Progresívci idú zase KYDAŤ v EÚ NA SLOVENSKO! Treba tých ŠIALENCOV zastaviť! (VIDEO)
10 | 04 | 2024 I Eka Balaskova

Bojujme za návrat zdravého rozumu do EP! Milan Uhrík (Republika) hovorí, že šialencov z EP treba zastaviť. V tomto názore ho utvrdil aj program, ktorý sa má prerokovávať na predposlednom plenárnom zasadnutí Európskeho parlamentu. Aj Uhrík preto hovorí, že je najvyšší čas, aby sa do EP dostali ľudia so zdravým rozumom.

Uhrík upozorňuje, že progresívci predkladajú do Europarlamentu ďalšie ponižujúce uznesenie o Slovensku. To sa má týkať porušovania právneho štátu a slobody médií na Slovensku. Rokovať sa má aj o migračnom pakte, ale aj o európskej zdravotníckej databáze, čo sú všetko veci, ktoré treba v júni zastaviť.

Témou plenárky aj Slovensko

„Tentokrát pripravujú uznesenie s názvom Pokusy o narušenie právneho štátu a slobody médií na Slovensku. Pretože presne to sa podľa nich deje,“hovorí Milan Uhrík a dodáva, že títo ľudia si nepamätajú, ako to bolo počas Matovičovej a Hegerovej vlády.

TOTO je podľa slniečkarov tá liberálna demokracia: RYTMUS A ATTILA VÉGH POD PAĽBOU. ZA NÁZOR! (GALÉRIA)
Ak sme na Slovensku do súčasnosti veľmi nepocítili to, čomu sa na Západe hovorí „cancel culture“, teda kultúra vymazávania, tak dnes môžeme iba skonštatovať – médiá bývalého mainstreamu sa už vyškolili. To, čo nielen na sociálnych sieťach zažívajú... Čítať ďalej
10 | 04 | 2024 | Eka Balaskova

Migračný pakt a eurofondy

Uhrík avizuje, že na tomto predposlednom zasadnutí EP sa má rokovať aj o migračnom pakte, čo je podľa neho maximálne nebezpečná vec, ktorá migrantov privedie aj na Slovensko prostredníctvom povinných kvót. Tie sa budú uplatňovať hlavne počas humanitárnych krízových situácií.

„Na pláne je aj rokovanie o zastavení eurofondov a hlasovacích práv pre Maďarsko, pretože tak to tu v Bruseli funguje – keď sa niekomu nepáči, ako hlasujete, tak vám hlasovacie práva jednoducho zoberú,“vysvetľuje Uhrík ďalej.

Zbytočná databáza 

Vo videu informoval tiež o hlasovaní na výbore, ktoré sa týkalo tzv. EHDS, čo je vlastne databáza zdravotných údajov obyvateľov EÚ. Uhrík o nej hovorí, ako o zbytočnej byrokratickej záťaži pre lekárov a riziku pre ochranu osobných údajov pacientov.

„Je našou úlohou, aby progresívci v nasledujúcom volebnom období nemali v Bruseli prevahu. Bojujme za Slovensko, bojujme za návrat zdravého rozumu do Európy a bojujme za zastavenie všetkých tých nezmyslov z Bruselu,“vyzval Uhrík na záver videa.

Vranovská nemocnica obmedzuje hospitalizácie na pediatrii a detskú pohotovosť
Nemocnica vo Vranove nad Topľou je od piatka (12. 4.) z personálnych dôvodov nútená obmedziť činnosť lôžkovej časti detského oddelenia a prevádzku ambulancie detskej ústavnej pohotovostnej služby (ÚPS). TASR o tom informovala PR špecialistka... Čítať ďalej
10 | 04 | 2024 | Diana Zaťková/TASR

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik