Viktorín sa pýta Kolíkovej: Pre koho pracujete?
09 | 05 | 2024 I Eka Balašková

Poslankyňa NR SR Mária Kolíková (SaS) podala 14. marca na Generálnej prokuratúre (GP) protest vo veci štatútu Slovenskej informačnej služby. Nepáči sa jej, že za námestníka riaditeľa SIS bol nominovaný Pavol Gašpar, čo má podľa nej neblahý vplyv na činnosť inštitúcie. GP jej odpovedala, no odpoveď nie je podľa jej priania, čo dala vedieť aj voličom na Facebooku. Na jej status reagoval aj kandidát do eurovolieb, armádny generál vo výslužbe Jozef Viktorín (Republika).

Odpoveď generálnej prokuratúry z 29. apríla zverejnila na sociálnej sieti aj so statusom, v ktorom konštatuje, že sa nestotožnila s jej podaním, pričom zdôrazňuje, že o jej podnete GP rozhodovala, ako o podnete opozičnej poslankyne. Generál Jozef Viktorín však s jej názorom nesúhlasí.

Nespokojná

„Generálna prokuratúra reagovala na môj podnet, ktorý sa týkal Slovenskej informačnej služby. Generálneho prokurátora som požiadala o preverenie zákonnosti postupu vymenovania Gašpara ml. za námestníka SIS. Nakoľko som presvedčená, že postup, ktorý vláda zvolila bol nezákonný. Generálna prokuratúra sa bohužiaľ s mojim podnetom nestotožnila. Opätovne sa obrátim na generálneho prokurátora s opakovaným podnetom, pretože som presvedčená, že viaceré dôvody odmietnutia môjho podnetu nesedia,“ píše na sociálnej sieti Kolíková a prikladá foto odpovede z GP.

Facebook / Mária Kolíková

Čo jej tam nesedí?

„Napríklad Slovenská informačná služba je po novom už ústredný orgán štátnej správy, čo určila táto vláda, a preto by podľa mňa mala spadať pod ich kontrolu, čo tiež v liste odmietli. Z listu je jednoznačné, že moje podanie vníma Generálna prokuratúra ako podanie opozičnej poslankyne. Neobstojí teda argument koalície a poslanca Gašpara na moje odvolanie, že som mala zneužiť postavenie predsedníčky výboru v rozpore so zákonom, a teda vystupovať v mene výboru,“ konštatuje na Facebooku poslankyňa. Tá v médiách tvrdí, že SIS nedostáva všetky informácie od zahraničných partnerov.

Huliak VYŠKOLIL spolubojovníčku Jara Naďa! TÁ TO NEPREDÝCHA
Iné pecky šiel v utorok Rudo Huliak v relácii TA3 Kráľ na ťahu! Huliak vyškolil diváčku, ktorá sa v priamom prenose priznala, že robí obrannú pokitiku v mimovladkách... financovanú zo zahraničných zdrojov... Z diváčky sa vykľula Monika Podhorány... Čítať ďalej
08 | 05 | 2024 | Diana Zaťková

Dírer ju podporuje

Toto Kolíkovej tvrdenie registruje aj Jozef Viktorín s tým, že jej tvrdenie podporil aj moderátor-aktivista z televízie ta3, Richard Dírer. Ten sa odvoláva na český DenníkN, ktorý má informácie od nemenovaných českých diplomatov.

Čo im obom na SIS prekáža

„Oni zjavne obaja vedia, prečo sa rozhodli útočiť na spravodajskú službu. Pre tento typ ľudí, ako Kolikova a Direr je totiž táto organizácia nebezpečná. A to aj preto, že na útoky politikov zo zásady nereaguje. Toto je to, čo Kolíkovej prekáža. Nevie ich vtiahnuť do “hry”. Preto zneužíva ich nekomentovanie a rozpráva vo verejnom priestore skutočné nezmysly a svojim zvýšeným, zle znejúcim, hlasom spolu s bláznivou gestikuláciou chce zaujať,“ myslí si Viktorín.

Pre koho Kolíková pracuje?

„Takže nie konštruktívna debata a návrhy na riešenia, ale podsúvanie argumentov, ktoré sa opierajú o českých diplomatov. No a tu je osobný problém pani Kolikovej, či pracuje pre našu, alebo českú stranu, keď využíva ich názory paradoxne proti spravodajskej službe vlastného štátu. Nedošlo jej, že aj od Čechov to môže byť hra,“ upozorňuje  v statuse Viktorín.

Že svet je naopak, dokázala Holečková z KDH. Prichádza kritika z každej strany
Predsedníčka poslaneckého klubu KDH Martina Holečková na sociálnej sieti vyzvala svojich fanúšikov k podpore progresívnych a liberálnych médií. K svojej výzve priložila aj fotografiu, na ktorej niektoré z nich drží v ruke. Odozva prišla rýchlo,... Čítať ďalej
07 | 05 | 2024 | Ivan Mihale

Pre národ určite nepracuje

„Takže neverí našej službe, ktorá má nezastupiteľné miesto v spoločnosti pri otázkach bezpečnosti občanov SR, ale verí českým diplomatom. A preto by som rád počul vysvetlenie, čo tým sleduje a prečo takto napomáha bezpečnosť na Slovensku oslabovať.  Žeby rovnaký manuál na útoky na Slovensko zvnútra aj zvonku? Lebo každý jej výrok je totožný práve s jej liberálnymi kolegami zo zahraničia. Tak opäť zopakujem: pre koho vlastne pani Kolíkova pracujete? Lebo toto nie je práca pre národ ani pre občanov Slovenska, ale pre cudzie záujmy. ...a my Vám to nezabudneme!,“ odkazuje na záver Viktorín.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik