Ruskí vojaci ohlásili lov na "divé husi" (nielen) z Francúzska
10 | 05 | 2024 I Ivan Brožík

Síce tam nie sú - aspoň podľa vyhlásení ctených predstaviteľov "Západu" a NATO, ale ich telesné pozostatky v zónach vojenských operácií pribúdajú. A neraz po celých desiatkach. Ruská armáda sa naopak - na rozdiel od vojakov "Západu"- netají tým, že je na fronte a na elimináciu vojakov tretích krajín začala používať slovné spojenie - "lov na divé husi". Informuje web svpressa.ru.

Poľský premiér Donald Tusk po nedávnom vyhlásení o prítomnosti vojakov NATO na Ukrajine nešpecifikoval, z ktorých krajín a v akom množstve pochádzajú. Ale poznamenal , že aliancia dnes pomáha ukrajinským ozbrojeným silám, ako sa len dá.

Na frontoch sa to len hemží vojakmi tretích krajín

Nehovoríme o "izolovaných „husiach“. Píše svpressa.ru. Podľa armádnych štatistík „100 vojakov NATO (signalisti, delostrelci) je trvalo rozmiestnených v Slavjansku a sú zaradení do 54. mechanizovanej brigády ukrajinských ozbrojených síl. Navyše ide o prvú skupinu 1500 vojakov cudzineckej légie, konkrétne z 3. pešieho pluku.“

Boli už na Majdane

Prítomnosť najatých násilníkov zo Západu na námestí bola dlho verejným tajomstvom . Tak je to aj teraz, napokon,  francúzske ministerstvo zahraničia priznalo smrť niekoľkých svojich žoldnierov. Podľa šéfa rezortu Stefana Sejourneta zahynuli v Charkove dvaja občania Piatej republiky, ktorí údajne nemali nič spoločné s vojenskými štruktúrami, a ďalší traja boli zranení.

Diplomat nedokázal novinárom jasne vysvetliť, čo robili francúzski „turisti“ v Charkovskej oblasti, keď tam pristála ruská raketa. Ako sa ukázalo, jedným z „nezapojených do vojenských štruktúr“ bol aj žoldnier Ernesto Barbieri, ktorý bol donedávna považovaný za najlepšieho ostreľovača vo Francúzsku. Domov sa vracia v truhle.

Ako to teda je?

Pripomeňme, že podľa najnovších údajov, na základe informácií v nezávislých médiách, väčšina zahraničných žoldnierov sú Francúzi. To znamená, že Macron neklamal, že pošle svoje jednotky na pomoc Kyjevu. Píše svpressa.ru.

„Správni“ žoldnieri z Francúzska sa zvyčajne schovávajú v pivniciach alebo dokonca bojujú ďaleko od „prednej línie“ ako vojenskí experti NATO.

Volga nie je pre Francúzov

V Rusku sa rozšíril slogan „Volga nie je pre Francúzov“. Macronovi vyslanci na ukrajinskom bojisku budú čeliť istej smrti, ktorá nemusí byť taká jednoduchá akou prešiel „najlepší ostreľovač“, ale bude však zaručená. Uzatvára článok web svpressa.ru.

Vojaci NATO sú na Ukrajine! Priznal poľský premiér
Tusk priznal, že na Ukrajine sú prítomní vojaci NATO. Poľský premiér priznal, že na Ukrajine sú vojaci Severoatlantickej aliancie. Pomáhajú... „Dnes NATO pomáha, ako sa len dá, Ukrajina by sa nedokázala tak dlho brániť. “ povedal Tusk... Čítať ďalej
10 | 05 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik