VRAJ BEZPEČNÁ A ÚČINNÁ! OPAK JE PRAVDA. AstraZeneca sťahuje vakcínu z CELÉHO SVETA!
08 | 05 | 2024 I Diana Zaťková

Európska komisia oznámila pozastavenie predaja vakcíny AstraZeneca Covid-19 na vlastnú žiadosť spoločnosti. V dôsledku toho už od utorku 7. mája nie je povolený v Európskej únii, píše brusselsignal.eu.

Rozhodnutie prichádza po tom, čo spoločnosť AstraZeneca na Najvyššom súde Spojeného kráľovstva priznala, že jej vakcína proti Covid-19 môže vo „veľmi zriedkavých prípadoch“ spôsobiť vedľajšie účinky, ako je trombóza.

Farmaceutická spoločnosť čelí v Spojenom kráľovstve hromadnej žalobe, za ktorú by mohla zaplatiť až 100 miliónov libier ako kompenzáciu za úmrtia a vážne zranenia súvisiace s vakcínou.

Napriek týmto právnym problémom farmaceutický výrobca povedal, že má jednoducho prebytok dávok.

„Keďže bolo vyvinutých viacero aktualizovaných vakcín pre varianty Covid-19, teraz je k dispozícii prebytok dávok,“ uviedla AstraZeneca vo svojej petícii Európskej komisii. "To viedlo k zníženiu dopytu po Vaxzervria, ktorý sa už nevyrába ani nedodáva," dodala britsko-švédska farmaceutická spoločnosť.

V dokumente vydanom Komisiou sa preto uvádza: „Na žiadosť držiteľa sa povolenie na uvedenie na trh udelené rozhodnutím K(2021) 698 (konečné) z 29. januára 2021 pre liek „Vaxzevria – vakcína proti COVID-19 (ChAdOx1-S [rekombinantná ]) sa stiahne.“

Ursula von der Lyen, foto: Shutterstock

Počiatočné dohody o vakcíne oslobodili výrobné spoločnosti od akýchkoľvek právnych následkov, uviedol The Telegraph .

„Vyskytlo sa však niekoľko prípadov obetí a príbuzných, ktorí požadovali kompenzáciu za vedľajšie účinky vakcíny,“ uvádza sa v žalobe.

Občanom EÚ starším ako 18 rokov bolo v Európe podaných približne 68,8 milióna dávok vakcíny Vaxzevria. Spočiatku bola vakcína propagovaná ako „bezpečná a účinná“, ale vedľajšie účinky túto správu čoraz viac ohrozovali. Boli hlásené prípady trombózy venóznych dutín – krvných zrazenín v mozgu, ktoré postihli najmä mladších ľudí.

Huliak VYŠKOLIL spolubojovníčku Jara Naďa! TÁ TO NEPREDÝCHA
Iné pecky šiel v utorok Rudo Huliak v relácii TA3 Kráľ na ťahu! Huliak vyškolil diváčku, ktorá sa v priamom prenose priznala, že robí obrannú pokitiku v mimovladkách... financovanú zo zahraničných zdrojov... Z diváčky sa vykľula Monika Podhorány... Čítať ďalej
08 | 05 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik