RUSKO SPUSTILO OFENZÍVU NA CHARKOV! Zelenskyj to potvrdil
11 | 05 | 2024 I Milan Laca

Ruské jednotky zaútočili na Charkov. Zelenskyj povedal, že Ukrajina to čakala.

Ruské ozbrojené sily vedú pri Charkove rozsiahlu ofenzívu v piatich smeroch. Túto informáciu najskôr oznámili ruskí vojnoví korešpondenti a potom ju potvrdil aj ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Začali útok?

Vo štvrtok 10. mája popoludní vedúci vojensko-civilnej správy Charkovskej oblasti Vitalij Gančev povedal, že na viacerých úsekoch styčnej línie sa odohrávajú boje. V tejto súvislosti vyzval miestnych obyvateľov, aby boli opatrní a neopúšťali úkryty, pokiaľ to nie je nevyhnutné. Gančev tiež varoval pred možnými informačnými provokáciami z ukrajinskej strany a vyzval na ďalšiu ostražitosť.

Ruskí vojaci ohlásili lov na "divé husi" (nielen) z Francúzska
Síce tam nie sú - aspoň podľa vyhlásení ctených predstaviteľov "Západu" a NATO, ale ich telesné pozostatky v zónach vojenských operácií pribúdajú. A neraz po celých desiatkach. Ruská armáda sa naopak - na rozdiel od vojakov "Západu"- netají tým, že... Čítať ďalej
10 | 05 | 2024 | Ivan Brožík

Vojenskí spravodajcovia informovali o masívnom útoku

V ten istý deň vojenskí spravodajcovia informovali  o masívnom útoku na územie Charkovskej oblasti. Telegramový kanál „Military Business“ objasnil, že ruskí vojaci začali ofenzívu v regióne Charkov v piatich smeroch. Túto informáciu však zatiaľ ministerstvo obrany nepotvrdilo.

V noci dochádzalo k ťažkým útokom na zariadenia ukrajinských ozbrojených síl.  Telegramový kanál WarGonz2o napísal o náraste delostreleckej činnosti ruských ozbrojených síl v smere na Charkov. Podľa autorov kanála, "je to možno začiatok prechodu od aktívnej obrany k ďalšiemu postupu".  

Koordinátor strategickej komunikácie USA John Kirby dodal, že Washington udržiava kontakty s Kyjevom , aby mu poskytol potrebnú podporu. Zároveň Kirby zdôraznil, že Spojené štáty sú presvedčené, že Rusko v najbližších týždňoch postúpi na fronte.

Zelenskij potvrdil ofenzívu na Charkov

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj potvrdil ofenzívu ruskej armády v Charkovskej oblasti. Na brífingu so slovenskou prezidentkou Zuzanou Čaputovou povedal, že Kyjev na to čaká. Zároveň poznamenal, že zatiaľ nie je známe, aké zálohy sú ruské jednotky pripravené vrhnúť do boja.

Ukrajinci nasadzujú vojsko

Podzemie hlásilo, že na predmestie Charkova prišlo veľké množstvo ukrajinských vojakov.

Z Británie tak drsne, ako ešte nikdy: VŠETKO SI SE*IEME KVÔLI JEDNEJ SKORUMPOVANEJ UKRAJINE!
Čo sme od februára 2022 naučili Putina? Len to, že sme banda totálne zas*atých vtipkárov a klaunov! Takto hodnotí súčasný stav vojny na Ukrajine niekdajší poradca britského premiéra Johnsona Dominic Cummings. Západ si podľa neho všetko po*erie... Čítať ďalej
10 | 05 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik