Joe Biden sa rozhodol pre vážny krok
09 | 05 | 2024 I Gabriela Fedičová
Americký prezident povedal, že ak sa v Rafahu začne veľká invázia, USA prestanú dodávať Izraelu určité zbrane. Joe Biden sa rozhodol pre vážny krok – píše sa v článku Magyar Nemzet.
 

Americký prezident Joe Biden v stredu po prvý raz povedal, že zastaví niektoré dodávky amerických zbraní do Izraela, ak premiér Benjamin Netanjahu nariadi veľkú inváziu do mesta Rafah, uvádza Magyar Nemzet.

Civilisti boli v Gaze zabíjaní bombami a inými prostriedkami. To povedal Biden v exkluzívnom rozhovore pre CNN.

"Jasne som povedal, že ak pôjdu do Rafahu - ešte nešli do Rafahu - ak pôjdu do Rafahu, neodovzdáme im žiadne zbrane, ktoré by použili v Rafahu," povedal Biden.

Prezidentovo vyhlásenie, že je pripravený viazať dodávku amerických zbraní k činom Izraela, môže znamenať zlom v sedemmesačnom konflikte medzi Izraelom a Hamasom. 

"Povedať, že americké bomby boli použité na zabíjanie civilistov v Gaze, bolo silným potvrdením úlohy USA vo vojne," píše sa podľa ORIGO na webovej stránke CNN.

Prezident je pod extrémnym tlakom, a to aj zo strany členov svojej vlastnej strany, aby obmedzil dodávky zbraní počas humanitárnej krízy v Gaze.

Biden zatiaľ odoláva týmto výzvam a silne podporuje izraelské úsilie, ale povedal, že bude naďalej pomáhať Washingtonu chrániť bezpečnosť Izraela.

Uhrík si doslova posvietil na Demokratov! Kto im platí kampaň?
Europoslanec Milan Uhrík (Republika) poukazuje v príspevku na sociálnej sieti na kampaň Demokratov. Kto im kampaň za 100-tisíc eur platí? Pýta sa okrem iného a výčitku adresuje aj bývalému mainstreamu. Strana Demokrati sa totiž od posledných volieb... Čítať ďalej
09 | 05 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik