REMIŠOVÁ VYZÝVA FICA! Tentoraz na opľúvanie vlády zneužila deti! (VIDEO)
08 | 05 | 2024 I Diana Zaťková

Veronika Remišová vyzýva Roberta Fica, aby okamžite zvolal Bezpečnostnú radu štátu k hrozbám bombových útokov! Kde je premiér, kde je minister vnútra? Pýta sa priam zúrivá Remišová. Akosi vôbec nezaregistrovala, že práve minister vnútra Matúš Šutaj Eštok predal celoslovenský prípad do rúk NAKA a aktívne sa vo vyšetrovaní angažuje. Ale kto by to aj od Veroniky čakal? Najprv kritizuje, potom si overuje.

"Nikdy v histórii SR nebola takto ohrozená výučba a psychická pohoda detí na školách ako v súčasnosti, keď sa pomaly každý týždeň opakujú vyhrážky bombovými útokmi vo veľkom rozsahu. Ozvali sa nám rodičia detí, hlavne na prvom stupni, ktoré boli vystrašené a v strese po tom, ako bolo prerušené vyučovanie v dôsledku hrozieb bombových útokov, ktoré prišli z ruskej e-mailovej adresy," hovorí rozhorčená Remišová.

"Robert Fico, Peter Pellegrini aj Andrej Danko sa chvastajú dobrými vzťahmi s ruskou vládou a zahraničnou politikou na všetky možné svetové strany, ale keď majú riešiť ohrozenie našich detí tak sedia so založenými rukami. Robert Fico zvoláva Bezpečnostnú radu SR kvôli akýmkoľvek hlúpostiam, ako napríklad kvôli odloženým dlažobným kockám, ale keď ide o bezpečnosť detí a normálne prostredie na výučbu, tak nie je schopný spraviť vôbec nič. Dôrazne ho vyzývame, aby zvolal Bezpečnostnú radu SR a situáciu okamžite riešil!”

Kde je premiér, kde je minister vnútra? Pýta sa priam zúrivá Remišová. Akosi vôbec nezaregistrovala, že práve minister vnútra Šutaj Eštok predal celoslovenský prípad do rúk NAKA. Ako ešte expresnejšie by mali vládni predstavitelia konať, Remišová nepovedala. Čo si predstavuje, že na bezpečnostnej rade schvália? Lockdowny pre školy pokým nechytia páchateľa?

Šutaj Eštok: STAČILO!!

"Stovky tisíc detí, rodičov, pedagógov, či bežných ľudí dnes vystrašila hrozba o možnom bombovom útoku. Bezpečnosť je na prvom mieste a ja ako minister vnútra garantujem, že polícia prijíma všetky opatrenia na to, aby nedošlo k ohrozeniu životov a zdravia. Takéto správy nesmú byť brané na ľahkú váhu. Evakuácia je jediné preventívne opatrenie ako eliminovať riziko, ak by bola správa pravdivá. Tieto informácie sa zatiaľ našťastie nepotvrdili," informoval minister v priebehu utorka na sociálnej sieti.

"Polícia, aj v spolupráci so zahraničnými partnermi, pátra po odosielateľovi bombových správ. Budem iniciovať čo najprísnejšie opatrenia a tresty, aby si páchatelia nabudúce takéto skutky dobre rozmysleli," dodal Eštok.

Hrozby bombových útokov na vyše 200 školách
Hrozbami bombových útokov na školách sa zaoberá Národná kriminálna agentúra (NAKA). Adresované boli viac ako 200 školám na takmer celom Slovensku. Polícia okamžite prijala potrebné opatrenia, aby zabránila možným následkom uvedeným v mailoch, ktoré... Čítať ďalej
07 | 05 | 2024 | Gabriela Fedičová/TASR

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik