Prieskumy hovoria jasne: PROTESTY NEZABERAJÚ, PÁN ŠIMEČKA, KOALÍCIA RASTIE!
08 | 05 | 2024 I Eka Balaskova

Opozičné politické strany „vyskakujú“, ako zúrivé čivavy, no voliči nie a nie pochopiť, že všetko, čo vláda robí, je zlé. Voliči sú spokojní, vláda predsa postupne plní svoje programové vyhlásenie a hovoria o tom aj prieskumy verejnej mienky. Tie dokonca udávajú zlepšenie preferencií pre jednu z koaličných strán.

Pluska porovnáva výsledky predčasných parlamentných volieb s aktuálnymi prieskumami. Liberálny politológ Grigorij Mesežnikov tiež vysvetlil, prečo klesajú preferencie bývalému OĽaNO. Dokonca aj on musel pripustiť, že zvolávanie ľudí na námestia neprinieslo opozícii predpokladaný úspech v podobe zvýšených preferencií.

Sedem mesiacov po voľbách

Kým v parlamentných voľbách Smer dosiahol necelých 23 percent, v súčasnosti sa pohybuje okolo 21 percent. SNS si svoju úroveň drží a Hlas dokonca stúpa. V septembrových voľbách získal Hlas 14,4 percenta a aktuálne mu agentúra AKO „namerala“ 16,5 percenta a agentúra Focus až 18 percent.

„Možno to pripísať euforickému stavu podporovateľov tejto strany z toho, že predseda Hlasu Peter Pellegrini bol zvolený za prezidenta,“ skonštatoval pre Plusku Mesežnikov.

VoľbyEP24: Voličom so zdravotným postihnutím môže pri hlasovaní pomôcť iná osoba
Voliči, ktorí nemôžu sami upraviť hlasovací lístok pre zdravotné postihnutie alebo preto, lebo nevedia písať a čítať, môžu vo voľbách do Európskeho parlamentu (EP) hlasovať s pomocou inej osoby. Umožňuje im to zákon o podmienkach výkonu volebného... Čítať ďalej
08 | 05 | 2024 | Diana Zaťková/TASR

Prečo padajú matovičovci

Rapídne padá bývalé OĽaNO. Politológ si to vysvetľuje tým, že je vylúčený z opozičných aktivít.

„Igor Matovič vypadol z opozičnej politiky. Na opozičné protesty na námestiach ho nepozývajú. Ostatné opozičné strany sú viditeľnejšie aj v parlamente svojimi aktivitami,“myslí si Mesežnikov. 

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik