Pallas Aténe Remišovej vyrastá KONKURENCIA!
08 | 05 | 2024 I Eka Balaskova

Martina Holečková, okrem toho, že je predsedníčkou poslaneckého klubu KDH na seba upozornila niekoľkokrát. Ešte ako lokálna politička kandidovala za predsedníčku Nitrianskeho samosprávneho kraja, kde jej post vďaka voličom „vyfúkol“ Branislav Becík. V septembrových predčasných voľbách sa dostala do NR SR, kde na seba upozorňuje veľmi neštandardným spôsobom. Zatiaľ naposledy tak urobila reklamou pre červené denníčky, čo si všimol aj Artur Bekmatov, predseda hnutia Socialisti. Ten hovorí, že Holečková porušila zákon.

Podľa Holečkovej je teraz ten správny čas postaviť sa za „správne médiá“. Lenže je rozdiel, či sa s tlačovinami odfotí bežný človek, alebo im robí reklamu poslanec NR SR. Ozvali sa Milan Uhrík (Republika), Richard Glück (Smer-SSD), či komentátor Dag Daniš. Holečkovej reklama zaujala aj Artura Bekmatova. Ten v statuse cituje zákony, ktoré sa týkajú reklamy verejne činnými osobnosťami. Holečkovou by sa podľa neho mal zaoberať patričný výbor už aj preto, lebo okrem toho, že je poslankyňa NR SR, je aj podpredsedníčkou Nitrianskeho samosprávneho kraja. Holečkovú nešetrili ani diskutéri pod Bekmatovovým statusom.

Kolportérka z KDH

„Teraz je ten správny čas podporiť médiá, ktoré strážia demokraciu na Slovensku. Ďakujem všetkým nezávislým redakciám a novinárom, ktorí sa nenechali zastrašiť útokmi od politikov. Z tlačených médií môžete svojou kúpou podporiť napríklad SME, Denník N, Hospodárske noviny alebo magazín .týždeň Z online si môžete kúpiť predplatné napríklad na portáloch Aktuality, či Postoj," vyzvala Holečková statusom na sociálnej sieti na podporu týchto konšpiračných a nenávistných plátkov.

Že svet je naopak, dokázala Holečková z KDH. Prichádza kritika z každej strany
Predsedníčka poslaneckého klubu KDH Martina Holečková na sociálnej sieti vyzvala svojich fanúšikov k podpore progresívnych a liberálnych médií. K svojej výzve priložila aj fotografiu, na ktorej niektoré z nich drží v ruke. Odozva prišla rýchlo,... Čítať ďalej
07 | 05 | 2024 | Ivan Mihale

Pohoršila Uhríka, Glücka, i Daniša

Podľa Milana Uhríka KDH priznalo farbu a už sú len pobočkou PS. Uhrík očakáva, že nasledovať by mohla aj dúhová vlajočka v rukách na spôsob Hegera a odporúča, aby ľudia nečítali nezmysly a používali zdravý rozum.

Richard Glück by v rukách kolportérky (kolportér = pouličný predavač tlače, pozn. red.) očakával skôr Katolícke noviny alebo Nota bene. Aj podľa neho sa v KDH už ani netvária konzervatívne, ale stali sa z nich reklamné banery tých najliberálnejších a najprogresívejších brakov pretláčajúcich hodnoty, ktoré sú úplne opačné k hodnotám ich strany, ktorými sa tak radi oháňajú.

„KDH 2024. Zbožné, progresívne, submisívne. Ak niekto čaká, kedy tento spolok "konzervatívcov" vycerí zuby, odpoveď je: nikdy. Už nijaké nemá," napísal k Holečkovej výzve Dag Daniš.

Poslancom reklamu zákon zakazuje

„Podpredsedníčku KDH Martinu Holečkovú by podľa môjho názoru mal riešiť Výbor NR SR pre nezlučiteľnosť funkcií. Prostredníctvom svojej politickej fanpage totiž otvorene vyzýva ku kúpe viacerých médií - čiže tovarov súkromných spoločností. Zákon pritom verejným funkcionárom jednoznačne zakazuje robiť reklamu,“ upozornil na svojej facebookovej stránke Artur Bekmatov a svoje slová podkladá ústavným zákonom 357/2004 o ochrane verejného záujmu pri výkone funkcií verejných funkcionárov.

Čo konkrétne hovorí zákon?

„Verejný funkcionár nesmie používať svoju osobu, meno a priezvisko, podobizeň, obrazovú snímku, záznam svojho hlasu alebo svoj podpis na reklamu,“ cituje zo zákona a pre upresnenie zákon dodáva, že 147/2001 o reklame ju definuje ako „predvedenie, prezentáciu alebo iné oznámenie v každej podobe súvisiace s obchodnou, podnikateľskou alebo inou zárobkovou činnosťou s cieľom uplatniť produkty na trhu," uvádza ďalej Bekmatov. Menuje tiež vydavateľov periodík, ktorým Holečková robí reklamu.

Výbor NR SR by sa mal na čo pýtať

„Či to robí dobrovoľne bez nároku na honorár či inú protislužbu v podobe mediálneho priestoru sa môžeme len domnievať. Každopádne pochybnosti sú v tomto prípade viac ako opodstatnené a Holečková by ich mala vysvetľovať Výboru,“ myslí si predseda hnutia Socialisti.

Uhrík naložil Naďovi: SLOVÁKOM STE NADÁVALI DO OPÍC A DEZOLÁTOV, TAK KTO VÁM PLATÍ KAMPAŇ? (VIDEO)
Čo hovoríte na odutého exministra vojny Naďa na bilbordoch? Vraj ide bojovať so zlom. To by mal bojovať sám so sebou! Otázka však je, kto im kampaň za 100-tisíc eur platí? Predseda hnutia Republika a líder kandidátky tohto hnutia do eurovolieb... Čítať ďalej
08 | 05 | 2024 | Eka Balaskova

Komu kazí Holečková dobré meno

„Táto otvorená propagácia súkromných značiek ma poburuje aj ako obyvateľa Nitrianskeho kraja. Holečková totiž reprezentuje aj celý Nitriansky samosprávny kraj, keďže je jeho podpredsedníčkou a svojim konaním v časti obyvateľov kraja poškodzuje dobré meno NSK,“ pripomína Bekmatov.

Zdroj: FB Martina Holečková

Veď to je druhá Remišová!

Ak sa chce politik niečo dozvedieť, mal by čítať diskusie. Tam jeho, v danom prípade jej ego zostrelia, ako Štefečeková terče na olympiáde. Inak tomu nie je ani v tomto prípade. Karol píše, že v KDH sú samí farizeji.

„Táto je sprostejšia ako Remišová, je to kr...a bez mozgu. Jej záleží len na tom, aby sa o nej písalo,“ myslí si Emília. K Veronike Remišovej Holečkovú zhodne prirovnalo niekoľko diskutérov.

„Nuž ona to nemá ako vedieť, nakoľko je bezmozgová a zapredaná,“ píše Adam a Jela dodáva: „Je neskutočne odporná a kto necíti ten hnus, ktorý sa z nej leje, sype a parí, je už naozaj totálne zabrzdený.“

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.