Zelenskyj pred USA už takmer NA KOLENÁCH: Nedopustite, aby z CHARKOVA BOLO DRUHÉ ALEPO!
17 | 04 | 2024 I Diana Zaťková

Charkovu hrozí, že sa bez pomoci USA stane „druhým Aleppom“. A to pokiaľ americkí politici nezahlasujú za novú vojenskú pomoc, ktorá by Ukrajine pomohla získať protivzdušnú obranu potrebnú na zabránenie ruským útokom na veľké vzdialenosti, informuje The Guardian.

Ihor Terekhov, starosta Charkova povedal, že Rusko zmenilo taktiku, aby sa pokúsilo zničiť mestské zásobovanie energiou, pričom ľudia zažívali neplánované výpadky elektriny na celé hodiny.

Starosta druhého najväčšieho ukrajinského mesta uviedol, že balík americkej vojenskej pomoci v hodnote 60 miliárd dolárov, ktorý je momentálne pozastavený v Kongrese, má pre nás „kritický význam“ a vyzval Západ, aby sa z Izraela preorientoval na späť na Ukrajinu.
 

"Potrebujeme túto podporu, aby sme zabránili tomu, že Charkov bude druhým Aleppom," povedal Terekhov s odkazom na sýrske mesto ťažko bombardované ruskými a sýrskymi vládnymi silami, keď pred desiatimi rokmi vrcholila občianska vojna v Sýrii.

Pomoc Izraelu, no na Ukrajinu kašlú

Ukrajinskí lídri začali úpenlivejšie žiadať západné štáty, aby darovali systémy protivzdušnej obrany Patriot. Žiadosti o pomoc, však boli počas víkendu uvrhnuté do tieňa pozornosti kvôli väčšej pomoci zo strany americkej a britskej vojenskej podpory Izraelu, keď zneškodnil letecký útok z Iránu.

Prezident Volodymyr Zelenskyj uviedol, že obranná akcia spojencov „ukázala, aká skutočne efektívna môže byť jednota pri obrane proti terorizmu, keď je založená na dostatočnej politickej vôli“. 

Ukrajinský líder uzavrel: „Európske nebo by už dávno mohli dostať rovnakú úroveň ochrany, keby Ukrajina dostala podobnú plnú podporu od svojich partnerov pri zachytávaní bezpilotných lietadiel a rakiet."

A DOSŤ! Vojnoví štváči nech idú do armády AKO PRVÍ. Babiš vyhlásil ostrú vojnu vláde a armáde (VIDEO)
Predseda opozičného hnutia ÁNO Andrej Babiš by poslal „do čela“ bojov všetkých, ktorí hovoria o vojne a majú výnimku z brannej povinnosti. Politici päťkoalície sú podľa neho najväčší vojnoví štváči v Európe. Babiš sa takto rozvášnil v jednom zo... Čítať ďalej
17 | 04 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik