AKTUALIZOVANÉ Stretnú sa slovenská a ukrajinská vláda: ČO BUDÚ RIEŠIŤ?
10 | 04 | 2024 I Diana Zaťková/TASR

Stretnutie členov slovenskej a ukrajinskej vlády sa uskutoční vo štvrtok 11. apríla o 09.30 h v Michalovciach.

Hovoriť budú o projektoch cezhraničnej spolupráce, dopravných prepojeniach a o spolupráci v oblasti energetiky.

Ministri sa budú zaoberať aj obranným priemyslom, spoluprácou pri odmínovaní ukrajinských území či logistickou podporou. Jednou z hlavných tém stretnutia bude aj obnova Ukrajiny. V rámci podujatia budú ministri tiež rokovať o problematike poľnohospodárstva či školstva.

Približne o 13.30 h je naplánované spoločné tlačové vyhlásenie predsedu vlády SR Roberta Fica a predsedu vlády Ukrajiny Denysa Šmyhaľa.

Bezprostredne po skončení tlačového vyhlásenia sa v priestoroch Mestského úradu v Michalovciach uskutoční rokovanie vlády SR. 

Viktorín o progresívnom lídrovi: ŠIMEČKA JE UŽ NA CESTE KU DNU!
Generál Jozef Viktorín (Republika zrejme nad Michalom Šimečkom (PS) „zlomil palicu“. Na sociálnej sieti totiž píše, že je to nezmeniteľný prípad. K tomuto názoru ho priviedol rozhovor, ktorý predseda PS poskytol súkromnému médiu, v ktorom sa... Čítať ďalej
10 | 04 | 2024 | Eka Balaskova

Rokovanie si vyžiada bezpečnostné opatrenia

Na bezpečnosť a ochranu verejného poriadku počas štvrtkového (11. 4.) zasadnutia vlád Slovenskej republiky a Ukrajiny v Michalovciach bude dohliadať dostatočné množstvo policajtov a bezpečnostných zložiek. Ubezpečilo o tom Ministerstvo vnútra (MV) SR. O prípadných obmedzeniach v súvislosti s rokovaním má informovať Mestský úrad mesta Michalovce.

"Vyčlenení policajti budú dohliadať na bezpečnosť nielen vládnych delegácií, ale zvýšený počet policajtov môžete stretnúť aj na cestách, ktorými sa vládne autokolóny budú presúvať, aby tak zabezpečili ich plynulý prejazd," priblížil rezort. Širokú verejnosť žiada o ohľaduplnosť a rešpektovanie pokynov príslušníkov Policajného zboru. Rozsah, formy bezpečnostných opatrení a spôsob poskytovania ochrany z takticko-bezpečnostných dôvodov nešpecifikovalo.

Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Košiciach vyčlenilo podľa MV SR dostatočný počet policajtov, ktorí budú dohliadať na pokojný a nerušený priebeh a ochranu verejného poriadku počas celej doby spoločného stretnutia predstaviteľov oboch zúčastnených vlád. Pripravení sú policajti rôznych útvarov v pôsobnosti košického krajského riaditeľstva v súčinnosti s kolegami z Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície Sobrance.

Pyrotechnické prehliadky vykonajú psovodi so služobnými psami špeciálne vycvičenými na vyhľadávanie výbušnín s kolegami z košického pohotovostného policajného útvaru.

Vodič smetiarskeho auta ROZFLÁKAL osem áut! POZRITE NA TÚ SPÚŠŤ (FOTO)
STAČILA IBA CHVÍĽKA NEPOZORNOSTI! Osem osobných automobilov poškodil 53-ročný vodič smetiarskeho automobilu v obci Lednické Rovne v Púchovskom okrese. Informovala o tom trenčianska krajská polícia na sociálnej sieti. Vodič smetiarskeho automobilu... Čítať ďalej
10 | 04 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik