Z Británie tak drsne, ako ešte nikdy: VŠETKO SI SE*IEME KVÔLI JEDNEJ SKORUMPOVANEJ UKRAJINE!
10 | 05 | 2024 I Diana Zaťková

Čo sme od februára 2022 naučili Putina? Len to, že sme banda totálne zas*atých vtipkárov a klaunov! Takto hodnotí súčasný stav vojny na Ukrajine niekdajší poradca britského premiéra Johnsona Dominic Cummings. Západ si podľa neho všetko po*erie kvôli jednej skorumpovanej krajine menom Ukrajina, ktorá všetkých podviedla, píše POLITICO s odvolaním sa na inews.uk.

Tak drsne, ako ešte nezaznelo

 

Keď bol Boris Johnson britským premiérom, patril k najväčším kritikom ruskej invázie na Ukrajinu a najčastejším návštevníkom Volodymyra Zelenského. Jeho bývalý hlavný poradca a predtým šéf kampane za brexit Dominic Cummings teraz prehovoril o kyjevskom režime tak drsne, ako z Anglicka od začiatku vojny ešte nezaznelo.

Ukrajina je podľa neho skorumpovanou krajinou a Západ svojou akciou na jej podporu ide tam, kde sa používajú sprosté slová. Milovník priamočiarej reči ich ich v debate s britským webom inews.co.uk použil habadej.

„Západ sa nikdy nemal dostať do takej hlúpej situácie,“ hovorí. Sankcie podľa neho viac zničili Európu ako Rusko.

Zavrhol prirovnanie k roku 1940 a Winstonovi Churchillovi, do ktorého sa britskí politici zamilovali. Zelenskyj podľa neho nemá nič spoločné s lídrami odporu z čias druhej svetovej vojny.

„Tento skorumpovaný a mafiánsky štát menom Ukrajina nás v podstate všetkých podviedol. A my si kvôli tomu všetko pre*erieme?“ pýta sa na rovinu.

Vojaci NATO sú na Ukrajine! Priznal poľský premiér
Tusk priznal, že na Ukrajine sú prítomní vojaci NATO. Poľský premiér priznal, že na Ukrajine sú vojaci Severoatlantickej aliancie. Pomáhajú... „Dnes NATO pomáha, ako sa len dá, Ukrajina by sa nedokázala tak dlho brániť. “ povedal Tusk... Čítať ďalej
10 | 05 | 2024 | Milan Laca

Cummings, ktorý sa v pohľade na Ukrajinu so svojim bývalým šéfom úplne rozišiel, vidí hlavný problém v tom, že neschopný Západ nedokázal dať Putinovi dostatočne silný signál, aby ho od invázie odradil.

Stále sme len niečo blábolili o vstupe Ukrajiny do NATO. Rusko opakovane hovorilo: nerobte to, alebo tú krajinu pošleme "pod kytičky". A my sme sa s nimi dostali do úplne hlúpej hádky. Kvôli jednej skorumpovanej krajine, na ktorej vôbec nezáleží,“ rozobral príčiny konfliktu.

Západná jazda tuposti

A západná jazda tuposti podľa neho pokračovala. „Potom vykladali, ako nás podporí Čína. Ja som už vtedy hovoril, že Čína nič také nepodporí, Čína zarába veľa peňazí zásobovaním Ruska,“ hovorí Cummings.

Vojna, do ktorej sme sa zamotali, tak v skutočnosti posilňuje väzby medzi Ruskom a Čínou. „Západ Rusko natlačil do aliancie s najväčšou svetovou priemyselnou veľmocou,“ chytá sa za hlavu.

Dominic Cummings, foto: Shutterstock

Potom naznačil, čo za idióciou Západu možno mohlo stáť.

Pre jeho šéfa Borisa Johnsona totiž táto vojna bola v domácej politickej kríze záchranným lanom. „Konečne mohol začať predvádzať tie svoje churchillovské fantázie,“ hovorí posmešne na adresu politika, ktorý o Churchillovi napísal knihu, miloval citáty z jeho prejavov a vždy sa túžil stať rovnako ako on vojnovým vodcom krajiny.

Poslanci mu to prehltli, aj keď dovtedy Borisa nenávideli. Ale teraz mu tie jeho sra*ky (v origináli „bullshit“, pozn. red.) prehltli a vzali tú akciu vážne,“ nechápe.

Putin len pozerá, akí sme idioti!

„Jediná lekcia, ktorú od nás Putin dostal, je tá, že sme idioti. Idioti, ktorí zaviedli sankcie, a potom len pozerali, akú katastrofu tým privodili vlastným ľuďom,“ zhrnul dva roky vojny Cummings.

Ten súčasne ohlásil, že pracuje na založení novej strany, ktorá vystrieda zúfalých Konzervatívcov, ktorí minulý víkend spektakulárne prehrali komunálne voľby a očakáva sa, že do konca roka odovzdajú opozícii aj premiérske sídlo.

„Naša strana bude dôsledne zameraná na voličov, nie na úradníkov a na novinárov,“ odkazuje víťaz referenda 2016.

MÁLO VOJAKOV! Ukrajina začala robiť razie vo väzniciach
Ukrajina prijíma nové zákony a nasleduje Rusko pri posielaní náborových pracovníkov do národných väzníc, aby posilnila svoju armádu. Moskva má napriek podpore Západu pre Ukrajinu jednoznačne v boji navrch a zoznam obetí sa neustále predlžuje,... Čítať ďalej
10 | 05 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik