Bomby na školách – kto tu konšpiruje a dezinformuje?
09 | 05 | 2024 I Ivan Brožík

Najprv to boli ojedinelé hrozby. Jedna, dve, tu škola, tam škola. Najnovšie to prišlo takmer celoplošne. Päť krajov, vraj okolo dvetisíc škôl. A na druhý deň sociálne siete zaplavili drísty o „ruskej hybridnej vojne“. Náhoda? Iba ak pre idiotov.

V každom prípade – prvá nenáhoda je čas. O pár týždňov tu máme voľby do Európskeho parlamentu. Voľby, ktoré môžu výrazne zmeniť doterjšie pominutie zmyslov v Bruseli a neustále podkurovanie jeho nekritických adorantov pod vojnovým kotlom na Ukrajine. Nie náhodné, celkom cielené. Washington totiž podľa Finantial Times prešiel na plán „B“, podľa ktorého v ňom Ukrajina nezohráva žiadnu úlohu, ide tu o spôsobenie čo najväčších škôd na infraštruktúre v hĺbke územia Ruskej federácue, teda, o ekonomické „sťatie“ Moskvy do budúcna. A to sa dá iba počas vojny. Preto sa tam vojna nesmie nikdy skončiť.

Tak hlúpy nemôže byť ani len idiot

Argumentovať koncovkou „ru“ na odosielaných výhražných mailov tak, že je to dôkaz ruskej hybridnej vojny? Preboha, to náš mainstream nemá IQ aspoň v kladnom kvadrante? Aj škôlkar predsa vie, že dostať sa zadarmo k zahraničnej doméne je hračka a ak aj treba zaplatiť, sú to tak malé sumy, ktoré dnes neminie za deň jeden redaktor mainstreamu na kávičke niekde na terase kaviarne v Bratislave. Kto chce, môže sa dostať k doménam Belize, Cypu, a to oveľa ľahšie a lacnejšie ako doménam „ru“. Myslieť si a dokonca tvrdiť, že mail odoslaný s textom bombovej hrozby z adresy s doménou „ru“ je odoslaný z Ruska, je taká istá sprostosť, ako keď nedávno NASA pustila do sveta zaručený hoax o tom, že prvý človek vo vesmíre bol Alan Bartlett Shepard. Američan.

Nápadná dojímavá starostlivosť

Spolu s dôrazom na doménu „ru“ spustil mainstream u nás doslova mobilizačný poplach – vidíte, ide o pokus ovplyvniť eurovoľby. Batôžkarom to možno stačí. Ale človeku, ktorý má aspoň tri mozgové závity na rozdiel od nich, to nestačí. Naopak. Zapína sa mu v hlave kontrolka – aha – spojili to, čo by nikomu normálnemu nezišlo na um. Nie, tým nikto nemá ambíciu spojiť aktivity médií hlavného prúdu s činnosťou pošahancov, ktorí sa bavia na odosielaní „bombových“ mailov. Skôr ide o výstražný budíček pred následkami toho, čo môže spôsobiť liberálno-progresívny strach z možnej obavy prehry provojnovej hystérie v eurovoľbách. Cieľ z amerického plánu B – oslabiť Rusko, by sa tak Bruselu a jeho zahraničným agentom a vojnoštváčom (all inclusive) nijako nepodaril plniť.

Vyslovovanie záverov skôr, ako vôbec polícia spustila vyšetrovanie

Zvykli sme si, že protagonisti mainstreamu sú múdrejší ako umelá inteligencia. Vyznajú sa vo všetkom, vyriešia všetko, bežný redaktor ovláda od jadrovej fúzie cez konštrukciu pulzných reaktorov až po „mičurinské“ pestovanie biozeleniny a pohlavného života pásavcov, doslova všetko, nehovoriac o politike. Na čo by čakali? Nejaké zistenia polície? Keď v nej nemajú svojich „hamranovcov“ a keď na súdoch nemajú svoje sudkyne, tak ich nepotrebujú. Stačí im Šimečkov „majdanový“ Oxfordský manuál. Jednoduchý, taký, aký sa píše pre blbcov. „zo všetkého spravte podklad pre živenie rusofóbie“. A Eurovoľby? Majú strach, majú hrozný strach! Zbavme ich ho, pomôžme im. Oni sú totiž presvedčení, že vyvolávaním strachu a cielenej nenávisti si oni upevnia svoju pôdu pod vlastnými nohami. Mýlia sa, tak, ako už to koľkokrát sebastrápňujúco dokázali.

Gyimesi má odkaz pre progresívne SME: PLAČÚ NA NESPRÁVNOM HROBE!
Červené denníky (Denník N, SME, Aktuality) podľa podpredsedu Aliancie Győrgya Gyimesiho vynikajú vo vytváraní pocitu ohrozenia či šírenia nenávisti voči oponentom. Prirátal k tomu aj vytváranie paniky, či vulgárnej propagandy s tým, že v spolupráci... Čítať ďalej
09 | 05 | 2024 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydenni