Vranovská nemocnica obmedzuje hospitalizácie na pediatrii a detskú pohotovosť
10 | 04 | 2024 I Diana Zaťková/TASR

Nemocnica vo Vranove nad Topľou je od piatka (12. 4.) z personálnych dôvodov nútená obmedziť činnosť lôžkovej časti detského oddelenia a prevádzku ambulancie detskej ústavnej pohotovostnej služby (ÚPS). TASR o tom informovala PR špecialistka nemocníc Svet zdravia Bianka Krejčíová, s tým že toto opatrenie je dočasné a nemocnica intenzívne pracuje na obnovení prevádzky v júni.

Vranovská nemocnica o opatreniach v závere minulého týždňa informovala orgány regionálnej samosprávy, krajské Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby, ako aj okolité nemocnice a ambulantný sektor. Ostatné pracoviská vrátane gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia a neonatológie fungujú bez obmedzení. Nemocnica deklaruje, že vyvíja maximálne úsilie s cieľom zabezpečiť dostatočný počet lekárov potrebných na nepretržitú prevádzku detského oddelenia.

"Nejde, žiaľ, o náhle rozhodnutie, keďže problém s nedostatkom atestovaných pediatrov sa týka celého regiónu Zemplína. V našom prípade však máme plán, ako v priebehu dvoch mesiacov zabezpečiť medicínsky tím potrebný na nepretržitú prevádzku detského lôžkového oddelenia," vysvetlil riaditeľ nemocnice Penta Hospitals Vranov nad Topľou Eugen Lešo.

Počas obmedzenej prevádzky vo vranovskej nemocnici bude zdravotná starostlivosť pre detských pacientov dostupná v okolitých nemocniciach, konkrétne v nemocnici v Humennom a Fakultnej nemocnici J. A. Reimana v Prešove.

Neonatologické oddelenie a pôrodnica poskytujú zdravotnú starostlivosť bez obmedzení. Pediatrická ambulancia ostáva v prevádzke pre účely predoperačných vyšetrení (aj pre deti z externého prostredia) a konziliárnych pediatrických vyšetrení pre potreby iných pracovísk nemocnice počas pracovných dní.

Ambulantná pohotovostná služba pre deti a dorast je dostupná v štandardnom režime.

Ďalší "slušnočlovek" Erikovi Kaliňákovi: DOSTANEŠ PO HLAVE LOPATOU! (VIDEO LEN PRE SILNÉ ŽALÚDKY)
Žiadne argumenty, len číra nenávisť! Šok zažil v utorok 9. apríla poslanec NR SR Erik Kaliňák (Smer-SSD) pri venčení psa. Mladý muž z kategórie „slušnoľudí“ sa doňho a do jeho manželky pustil takým hrubým slovníkom, za ktorý by sa hanbil ešte aj... Čítať ďalej
10 | 04 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik