Novodobý geniálny polyhistor - MATEJ ÓDOR BELL
08 | 05 | 2024 I Eka Balaskova

Známy aj ako “neviditeľný premiér”, či najnovšie “politický influencer”.Volebná kampaň pred voľbami do EP je v plnom prúde a nelení ani PS so svojim volebným lídrom. Virtuálny priestor zaplnili videá Ľudovíta Ódora plné vyjadrení o tom, ako chce jeho strana zachrániť Slovensko a že len oni najlepšie vedia, čo Slovensko potrebuje. Katarína Roth Neveďalová má na pôsobenie PS a Ódora zvlášť celkom iný názor. Ten prezentovala na sociálnej sieti.

Europoslankyňa a kandidátka do EP pre ďalšie volebné obdobie Ódora vo svojom statuse nazvala „Matej Ódor Bell“ a vysvetlila to tvrdením, že Ódor je „novodobý geniálny polyhistor, známy aj ako “neviditeľný premiér”, či najnovšie politický influencer.“ Práve takých PS na kandidátku do EP postavilo namiesto reálnych odborníkov, čo vidno aj na ich odpovediach na praktické otázky. Europoslankyňa sa v statuse tiež venovala bilbordovej kampani PS a tomu, ako pôsobí.

Iné, ako Brusel nepripúšťajú

„Nestačím sa pri posledných videách kampane Proti Slovensku čudovať. Zaujímavosťou je, že táto strana úplne odstavila svoje známe tváre a priestor dostali len „nestranní odborníci”, ktorých naverbovala zo sluhov matovičovsko-hegerovsko-odorovskeho trojboja. Títo ľudia si robia zo všetkého posmech, znevažujú všetkých s iným názorom, vlastne sú už všetci presťahovaní v Bruseli a celkovo je to celé jeden veľký majdan,“píše Roth Neveďalová na Facebooku.

Katarína Roth Neveďalová: EÚ je dobrý projekt v zlých rukách (VIDEO)
Prvýkrát bola Katarína Roth Neveďalová (Smer-SSD) do EP zvolená, keď mala 26 rokov. Dnes hovorí, že neverila, že do EP bude treba navracať zdravý rozum. Dnes tam pred politickými riešeniami panuje aktivizmus, čo je pre ňu veľmi nepochopiteľné. Aj o... Čítať ďalej
08 | 05 | 2024 | Eka Balaskova

Ódorov prerod

„Zaujímavé sú videá bývalého neviditeľného premiéra Čaputovej vlády, o ktorom sme predtým počuli len málo, sotva vedel povedať (po slovensky) tri súvislé vety a celkovo sme mali pocit, že je tam len nasilu. Pán Ódor však prešiel prerodom a brutálnym mediálnym školením. Súdruhovia to však trochu prehnali a tak je dnes z tejto nevýraznej postavičky skôr naspídovaný veveričiak,“ pokračuje Roth Neveďalová s tým, že Ódor po napísaní knihy Rýchlokurz geniality uveril v samého seba a teraz rozumie všetkému od vzniku vesmíru až po fotosyntézu rastlín. A knihu napísal, aby rovnakým géniom mohol byť každý.

Amatéri, ktorí nemajú témy

„Veveričiak však zachádza ďalej. Človek, ktorý v živote nikde nekandidoval a výsledkom jeho pôsobenia ako geniálneho premiéra je LEGO. Kritizuje ostatných, že natáčajú videá. Lebo videá môžu natáčať len v PS. A v nich sa vysmievajú inému názoru. Ukazujú však hlavne svoju aroganciu a absolútnu neznalosť základných faktov, pričom často v snahe byť čo najzaujímavejší, až klamú a zavádzajú. Zosmiešňovanie faktu, že ľudia chcú na Slovensku pokoj a lacnejšie potraviny, natáčanie videa v traktore, či objímanie aktovky sú trápnou snahou ukázať, že nemajú žiadne témy. A nastrihávanie videí z niekoľkých častí, lebo ako ich predseda Šimečka nevedia dať video na jednu klapku, čo už,“ rozoberá Roth Neveďalová „taktiku“ PS.

Facebook KRN | Europoslankyňa Katarína Roth Neveďalová (Smer-SD)

Chce Slovensko niekam odísť?

„Fascinujúce sú ich reči, že „udržia Slovensko v Európe” - a kam by sa Slovensko malo akože odsťahovať. Nikto z relevantných strán nemá v programe, že by chcel z Európy, či EÚ odísť. Ale na podsúvanie vymyslených tém sme si už od PSka zvykli. Spomeňme si na ich lobing v Bruseli za zastavenie eurofondov, či diskusiu o právnom štáte na Slovensku,“pripomína ďalej europoslankyňa.

Sedieť v kúte okrúhlej miestnosti

„Druhým klamstvom je, že okrem nich sa v Bruseli vlastne nikto s nikým nerozpráva a že ak nevolíte PS, tak vaše hlasy prepadnú. Okrem iného je rokovacia sála v europarlamente okrúhla, takže v nej nemôže nikto sedieť v kúte a to, že ste v liberálnej frakcii ešte neznamená, že máte vo všetkom pravdu a že ostatní okrem vás nedokážu nič presadiť. Frakcie a členstvo v nich sa bude určovať po eurovoľbách a karty sa rozdajú nanovo. Všetko je otvorené. Ale v PS majú možno skvele vyleštenú vešteckú guľu,“ vysvetľuje kandidátka za poslankyňu do EP.

Oslavy v Múzeu SNP prinesú ukážky techniky i premietanie filmov
Múzeum SNP v Banskej Bystrici pripravilo pri príležitosti 79. výročia ukončenia druhej svetovej vojny v Európe na stredu celodenné podujatie pre verejnosť. Súčasťou programu budú ukážky vojenskej techniky i premietanie filmov, vstup na podujatie je... Čítať ďalej
08 | 05 | 2024 | Diana Zaťková/TASR

Nové tváre, nové hlúposti

Roth Neveďalová Progresívnemu Slovensku vyčíta, že lídri, ktorých nasadili na prvé priečky kandidátky, majú takmer nulovú politickú skúsenosť.

„To že niekto robil pol roka Čaputovej premiéra z neho ešte nerobí politického matadora, ako ani to, že pani moderovala relácie v televízii, či to, že iná pani robila pravú ruku Matovičovi z nich tiež nerobí automaticky dobré političky. Je smutné, že PS nestavilo na osvedčené tváre a nenasadilo vyššie na kandidátku ľudí, ktorí túto stranu už zastupovali, alebo ich mohli aspoň využiť v kampani,“ myslí si europoslankyňa, podľa ktorej bola táto taktika dosť trápna, lebo tieto „nové tváre“ v diskusiách vypúšťajú z úst hlúposti, nad ktorými sa človeku často zastavuje rozum.

Ódorove pozérstvo

Roth Neveďalová si všimla aj bilbordovú kampaň PS-ka.

Foto: FB/Ľudovít Ódor

„Pyšným pohľadom ponad ľudí do diaľav svojej politickej veľkosti sa predstavuje kandidát, ktorý sám vlastne tvrdí, že bol do politiky natlačený nasilu a ani to nechcel, ale tak keď už nebol nikto iný, tak toho premiéra teda robiť išiel. Takéto pohľady do diaľav s nosom dohora sa naposledy používali … vlastne asi nikdy, lebo to evokuje, že vás má daný kandidáta viete kde,“ hodnotí europoslankyňa s tým, že od opozície sme si zvykli na všeličo a očakáva, že 8. mája sa práve tá opozícia bude „zavzdušňovať“ nad uctením si pamiatky padlých na Slavíne, kde oslávia ukončenie 2. svetovej vojny.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik