Erik Kaliňák: Som ľudsky zdesený z FAŠISTICKEJ MENTALITY PROGRESÍVCOV (VIDEO)
10 | 05 | 2024 I Eka Balaskova

Keď sa zjavil, mnoho ľudí ho vnímalo, ako „povolaním synovec“. Neskôr vniesol nový vietor do smeráckeho politického marketingu a v predčasných parlamentných voľbách dosiahol výrazný úspech. Erik Kaliňák je momentálne šéfom premiérovho poradného zboru a mieri do Európskeho parlamentu. Aj o tom bola Diskusia na palete, kde prezradil, prečo sa rozhodol prijať ponuku vymeniť NR SR za EP.

V rozhovore vysvetlil, prečo že ľudia vnímajú väčší vplyv Bruselu na ich každodenný život, pričom ale nerozumie opätovnému použitiu sloganu, ktorý PS už raz nevyšiel. Nepáči sa mu prístup práve liberálnych europoslancov, ktorí sú schopní na európskej pôde škodiť Slovensku. To však štátnik nerobí. Vysvetlil, kde má korene obrovská polarizácia spoločnosti a tiež hovoril o zosmiešňovaní výrokov Lukáša Machalu.

Prečo EP?

EP Erik Kaliňák vnímal ako miesto, kde pôsobia viac štátnici, ako politici, teda ľudia, ktorí v politike už niečo dokázali.

„Ten dôvod, prečo som túto ponuku nakoniec prijal, je pre niekoho možno kontraintuitívny,ale reálne EP zaberie menej času, ako sedenie v NR SR, pretože v EP nemajú Pročkov a podobných expertov na všetko a vedia 30 minút útočiť na každého,“ konštatuje Kaliňák s tým, že ak bude zvolený, bude sa môcť intenzívnejšie venovať funkcii predsedu Zboru poradcov predsedu vlády SR, čo považuje za svoju momentálne najzaujímavejšiu a najefektívnejšiu prácu. Jeho kandidatúra je o to zmysluplnejšia, že dnes nám Brusel do bežného života zasahuje oveľa viac, ako kedykoľvek predtým.

O zle, ktoré vraj prichádza z "východu"
"Demokratickí" politici a ich nohsledi v médiách samozvaného hlavného mediálneho prúdu kŕmia verejnosť frázami o tom, že "všetko zlo pochádza vždy z východu. Spisovateľ a publicista Gustáv Murín sa nad tým pozastavil a uverejnil na sociálnej sieti... Čítať ďalej
16 | 05 | 2024 | Ivan Brožík

Vyššia volebná účasť

Práve preto, že si ľudia uvedomujú väčší vplyv Bruselu, aj volebnú účasť Kaliňák očakáva vyššiu, ako po minulé eurovoľby.  

„Národný volič vníma svoju účasť vo voľbách nie ako možnosť, ale ako svoju povinnosť,”myslí si poslanec, pričom dodal, že v kampani mu budú pripomínať, čo Slovensku hrozí v prípade výhry Progresívneho Slovenska v eurovoľbách.

Pri PS ale nerozumie faktu, že opakujú svoje heslo „Nemôžu mať všetko“, pretože raz už im nezafungovalo. Smer stavia na mier, suverenitu a slobodu slova, plus mier na Ukrajine, zachovanie práva veta v EÚ. Upozornil pritom na fakt, že PS už teraz vyčíta EK, že málo bojuje proti Slovensku a otvorene hovorí o „vyčistení“ mediálneho priestoru. „Svedčí to o ich fašistickej mentalite, z čoho som ľudsky zdesený“.

Čo sa naučil od Fica

„Môžete mať politický názor na všeličo, čo sa deje v zahraničí, ale v momente, ak reprezentujete štát, ak ste zvolený do nejakej funkcie, tak toto musí ísť bokom. Musíte byť štátnik, musíte rešpektovať suverenitu iného národa, inej vlády a ich rozhodnutia,“ hovorí Kaliňák na margo záškodníckych aktivít niektorých europoslancov. Za prioritu svojej strany na európskej pôde ale považuje návrat únie k Európe národov, čo bola pôvodná myšlienka EÚ pri jej zakladaní.

Zámerná polarizácia spoločnosti

Politické mimovládky, médiá bývalého mainstreamu a liberálna časť politického spektra zámerne polarizujú spoločnosť, aby mohli násilne presadzovať vlastnú ideologickú agendu.  Reportéri bez hraníc hovoria o tom, že na Slovensku je po nástupe štvrtej vlády Roberta Fica ohrozená sloboda slova. To sú podľa Kaliňáka nezmysly, pretože narozdiel od nedávnej minulosti, keď Hegerova vláda bez rozhodnutia súdu vypla nezávislé modiá, k ničomu takému neprichádza. Vtedy sa však spomenutá organizácia neozvala.

RTVS

Bývalý mainstream nedávno vytrhol z kontextu Machalove slová o „plochej Zemi”, ktorými generálny tajomník ministerstva kultúry poukázal na slobodu slova a pluralitu názorov. Prístup RTVS nielen v tejto súvislosti nazval aktivistickým. V každom prípade je na verejnoprávnej pôde za demokratickú diskusiu na akúkoľvek tému.

„Veďme polemiku, pretože prospieva spoločnosti,” poznamenal Erik Kaliňák a doplnil, že progresívno-liberálna časť politického spektra sa tomu snaží vedome brániť.

Primátor Kežmarku: Politikov, ktorí v EP šli proti Slovensku, už bolo dosť (VIDEO)
Poslanec Národnej rady za Hlas-SD Ján Ferenčák si myslí, že politikov, ktorí v EP šli proti Slovensku, už bolo dosť. Teraz je čas na záchranu európskych peňazí určených pre Slovensko. Ako primátor Kežmarku vie, aké veľmi dôležité sú tieto... Čítať ďalej
09 | 05 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik