno-bezpečnostného výboru,“ reagoval poslanec Gábor Grendel , ktorý je zároveň podpredsedom tohto výboru.

ŽALOBA NA DENNÍK N! Propagandistické denníky PS robia ťažkú, ideologickú nadprácu pre slovenskú opozíciu, hovorí Taraba (VIDEO)
Keď koalícia hovorí o hysterickej opozícii, asi na tom niečo bude. Teda – minister životného prostredia Tomáš Taraba (SNS/Život-NS) má minimálne jeden dôkaz. V pondelok, (6. mája) vyšiel článok, ktorý ministerstvo obviňuje z obchodovania so... Čítať ďalej
11 | 05 | 2024 | Eka Balaskova

Reorganizácia NAKA

Čo sa týka reorganizácie NAKA, Gašpar hovorí o presystematizovaní časti tabuliek. S tabuľkami sa má podľa jeho slov na krajské a okresné policajné riaditeľstvá presunúť aj konkrétny človek. Odmieta, že by elitní vyšetrovatelia mali po presune pracovať na menej dôležitých prípadoch. Nepotvrdil ani prepúšťanie.

Podľa Grendela je kľúčové, s akým cieľom sa deje reorganizácia a či sa cieľ časom naplnil. Poznamenal, že každý policajný prezident má svoju predstavu o fungovaní polície. Reorganizáciou NAKA však podľa neho nebude Slovensko bezpečnejšia krajina.

Odvolávanie ministeriek

Politici sa vyjadrili aj k odvolávaniu ministeriek zdravotníctva Zuzany Dolinkovej (Hlas-SD) a kultúry (Martiny Šimkovičovej (nominantka SNS) v NR SR. Gašpar na ich odvolanie nevidí dôvod. Potvrdil, že obe majú podporu celej koalície. Grendel to vidí inak. Zopakoval, že hnutie Slovensko bude hlasovať za odvolanie oboch ministeriek.

Šimečka v panike žobroní: NEMÔŽEME PREHRAŤ AJ TRETÍKRÁT!
Michal Šimečka má oprávnené obavy. Možno jeho PS konečne pochopilo, že sa pustilo do silnejšieho súpera, pretože Michal Šimečka doslova žobre o podporu. Na Facebooku si sťažuje, že Smer vo voľbách vždy dostane viac hlasov, ako odhadujú prieskumy... Čítať ďalej
11 | 05 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik