"Za rečami o Korčokovej slušnosti stoja extrémne agresívne a nebezpečné kliky"
07 | 04 | 2024 I Ivan Brožík

"Nastal čas na upokojenie atmosféry, ale..." Komentuje víťazstvo, víťaza i porazených na sociálnej sieti bývalý minister školstva Juraj Draxler.

"Zároveň v politickej práci nesmie nastať pauza" - dodáva Draxler druhým dychom a ten dodatok sa javí vo svetle jeho nasledujúcich myšlienok mimoriadne dôležitý.

Ľudia si celkom logicky vydýchnu

"Na druhej strane by bolo chybou úplne poľaviť v politickej práci." Najmä (podľa Juraja Draxlera - pozn. red. HD) treba:

"- Ľuďom ďalej vysvetľovať, v čom bolo nebezpečie kruhov zomknutých okolo Ivana Korčoka, ktoré sa na straníckej úrovni orientujú najmä na Progresívne Slovensko. Stále veľa ľudí nemá predstavu, ako extrémne agresívne a nebezpečné kliky sú za touto rétorikou o slušnosti, občianskosti a podobne.

- Treba sa už vysporiadať s entitou zvanou Igor Matovič. Je to viac otázka pre orgány činné v trestnom konaní, ale tam, kde treba, musí mať vyšetrenie všetkých skutkov tohto pána za posledné roky aj politicky vytvorený priestor. To nie je vec pomsty, ale elementárnej spravodlivosti: nemôže si len tak voľne, bez zákonnej konfrontácie, kade-tade ďakej pobehovať človek, kvôli ktorého aktivitám tu dokázateľne zbytočne zomreli tisíce ľudí a vrcholne bláznivým spôsobom sa vyhodili do vzduchu stovky miliónov eur.

- Najcitlivejšie budú kroky v oblasti nastavovania nových pravidiel pre fungovanie médií. Tu treba byť opatrný: postupovať rázne, ale nie hulvátsky. Silnú mediálnu radu aj vedenie verejnoprávnych médií treba obsadiť podľa možností kompetentnými ľuďmi a pre celé prostredie vytvoriť pravidlá. Nie silovo ukazovať, aha, čo my teraz môžeme. Jednak to nie je štátnické a jednak sa to politicky aj tak postupne vypomstí."

... et labora

A pracuj! Pracujme. Pripomína to aj Juraj Draxler: "Ešte dôležitejšie bude stabilizovanú situáciu využiť na reálnu prácu. Ak už pre nič iné, tak aby vo voľbách o tri a pol roka bolo vidieť výsledky (a voľby tak nejak vždy prídu rýchlejšie, ako to v tom víre politických sedení, vyhlásení a administratívy mnohí čakajú)."

Želanie na záver všetkým: 

"Inak dnes je veľmi pekne. Krásne slnenie a prechádzky v prírode prajem :))" Znie netradičný záver statusu Juraja Draxlera.

Marián Greksa poukázal na Zuzanu Čaputovú! TOTO napísal...
Všetci si pamätáme, že keď vyhral v Čechách prezidentské voľby Petr Pavel, ako sa zachovala Zuzana Čaputová. Keďže už absolútne nie je tajomstvom, že obaja, aj Zuzana Čaputová, aj Pavel sú z rovnakého politického spektra, Zuzana Čaputová okamžite... Čítať ďalej
07 | 04 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik