Šimečkov labutí škrekot
16 | 04 | 2024 I Ivan Brožík

Ak je múdry, pochopil. A on tvrdí, že je múdry. Veď vychodil prestížnu „záapadnú“ univerzitu, na čo treba naozaj veľa veľa peňazí. Ale Sorosovi chránenci (ktorí sa verejne chvália tým, že „prežili vďaka tomu pánovi), nikdy nepovažovali peniaze za problém. Lenže, nie každý, kto skončí školu hoci aj s (kedysi) červeným diplomom, je múdry.

Ak by bol Šimečka múdry, pochopil by, že nemá na to. Možno iba ak na úradníka za prepážkou. Ak by bol múdry, nestála by na tlačovke pri ňom akási nikdy nikde nemenovaná „diplomatka“, za ním zas xkrát menovaný Truban, expremiér, ktorý ani možno nezbadal, že bol trištvrte roka predsedom vlády a akási bývalá moderátorka. (Komparz sa z tlačovky na tlačovku mení, vy sa na fotke pozeráte na iné zloženie, rovnako čarovné.) Múdry človek sa obklopuje múdrejšími ako je on, hlúpy, aby zažiaril on sám, robí pravý opak. Šimečka nepochopil ani len to, že po tom, ako stranu „viťazne“ dotiahol už k dvom porážkam v demokratických voľbách, v ktorých Progresívne Slovensko prehralo čo mohlo, politicky skončil. Áno, možno dnes ešte nie. Ani zajtra. Ale na jeho stoličku už majú zálusk traja kandidáti. Spomínaný bývalý premiér, ešte nespomenutý, no tak často spomínaný, až úplne obohratý Korčok a vyslúžilá prezidentka, ktorá okľukou cez Pioniersky palác z kresla podpredsedníčky PS smeruje priamo na progresívny stranícky trón.

Detinsky trápny

Buď je Šimečka naivný, teda, po našom hlúpy, alebo jednoducho ani len netuší, čo poza jeho chrbtom stvárajú v Bruseli jeho postpubertálni copatí stranícki kolegovia, ktorých podstatou existencie je ekoterorizmus, teda sú akési slovenské „Gréty“ v gaťoch. Tí, ktorí behajú po kuloároch a kydajú na Slovensko čo najviac a kolenačky svoje ideologicky spriaznené liberálno-progresívne entity v Bruseli žiadajú, aby únia pozastavila financovanie Slovenska z plánu obnovy. Lebo keďže domáca politika nemúdreho Šimečku zlyhala na všetkých frontoch, treba členov progresívnej sekty povzbudiť aspoň tým, že na Slovensku bude horšie a horšie. Lebo to ten Fico. A keď pani Vášáryová alebo pán Stanke a im podobní tribúni progresívcov zakričia, že všetko zlo je Fico, tak to predsa musí byť pravda. Do toho sa Šimečka zúfalo vyhovára, že on naopak v Bruseli lobuje za to, aby nám únia žiadne fondy nepozastavila. Ako keď si prváčik vymyslí, že za domácu úlohu nemohol splniť zadanie v pracovných listoch, lebo mu ich zožral kocúr. Veď vieme svoje, videli sme videá, čítali svedectvá.

Keď chytíte labuť pod krk

(Nie, naozaj to myslím iba ako príklad, prirovnanie, na rozdiel od mnohých iných tvorov budem stále labuť považovať za ušľachtilé zviera.) Alebo nemusíte ani labuť, stačí hus, kačica, sliepka. Začnú škriekať, divo tĺcť krídlami. Neviem prečo sa zaužívalo, že „labutia pieseň“ je niečo nádherné. Dojemné, vznešené. Šimečka vydáva labutí škrekot, okrem iného aj preto, lebo, ak je múdry, musí vedieť, že v polovici júna mu ide o úplne všetko. Že v polovici júna môže prísť o svoj politický krk. Že jeho markentigová sekta Progresívne Slovensko progresívne prehrá tretie voľby za sebou. Musí sa to stať, ak pôjde k europarlamentným voľbám aj tá časť doteraz roky mlčiacej väčšiny na Slovensku, ktorá sa už nechala „počuť" pri voľbe hlavy štátu. Ak si však budeme, tak, ako vždy doteraz, myslieť, že voľby do Európskeho parlamentu sú iba hračkou v rukách pár ambiciózne a finančne neukojených jedincov, potom tie voľby Slovensko prehrá a my spolu s ním.

Pošlime do Bruselu slovenský hlas

Slovenský a proslovenský hlas, slovenský názor, i na vojnu a jej vyzbrojovanie za naše peniaze, i na fungovanie samotnej únie, z ktorej sa liberálno-progresívni blázni úporne už roky snažia spraviť vlastnú prosperujúcu eseročku, bez ohľadu na národné záujmy štátu, ktoré by tam mali prezentovať a presadzovať. Teda, mali by tam robiť to, čo od nich slovenskí voliči očakávajú. Neposielajme do Bruselu bezcitných hlupákov, ktorým sú naše slovenské záujmy až piatoradé. Aj tak všade vyhlasujú, že „sa chcú vysťahovať“. My sa vysťahovať nechceme, takže nemajú mandát za nás. Lenže, ak má europoslanec mať silný mandát za Slovensko, musí ho aj Slovensko ísť voliť. Pri dvadsaťpercentnej účasti to všetci „dáme“ Šimečkovcom. Lebo sekta volí do nohy – vidíte pri každých voľbách. Nechá sa nazvážať ako za sociku na prvého mája a volí. Pri polovičnej voličskej účasti by už Brusel mohol byť proslovenský a pri takej účasti, ako v prezidentských voľbách, to máme takmer isté. A poraziť Šimečku aj tretí raz za sebou – to je priam kúzelná výzva. Za tú prechádzku k voľbám v sobotu 8. júna to stojí. Dajte si ten dátum, prosím, do kalendára. Veľká vďaka!

Beňová KDH: Vašu krivú politiku nepotrebujeme!
Kresťanskí demokrati „dostali výprask“ najskôr od svojich „otcov zakladateľov“ a pri prezidentských voľbách aj od voličov. Kandidát, ktorého odporúčali voliť je podľa mnohých voličov, ale aj politológov úplne na opačnom konci názorového spektra.... Čítať ďalej
16 | 04 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik