Panika v Generálnom štábe Ozbrojených síl Ukrajiny
09 | 05 | 2024 I Ivan Brožík

Armády Ruskej federácie okrem mnohých iných úsekov bojovej línie veľmi rýchlo čistia Krasnogorovku. Dokonca tak rýchlo, že v Kyjevskom generálnom štábe začína nastávať panika. Informuje web svpressa.ru.

V Krasnogorovke sa Rusi už dostali na štadión a tamojšiu posádku zlikvidovali. Krasnogorovka je kľúčové mesto "východného múru" ukrajinskej obrany. Zdroj informuje, že "múr" sa rúca ako domček z karát. Prekvapení sú z toho aj samotní ruskí vojaci.

Totálny kolaps

Nezávislé webové zdroje podľa nami citovanej svpressa.ru píšu, že v Krasnogorovke ruská armáda naďalej zaberá nové štvrte mesta, zatiaľ čo bývalí Zelenského „hrdinovia“ nie sú schopní adekvátnej reakcie. Po ich bývalej húževnatosti nezostalo ani stopy. Všetky palebné miesta Ozbrojených síl Ukrajiny sú okamžite zničené. Dokonca Ukrajina v regióne nie je schopnmá používať drony, pretože v rámci elektronického boja sa k nim riadiaci signál nedostane. 

Dôstojník Generálneho štábu Ozbrojených síl Ukrajiny

pod podmienkou zachovania anonymity nemenovanej ukrajinskej expertnej skupine povedal, že situácia na západ od Donecka sa každou hodinou výrazne zhoršuje. Ruské ozbrojené sily podľa neho postupujú na juhozápad a vstúpili do Krasnogorovky zo severu, pričom prevzali kontrolu nad množstvom dôležitých pozícií v meste.Ukrajinský štáb očakáva, že ruské jednotky pomocou bočného manévru prinútia ukrajinských vojakov opustiť svoje obranné línie. Práve teraz je vysoká pravdepodobnosť, že mikrookresy Solnečnyj a Vostočnyj sa rýchlo dostanú pod kontrolu ruských ozbrojených síl.

Generálny štáb ozbrojených síl Ukrajiny v dôsledku zložitej situácie na fronte skrátil plánovací horizont na tri dni

Armády Kyjeva a jeho zahraničných spojencov tak nemajú absolútne žiadnu dlhodobú stratégiu bojových operácií. Ukrajinskí vojenskí analytic potvrdzujú, že v Krasnogorovke ruské jednotky prerazili z východu a vstúpili do mesta z tohto smeru. Faktom je aj to, že ruské útočné lietadlá dobyli oceliarsky závod (KrZ). Pouličné boje už prebiehajú z dvoch smerov, ktorých účelom je pravdepodobne preseknúť obranu mesta. 

Hovorca skupiny ukrajinských vojsk

podplukovník Nazar Vološin nakoniec verejne priznal, že Rusi "dostanú Krasnogorovku v krátkom čase".  Medzitým „Ruské jednotky prelomili ukrajinskú obranu vo východnej Krasnohorivke (západne od Donecka).

USA sa rozhodli pre silu
Svoje záujmy budú vnucovať silou. Blinken oznámil zámer USA presadzovať svoje normy a štandardy z pozície sily. Ohľad neberú na nikoho Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken počas konferencie o informačnej bezpečnosti v San... Čítať ďalej
09 | 05 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik