Senátorka Hamplová: Prístup Renaultu k Véghovi je škandalózny
11 | 04 | 2024 I Gabriela Fedičová

Senátorka a advokátka obhajovala legendu slovenských bojových umení Atillu Végha, s ktorým svetoznáma automobilová značka Renault ukončila spoluprácu kvôli verejnej podpore jedného z prezidentských kandidátov. "Renault porušil absolútne všetko, jeho prístup je škandalózny," komentovala prípad právnička na svojej facebookovej stránke.

Najslávnejšiemu slovenskému MMA bojovníkovi Attilovi Véghovi sa účasť v prezidentských voľbách, v ktorých verejne podporil Petra Pellegriniho, vypomstila. Végh má na Instagrame viac ako 400 000 sledovateľov a vo veľkej miere používa svoj profil na propagáciu rôznych značiek a firiem. Renault Slovakia je dlhodobo jedným z nich, ale jeho politická agitácia sa mu nepáčila, a preto sa po prezidentských voľbách rozhodol ukončiť obchodnú spoluprácu s ním.

Végh oznámil tento krok na sociálnych sieťach. Rozhodnutie Renaultu sa mu vôbec nepáčilo a označil ho za návrat komunizmu.

"Dnes som dostal e-mail, v ktorom ma určitá komerčná značka 'trestá' za to, že som slobodne vyjadril svoj súkromný politický názor a presvedčenie počas prezidentských volieb, mysliac si, že žijeme v krajine, kde sa to dá slobodne vyjadriť...," povedal Végh.

Zároveň zverejnil komunikáciu svojho manažéra so spoločnosťou. Spoločnosť uviedla, že jej pravidlá neumožňujú ambasádorom Renaultu byť politicky aktívni. "Na Attilu narazil veľký odpor. Čo bolo znesiteľné. Z môjho pohľadu tu nejde o rešpektovanie iného názoru. Ale podporiť stranu, ktorá klame a je pokrivená," napísali v e-maile od spoločnosti.

Konanie Renaultu odsúdila aj česká senátorka Jana Zwyrtek Hamplová: "Renault porušil úplne všetko. Dala by som ho na súd. Som na strane Atillu Végha. Konanie Renaultu je škandalózne," uviedla v príspevku na Facebooku.

"Je to porušenie zákonov civilizovanej spoločnosti, princípu rovnosti, Charty základných práv a slobôd, diskriminácia osoby na základe jej politických názorov a návrat boľševických praktík v priamom prenose. Dala by som Renault na súd. Jednoznačne stojím na strane Attilu Végha, profesionálne aj osobne. Ak by žil v Českej republike, ponúkla by som mu právne zastúpenie. A stavím sa, že by ma to bavilo," povedala advokátka Zwyrtek Hamplová.

Vyhlásenie, že Renault nebude spolupracovať s Véghom, pretože podporuje Pellegriniho, prirovnala k podobným diskriminačným vyhláseniam typu: "Si kresťan, nebudeme s tebou spolupracovať." "Prenajímate byt Rómom, nebudeme s vami spolupracovať." "Nedáme vám úlohy vo filme, pretože ste podporovali Korčoka." "Neprijmeme vás študovať, pretože nie ste v správnej politickej strane."

VOLILA PETRA PELLEGRINIHO, PRICHÁDZA O KŠEFT! ALAGIČ HOVORÍ O ŠIKANE!
Po športovcovi Attilovi Véghovi prišla o kšeft aj influencerka a moderátorka Jasmina Alagič. Dôvodom je podpora Petra Pellegriniho v prezidentskej kampani. Alagič hovorí o ŠIKANE a rozhodla sa e-mailovú komunikáciu zverejniť na sociálnej sieti... Čítať ďalej
11 | 04 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik