Podpredseda parlamentu vyzýva PS, aby stiahlo Ódora z kandidátky do EP
16 | 04 | 2024 I Eka Balaskova

Ak svetoví politológovia varovali pred tým, že konflikt v Gaze môže byť „rozbuškou“ pre ďaleko väčšie problémy, udalosti posledných dní im dávajú za pravdu. Preto aj Ľuboš Blaha (Smer-SSD) vyjadruje obavy z toho, ako na tento konflikt reaguje jeden z prezidentských kandidátov a „jednotka“ na kandidátke progresívcov do EP. Blaha na Telegrame tvrdí, že Ivan Korčok a Ľudovít Ódor podpisom pod otvorený list schvaľujú masakre v Gaze.

„Tak toto je škandál. Korčok a Ódor sa prihlásili k tomu, že Izrael v Palestíne pozabíjal vyše 30 tisíc ľudí, z toho väčšinu žien a detí,“ žasne podpredseda parlamentu a pripomína, ako RTVS obhajovali Ivana Korčoka ako niekoho, kto masakre Izraela určite nepodporuje. 

Ódor stále nepochopil...?
Parlamentné voľby - opozícia fiasko. Prezidentské voľby - opozícia fiasko. Opozícia dvakrát za sebou prehrala voľby. Od občanov dostali jednoznačné vysvedčenie. Áno, Ľudovít Ódor (PS) to stále zjavne nepochopil. Vo svojom statuse na Facebooku stále... Čítať ďalej
16 | 04 | 2024 | Eka Balaskova

„Tak len pre spresnenie. V čase, kedy OSN vyzýva k prímeriu a objavujú sa obvinenia Izraela z páchania genocídy, ucítil Korčok s Ódorom potrebu podpísať otvorený list 150 "osobností" v Týždni, podľa ktorého všetky tieto zverstvá sú legitímnym "právom na obranu" a genocídu vlastne páchajú Palestínčania. Takýmto spôsobom relativizujú Korčok s Ódorom desiatky tisíc obetí v Gaze. Nulová morálka, nulová humanita,“informuje Blaha s tým, že list podpísalo aj viacero ďalších liberálov, ako Mikloš, Šeliga, Rizman, Mesežnikov, Dzurinda či Heger. 

„Všetci títo pokrytci sa nepriamo prihlásili k masovému kántreniu, ktoré pácha Izrael, a to v čase, kedy sa celý svet v OSN zjednotil proti tomu, aby Izrael ďalej zabíjal nevinné ženy a deti. Hovorili sme o Korčokovi ako o vojnovom štváčovi a oni vraveli, vraj to tak nie je. A vraj Korčok odsúdil Izrael - to je čistá lož. Zomrelo vyše 30 tisíc ľudí a Korčok nič neodsúdil - naopak, v tomto liste jasne podporuje masové zabíjanie a ešte aj teraz po desiatkach tisícoch obetí predstiera, že je to "právo na obranu". To isté Ódor a jeho Progresívne Slovensko. Do Európskeho parlamentu mieri človek, ktorý sa nevie ohradiť proti zabíjaniu nevinných žien a detí.  PS sa vlastne hlási k extrémne nacionalistickej vláde Benjamina Netanjahua, ktorá má na svedomí vyše 30 tisíc obetí - vraj "právo na obranu“. A to vraj Palestínčania páchajú genocídu - asi tým, že sa nechajú zabíjať v desaťtisícoch,“ konštatuje trpko Blaha.

„Toto je cez všetky čiary. Vyzývam Progresívne Slovensko, aby stiahlo Ódora z kandidátky do Európskeho parlamentu. Nevedieť sa postaviť proti etnickému vyvražďovaniu, legitimizovať masakry a zľahčovať zabíjanie žien a detí v desaťtisícoch? To vážne, Progresívci? Toto chcete? A Korčok po tejto petícii Týždňa môže chodiť akurát tak po kanáloch. Mr. Death. With glasses (Pán Smrť v okuliaroch, pozn. red.),“ pokračuje Ľuboš Blaha.

„Hanbite sa, všetci tí, ktorí ste klamali Slovensko, že Korčok nepodporuje Izrael v masovom zabíjaní. Vrátane premotivovaných korčokovských redaktorov RTVS. Slovenskí liberáli prerazili ďalšie dno. Vy ste vojna. Vy ste vyhladzovanie. Vy ste smrť. Korčok a Ódor, koľko desiatok tisíc Palestínčanov ešte musí zomrieť, aby ste pochopili, že vojna je zlo?,“ uzatvára Ľuboš Blaha.

Komentátor Hoffman: Ťažká prehra pre favorita na Slovensku? Mlčiaca väčšina začína hlasovať
Podľa komentátora Ivana Hoffmana boli slovenské prezidentské voľby medzi mierom a vojnou. Ako mohol podporovaný Korčok prehrať voľby? Hoffman má jasno: nálada v Európe dosiahla bod, keď mlčiaca väčšina začína hlasovať. To je problém pre favoritov... Čítať ďalej
15 | 04 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.