AKTUALIZOVANÉ! MEDVEĎ napadol rybára v Žarnovici, inde roztrhal býka. MIMORIADNE OZNAMY NA DENNOM PORIADKU!
19 | 04 | 2024 I Eka Balaskova

Nie je tomu tak dávno, čo minister životného prostredia Tomáš Taraba avizoval, že sa blíži medvedia ruja a tá prinesie zvýšenú aktivitu medveďov aj v okolí ľudských obydlí. Jeho slová, že s riešením situácie netreba otáľať sa začínajú napĺňať – medveď napadol rybára v Žarnovici, ďalší maco sa realizoval na východe republiky.

Miestny odbor Slovenského rybárskeho zväzu v Žarnovici 18. apríla vydal mimoriadny oznam. Upozorňuje v ňom na fakt, že v revíri Pílanský potok v lokalite Horné Hámre časť Brod dňa 18.4.2024 o 13 00 hodine napadol ich člena medveď. Rybárov preto žiadajú o zvýšenú opatrnosť v tejto lokalite.

Reprofoto zo stránky SRZ

 

Všetko je inak - MO SRZ zverejnil OZNAM - OPRAVAU!!!

Dňa 18.4.2024 sme uverejnili oznam o napadnutí nášho člena MO SRZ Žarnovica medveďom v katastrálnom území obce Horné Hámre v mieste križovatky "BROD" , t.j. križovatka Horné Hámre - Hrabičov - Píla. Po prešetrení danej situácie sa zistilo, že náš člen nebol PRIAMO NAPADNUTÝ MEDVEĎOM !!! Medveď bol videný vo vzdialenosti cca 30m. Napriek tomuto chybnému oznamu, za ktorý sa MO SRZ Žarnovica ospravedlňuje, naďalej vyzývame členov MO SRZ Žarnovica, ako aj ostatných občanov k zvýšenej opatrnosti.

Útok medveďa na býka

O ďalšom útoku medveďa, ktorý sa stal v Pichniach (okr. Snina) na severovýchode Slovenska informuje portál noviny.sk. Medveď tam kúsok od rodinných domov strhol niekoľko stovák kíl vážiaceho býka. Zásahový tým zvažuje, ako postupovať ďalej, prvým krokom bola inštalácia fotopasce.

VAROVANIE! Medveď v meste prišiel až na IHRISKO pri základnej ŠKOLE!
Mesto Zvolen na sociálnej sieti upozornilo ľudí, že na Zlatom Potoku (pozn. red.: sídlisko v meste) bol spozorovaný medveď. Ihneď boli prijaté opatrenia. Jeho stopy sa mali nájsť aj pri areáli základnej školy. Mesto preto prosí obyvateľov, aby boli... Čítať ďalej
18 | 04 | 2024 | Ivan Mihale

„Zhodnotili sme situáciu, áno, potvrdilo sa, že kus bol strhnutý medveďom. Bolo to v blízkosti obydlí, farma je pri obydliach majiteľov, je to v intraviláne obce, je to chúlostivá záležitosť," tvrdí Jozef Zima, člen zásahového tímu pre medveďa hnedého. 

Manželia Hudákovci podľa JOJky prišli o býka v hodnote asi 800 eur. Ďalších 150 eur zaplatia za kafilériu. Ich zvieratá sa každoročne od apríla do novembra pasú voľne, teraz ich budú môcť vypustiť len na hodinu denne. Obávajú sa však aj o ľudí v dedine.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik